kisielowy Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Na początek przepraszam, że temat jest umieszczany w tym dziale, lecz nie wiedziałem, gdzie mogę go wrzucić. Mój problem polega na tym, ze sprzedałem CM.028-B, w której korpus został wymieniony na metalowy. Replika została sprzedana, lecz kobieta, która replikę kupiła, domaga się zwrotu pieniędzy, ponieważ jak twierdzi " jej małżonek, który gra w asg od 6 lat i jest mechanikiem mówi, że replika jest z abs". Dziwne jest to, że jest to odpowiedź na email, w którym napisałem, że "każdy mechanik jej powie, że replika jest z metalu". Replika jest z 2011 roku, od taiwanów, wysłałem ją z papierami. Na kartonie od repliki było napisane, że replika jest z abs, lecz jak pisałem, body zostało wymienione na metalowe. Czy ktoś wie, co mogę w tym momencie zrobić ? Nie chce zwracać pieniędzy, gdyż wiem, co sprzedałem. Czy ktoś mógłby podać jakiś stosowny argument ? Z góry dziękuje i przepraszam jeszcze raz za zły dział. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 A masz jakiekolwiek kwity za zakup nowego body? Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Właśnie chodzi o to, że replika została zakupiona na allegro. Była sprawdzana przez innych graczy i wszyscy potwierdzili, że replika jest z metalu. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Jak jest z metalu - a metal z ABSem pomylić ciężko - to w czym u licha problem? Tak ciężko napisać: Rzecz którą pan/pani otrzymała była zgodna z ofertą i nie przyjmuję zastrzeżeń do wiadomości, a w razie jakichkolwiek roszczeń, zapraszam do sądu? Nie uczą już w szkole konstruowania zdań złożonych? Edited April 10, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Dokładnie, postaw się i powiedz że produkt jest zgodny z ofertą i tyle. Jeśli body rzeczywiście jest z metalu nie mogą się do niczego przyczepić. Swoją drogą, niezły airsoftowiec co po 6 latach gry nie potrafi odróżnic metalu od abs.. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 nie prościej zaproponować użycie magnesu? ja rozumiem że oni pukali w tą replikę palcami i po otrzymanym dźwięku stwierdzili że to nie metal. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Po co ci magnes ? Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Ja myślę, że tutaj głównym problemem wcale nie jest wątpliwość co do materiału. ;) Pamiętaj, że w internecie nie trudno natrafić na różnych cwaniaków. Jakoś trudno mi uwierzyć, że ktoś (tym bardziej doświadczony) miałby problem z odróżnieniem metalu od ABS'u. Jeśli jesteś pewien, że sprzedana replika miała body z metalu i tak też napisałeś w opisie chyba nie masz się czego obawiać. Pamiętaj, że jeśli kupujący zdecyduje się (w co powątpiewam) zgłosić sprawę do sądu to w jego interesie jest udowodnienie, że sprzedany przez Ciebie przedmiot jest niezgodny z opisem. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Swoją drogą, niezły airsoftowiec co po 6 latach gry nie potrafi odróżnic metalu od abs.. To może być działanie celowe. Hipotetycznie: wymienił body na abs, metalowe zajumał i próbuje oszukać. Znam podobną sytuacje: gość zamówił sprawną lampę leczniczą, a potem odesłał własną, strzaskaną, twierdząc, że niby taką otrzymał i żadał zwrotu kasy. Edited April 10, 2013 by Remington Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Jak ta kobieta ma wątpliwości to niech przejedzie kluczykiem lub innym ostrym elementem po body i wszystko będzie jasne ;) Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Jak chcesz uzyc magnesu jak "metalowy korpus" jest raczej ze znalu? nikt chyba nie pakuje do cymy 028 stalowego body. Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Oto całkowita odpowiedź email "Replikę kupił nażeczony który od 6 lat gra w ASG jest mechanikiem i serwisantem stwierdził, że tylnie body i podstawa szczerbinki są z abs" Śmiech na sali... Zrobie tak, jak doradzacie. Dzięki za odpowiedź ! Edited April 10, 2013 by kisielowy Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Tylne body czyli kolba tak ? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 A bo ja wiem ? "Nażeczony", mechanik i serwisant w jednym. Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 ...i jeszcze jest mechanikiem i serwisantem. Strach coś mu dać do naprawy. Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Co do "tylnego body" i "podstawy szczerbinki" owszem, jest z abs, bo jest to CHWYT PISTOLETOWY I CHWYT PRZEDNI. Zrobiłem tak, jak radziliście. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Nie ma to jak profesjonalne nazewnictwo części repliki... I to jeszcze przez "mechanika serwisanta" ;D Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Ciekawe jak nazywa silnik - środkowy błotnik? :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Zostawcie to co i jak nazywają. Trzymajcie się tematu ;) Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Jak zrobiłeś tak jak koledzy napisali, to olej już całą sprawę. Nie zmuszą cię do oddania kasy, a sprawy w sądzie nie założą, bo nie umieją pisać =D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts