zielen Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Ale np. ASG/Lonex są już długo :P Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) No i o ASG jest już skrobnięte co nieco. Edited April 20, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Co nieco, przydałoby się tego trochę więcej, najlepiej by było w tego typu podpiętym temacie, gdyby informacje były uzupełniane i aktualizowane co jakiś czas. Zmniejszyłoby to ilość bezsensownego powielania tematów z tym samym pytaniem - "jaka eMka" Edit Oczywiście pisząc uzupełnianie mam na myśli zebranie krążących opinii itp w jedną, krótszą i umieszczenie jej w temacie ;) Edited April 20, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 No to skoro zakładasz zebranie opinii, a nie napisanie przez kogoś własnej oceny to zbierz te opinie i opublikuj. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) No a czy autor tematu posiada wszystkie repliki o których pisał? Wynika jasno z tekstu, że bazuje na opiniach innych użytkowników. Zawsze wszystkie "mądre głowy" tego forum, gdy ktoś walnie po raz setny temat z tym samym zapytaniem, odsyłają takiego delikwenta do podpiętych tematów bądź wyszukiwarki (tutaj racja aczkolwiek nie wszystko jest), osoba ta sprawdza temat i widzi njeaktualne informacje (data 2015 post z 2013 - pezez te 2 lata kilka firm może powstać, kilka upaść, kilka się połączyć a kilka zmienić jakość o 180 stopni), potem wraca z tym samym pytaniem dopisując tylko "przejrzałem podpięte teamty niestety nic nie znalazłem". Edited April 20, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 No okej, ale taką samą robotę możesz zrobić TY, a nie rzucać propozycje i zostawiać to innym. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Ale czy ja powiedziałem, że "macie to zrobić"? Tylko proszę nie pisać, że to wynika z kontekstu. Specjalnie użyłem formy bezosobowej żeby może zaszczepić w kimś chęci do podjęcia się jakiejś wspólnej i solidarnej aktualizacji informacji. Dostając odpowiedzi "to zrób a nie zwalasz na innych" wcale nie mam większych chęci uczestniczenia w życiu forum i rozwijania go w żaden sposób. Mam wrażenie, że część z tych którzy mają na tym forum konto myśli, że jest ersoftową wyrocznią i jest najmądrzejszy. Kończe kuż swój zbędny wywód bo troszkę się zapędziłem, może niepotrzebnie, tak czy siak miłoby było gdybyśmy mogli odsyłać świerzaków do aktualnych informacji a nie wiszących archaizmów. ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 potem wraca z tym samym pytaniem dopisując tylko "przejrzałem podpięte teamty niestety nic nie znalazłem" To wtedy powinien jeszcze przejrzeć tematy dot. poszczególnych replik np. M4 Specna Arms. Co do M4 ASG to była chyba recenzja na forum. Oczywiście przydałoby się uzupełnienie. Jeśli ktoś znajdzie czas i ochotę to super. Nie trzeba podbijać tematu aby o tym przypomnieć. Jest dobrze widoczny. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Tak tak, wiem, są poszczególne tematy, ale wszyscy doskonale wiemy jak to jest, prędzej świerzak obada podpięty niż użyje szukajki ;) Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 Czy jakiś serwisant/osoba doświadczona mógłby się wypowiedzieć jak w chwili obecnej (lipiec 2015 r.) kształtuje się wzajemny stosunek jakości replik G&P do King Arms? G&P ładniejsze i lepsze w środku, tylko lepsze, czy tylko ładniejsze, czy może na odwrót. Nie chciałem zakładać nowego tematu dla takiego drobnego pytania, jeśli zrobiłem niewłaściwą rzecz pisząc ten post w tym temacie, z góry przepraszam i proszę o przeniesienie postu bądź jego skasowanie. Pozdrawiam i z góry dziekuję. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Czyli jakiej emki dziś Szukać? Quote Link to post Share on other sites
