wiciok Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Można: http://www.asgf.pl/tlok-wycieciami-14-metalowych-zebow-p-169.html Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Oj juz nie ;/ , a tez bym sobie kupił Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 E tam, tak trudno usunąć ten 1 ząbek? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Jeszcze chodzi o wagę... Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Nawiercić :P Quote Link to post Share on other sites
henno Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 (edited) Chcę włożyć części SHS a dokładnie tłok do GB boyi. Jaki tłok najlepiej wybrać do sprężyny M120 SHS?. A czy to dobry wybór ,że stawię sprężyna firmy SHS. Edited September 20, 2012 by henno Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Odpowiedź na te pytania znajduje się w tym temacie ;) Ale ze względu na tylko 268 postów odpowiem Ci.. Każdy tłok SHS`a do GB V2/V3 ze stalowymi zębami da radę ;) Sprężyny SHS`a to ruletka niestety ze wszystkich genialnych części sprężyny mają słabe.. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Pilne pytanie czy ktoś już miał taki problem ? Chodzi o tłok SHS z 14 zębami metalowymi. Jak widać na fotce listwa metalowa jest za długa. Chodzi o tył tłoka. Zębatka tłokowa SHS 16:1 zahaczając o tył tłoka nie zakleszcza się potem z 2 zębem (pierwszego nie ma). Sprawdzałem na innych zębatkach to samo. Tłoki ICS-a jak widać wchodzą idealnie tak samo tłoki shs z 3 stalowymi zębami (nie widać na fotce). Listwa jest czarna kiedyś jak kupowałem tłoki były one koloru srebrnego. Kupiłem już 5 tłoków ale z srebrnymi listwami i było ładnie bez problemu. Tam gdzie kupiłem tłok zdjęcie miało srebrną listwę a jest czarna. Po przymierzeniu i nawet jak by się spiłowało 2 zęba nadal by zębatka nie wchodziła w listę tylko się blokowała. Z resztą jak widać na foto sporo brakuje zębatce do tyłu tłoka. Tłok do wymiany czy jakieś pomysły ? tłok shs: tłoki ics: Bezpośredni url: http://www.imagic.pl...69/100E2880.JPG http://www.imagic.pl...69/100_2882.JPG http://www.imagic.pl...69/100_2878.JPG http://www.imagic.pl...69/100_2877.JPG http://www.imagic.pl...69/100_2876.JPG Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Możesz wymienić listwę w tłoku, bo z tej już pożytku nie będzie raczej Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Też tak myślę ale złożyłem reklamację tłok nowy więc czekam co odpisze sprzedawca. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Raczej odpisze Ci abyś wypodkładkował tłok. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 W tym wypadku listwa jest źle skonstruowana i nic z tym nie zrobisz, produkt wadliwy powinni wymienić, a jak kupowałeś w necie i nie minęło 10 dni to po prostu odsyłaj bez podania przyczyny i Ci kasę oddają. BTW jak chciałbyś to wypodkładkować? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Między tłok a głowicę tłoka dac cieniutkie podkładki. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Przyjrzyj się dokładnie zjęciom, w tym przypadku to nic nie da, bo nie jest to problem AoE, tylko zbyt dużej przerwy między zębami. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Dokładnie to co pisze kosteQ po drugie przy rofie 30k/s podkładki raczej nie będą dobrym rozwiązaniem. Wina leży przy konstrukcji listwy 1 ząb a raczej drugi jest za daleko od końca tłoka. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 W sumie :) Przyjrzałem sie bardziej zdjęciom i faktycznie tłok kupa. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 (edited) Ten tłok to jakaś kupa.. Miałem 2 sztuki i dwie mi padły w bardzo dziwny sposób. W pierwszym "szyny prowadzące tłok" się wyrobiły, a w drugim cały korpus pękł w pół. Wyszedłem z założenia ze tłok jest za gruby do gearboxów v.3 przynajmniej cymy... Edited October 24, 2012 by Kohan warrior Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Skoro już przy temacie grubości jesteśmy, to tłok SHS 7 zębów (szczęka normalna, "srebrna") ma na szynach takie zgrubienia, prawdopodobnie służące do dopasowywania szerokości do szkieletu. Nie wiem, czy tak jest w innych modelach, bo nie miałem. Inna sprawa, że do mojego V.3 JG i tak był był sporo za szeroki nawet po ich spiłowaniu... Fotka (dolna prowadnica spiłowana, górna nie): Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Jedyny tłok który jest dobrze spasowany do v.3 to tłok 15 zębowy (niebieski i fioletowy). Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Fioletowy tłok ma za grube prowadnice, i trzeba je podpiłować do szkieletu GB z replik APSa. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Osobiście miałem już 5 tłoków shs-a 14 zębów metalowych i all w v2 wchodziły i nigdy nie było problemu aż do dziś... Chyba że to jakaś marna podróbka. Nie wiem no. Tłok leci na wymianę na 15 zębów niebieski nie chcę ryzykować drugi raz. W sumie wszystkie tłoki kupowałem na azteko i zero problemów teraz allegro bo brałem przy okazji. Zobaczymy wiem że pójdę w niepamięć następne 7zł a wysyłce tłoka. Miałem tłoki z 3 zębami metalowymi też do v2 i jeden do v3 i nie było problemów. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 (edited) Ja również nigdy nie miałem problemów z tłokami SHS`a ale z tłokami ACM`a już tak a niektóre wyglądają niemal identycznie jak SHS i wnioski same nasunęły mi się w głowie :icon_smile: Sam głównie używam tego przeźroczystego w niebieskim odcieniu z 15 stalowymi zębami i nigdy nie narzekałem a wkładałem je do różnych replik V2 i V3 zero problemów.. Niebieskie tłoki też kilka razy zakładałem głownie do replik G36 czyli GB v3 i problemów nie widziałem czasem dopieściłem lekko papierem ściernym boki ale zawsze było to kilka pociągnięć bo tłok jak chodził to trochę haczył.. Edited October 25, 2012 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
levis Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Witam Mam pytanko do osób które kupiły tłok SHS z jednym stalowym zębem (ten niebieski przeźroczysty). Czy to ja trafiłem na jakiś lipny wypust czy faktycznie ten tłok jest strasznie kiepski? Wsadziłem dziś go pod M135 i udało się oddać tylko 1 strzał po czym zębatki zostały zmielone ..... wszystkie począwszy od pierwszej do ostatniej plastikowej (stalowa przetrwała). Po włożeniu stockowego Boyi poszły 2 hicapy i wszystko śmiga bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 A sprawdziłes jak ten tłok się zazębia z zębatką tłokową ? Czasem bywa tak że zęby tłokowej nie pasują do pewnych tłoków. Ja mam tłok Azimuth z 1 metalowym zębem, wygląda jak ten SHS i na 120 Guardera na wysoki rofie męczę go już kilka miesięcy. Quote Link to post Share on other sites
levis Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Cały gearbox po wypodkładkowaniu złożyłem bez sprężyny i na sucho kręcąc zębatkami wykoanłem cały cykl bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts