Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie no bez jaj. Lufa bez końca nie będzie brudziła wyciora.

No nie ale jeśli to "zabrudzenie" jest wynikiem działania np. powietrzea i wilgoci to możesz sobie tą lufę do czyścić a po kilku dniach będzie to samo.

Posted

Ten syf w lufie wyglądał mi na rdzę. Po kolorze i fakturze. Dlatego jak najbardziej może niemal w nieskończoność brudzić wycior bo powierzchnia lufy nie jest gładka tylko porowata i doczyszczenie jej na amen jest praktyczie awykonalne.

Posted (edited)

Ten syf w lufie wyglądał mi na rdzę. Po kolorze i fakturze. Dlatego jak najbardziej może niemal w nieskończoność brudzić wycior bo powierzchnia lufy nie jest gładka tylko porowata i doczyszczenie jej na amen jest praktyczie awykonalne.

Btw czy tak czasem taka "doczyszczona" lufa nie bedzie już precką ?

I elektroliza nie wchodzi w gre, nie ? :teeth:

Edited by grzesio93
  • 2 weeks later...
Posted

Mam tą lufkę 500mm, i byłą bardzo brudna. A od strony gumki są jakieś nierówności, w środku oczywiście.

Jednak strzela całkiem nieźle.

75m, taczka(kucający człowiek obrócony bokiem) 6/10

Jednak większość spudłowanuch kulek leciała wyżej lub niżej więc to wina hopa, i braku lunety.

Po tym co wyciągnąłem ze środka jestem zaskoczony takim wynikiem.

Posted

mb-03

zt, tłok, sprężyna 160 od airsoft pro

gumka pdi

lufa pdi raven

kulki 43 guarder

Istotne jest tylko to że na takiej odległości rozrzut nie był wielki.

Na nieco mniejszych odległościach(50-60m) jest bardzo dobrze, jednak nie liczyłem trafień , interesował mnie maksymalny zasięg.

• 3 weeks later...
Posted

Lufy PDI Raven nie podchodzą bez modyfikacji pod beretty KJW M9A1 lub M92 full metal.

Wymagane dorabianie rowków i w wypadku precek do M9A1 poszerzanie lufy zewnętrznej.

Ciemna powłoka jest warstwą antykorozyjną i to ona daje osad podczas czyszczenia.

Posted

No mam taką akurat w replice na warsztacie... W ostatnich testach siało strasznie ale to raczej wina kulek, musze sprawdzić na czymś lepszym i dopiero będę mógł coś konkretnego napisać. Na pewno gładka nie jest, raczej szorstka i chropowata.