Toczu-Toczu Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Zrobi ktoś takie coś o kałachach? Zależy co chcesz, Specna Arms to badziew, chińczyk płakał jak składał, EA to dobry wybór na początek będzie strzelał i strzelał a to się nic nie stanie, a po małym tuningu na 450fps nic się nie stanie, a za parę lat jak dozpierasz to kupisz sobie M60 i będziesz wystrzeliwał 1k kulek w minutę. :D Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 SA to nie badziew, a chińczyk był zły, bo dostał za mało ryżu. Jak dasz to serwisantowi do uporządkowania, to będziesz miał przyzwoitą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 (edited) SA to nie badziew, a chińczyk był zły, bo dostał za mało ryżu. Jak dasz to serwisantowi do uporządkowania, to będziesz miał przyzwoitą replikę. ...W której cenie kupisz odrazu porządne EA. Nie wspominając już o nieporównywalnym wykonaniu oczywiście na korzyść EA. Edited August 31, 2015 by Krwawy Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 ...W której cenie kupisz odrazu porządne EA. Nie wspominając już o nieporównywalnym wykonaniu oczywiście na korzyść EA. ... a w EA nic nie trzeba na początku robić, nie psuje się i w ogóle jest super hiper niezawodne. Wystarczy poczytać temat poświęcony tej firmie gdzie można zobaczyć, że tak kolorowo nie jest. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Co nie zmienia faktu, że EA > SA Quote Link to post Share on other sites
spoco Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 (edited) Z racji tego ze to powiedzmy nowość w zestawieniu brakuje Krytaca. Po obczajeniu miliona postów i filmików właśnie do mnie jedzie ;) Wygrał u mnie z g&p. Edited August 31, 2015 by spoco Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 (edited) ... a w EA nic nie trzeba na początku robić, nie psuje się i w ogóle jest super hiper niezawodne. Wystarczy poczytać temat poświęcony tej firmie gdzie można zobaczyć, że tak kolorowo nie jest. ... Tak jest dobre, skoro nie masz pojęcia o czym mówisz to lepiej się nie wypowiadaj. Widać że nigdy nie miałeś porównania tych marek. Z racji tego ze to powiedzmy nowość w zestawieniu brakuje Krytaca. Po obczajeniu miliona postów i filmików właśnie do mnie jedzie :icon_wink: Wygrał u mnie z g&p. I bardzo dobrze zrobiłeś :) Edited August 31, 2015 by Krwawy Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 ... a w EA nic nie trzeba na początku robić, nie psuje się i w ogóle jest super hiper niezawodne. Wystarczy poczytać temat poświęcony tej firmie gdzie można zobaczyć, że tak kolorowo nie jest. Kable można wymienić, ja tak zrobiłem i potem przez 10000 kulasów nie robiłem NIC więcej, potem mi się zachciało tuningować, potem znowu downgradeować... ale to moja fanaberia była. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 (edited) Kable można wymienić, ja tak zrobiłem i potem przez 10000 kulasów nie robiłem NIC więcej, potem mi się zachciało tuningować, potem znowu downgradeować... ale to moja fanaberia była. Ja tak samo w chińskiej Cymce (mp5, nie eMce) za 5 stówek. Nie ma się co przepychać. Obie wspomniane repliki mają słabe i mocne strony. Trzeba określić czego się oczekuje i wybrać tą bardziej odpowiednią. Edited August 31, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 ... Tak jest dobre, skoro nie masz pojęcia o czym mówisz to lepiej się nie wypowiadaj. Widać że nigdy nie miałeś porównania tych marek. A kto napisał, że jest złe? Na szczęście Ty się znasz, trzymasz rękę na pulsie i doradziłeś koledze, oby tak dalej ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Ja tak samo w chińskiej Cymce (mp5, nie eMce) za 5 stówek. Nie ma się co przepychać. Obie wspomniane repliki mają słabe i mocne strony. Trzeba określić czego się oczekuje i wybrać tą bardziej odpowiednią. Nawet bym z Tobą nie polemizował, ale... Nie rozmawiamy o MP5tkach (to jest kompletnie inny temat i w kwestii MP5 Cymy jako repliki wartej każdej złotówki masz absolutną rację i podpisuję się pod tym rękoma i nogami), tylko o M4. A rynek ersoftowych emczwórek jest specyficzny. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 To czyli wynika że jak by miał ktoś wybierać między EA a G&P to lepsze G&P?. Ja chcę dobrą mało zawodna przed jaki po tuningu, dobrze zrobioną wizualnie by plastiki i metal się nie rozchodził i nie trzeszczał... A mp5 to taki kozak? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Cymy MP5tka to aktualnie imho najlepsza mp5 w kategorii jakość/cena. G&P lepsze od EA ale droższe. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Lepsze zewnętrznie jest G&P, ogólnie to najładniejsze AR15 ze wszystkich replik (choć cały czas twierdze, że custom na zew. częściach MadBulla jest ładniejszy). Wewnętrznie jest rok, bez szału, pracuje kulturalnie i ma dobre osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts