ravkill Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Panowie i Panie. Przypominam, że Komenda Głowna Policji, nie stanowi prawa w tym kraju. W najgorszym wypadku, może, Ministrer Spraw Wewnetrznych "spłodzić" jakieś rozporządzenie, które Nie może być sprzeczne z przepisami wyższego rzędu. Jeśli będzie sprzeczne, sprawa prędzej, czy później "padnie". Wszystko w temacie. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 (edited) Poważnie? Dzięki, że mnie oświeciliście! Naprawdę, sam bym na to nie wpadł... Szkoda tylko, że o art. 118 ust.1 Konstytucji RP (in fine) to już "eksperty" najwyraźniej nie słyszały... Edited April 14, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
macmax Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 61 kw pozostaje w relacji z właściwymi przepisami "mundurowymi". Przy założeniu, że nie ma się na sobie nic "państwowego", teoretycznie sprawa jest czysta. Praktycznie milicjanty, jak się uprą, to i tak mogą skierować wniosek o ukaranie, a sąd w 9/10 wypadków, wyda wyrok nakazowy. Przy założeniu, że zostanie wniesiony (skutecznie) sprzeciw, zacznie się kołomyjka, w której (w praktyce) będzie trzeba udowodniać, że jest się niewinnym. Co w zasadzie powinno się udać, choć możliwe, że dopiero w II instancji... ktokolwiek miał spór z policją w sądzie wie, że dokładnie tak to będzie wyglądało, a przy kosztach usług prawnych bardziej będzie się opłacało zapłacić mandat lub nakaz. Pozostaje mieć nadzieję że jak zwykle " z wielkiej chmury mały deszcz" Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 ktokolwiek miał spór z policją w sądzie wie, że dokładnie tak to będzie wyglądało Tak ? Popatrz, ja odmówiłem przyjęcia mandatu i poprosiłem o o złożenie wniosku do Sądu Grodzkiego i wiesz... Wygrałem. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 A mnie z kolei ciekawi ile temu "Krystianowi" zapłacili. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś bałwaniłby się w TVN za "Bóg zapłać" :D Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Panowie, nierzadko zdarza się że w grupach rekonstrukcyjnych biorą udział Policjanci, wydaje mi się, że nie będą swoim kolegom jakoś uprzykrzać życia. Ustawa, o ile wyjdzie raczej nakierowana jest na przebierańców wlepiających mandaty i oczekujących łapówek. Policjanci raczej trzymają się razem :) Quote Link to post Share on other sites
cain Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Pokusilem sie o ustalenie,ktora to grupa wystepowala w tym tefalenowskim hicie. Na 99,99% jest to ekipa z miejscowosci Brzeg. Na filmiku widac rejestracje "OB". A robiac stopklatke na twarz tego goscia i porownujac ze zdjeciami na necie inaczej mi nie chce wyjsc. Dziekujemy Panowie Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 W sumie jak się na spokojnie obejrzy to gościowi z komendy chodziło o stylizację np. odznaką czy mundurem jak mają w drogówce, a czynności jak "wypisywanie mandatu" czy coś podobnego. A, że TVN odwalił szopkę to przynajmniej mamy temat do gadania. Alles. Racja ale z drugiej strony jest też dużo pojedynczych "rekonstruktorów" którzy kupią bojówki, UTG założą kominiarkę i robią takie bramy albo chodzą po osiedlu a wątpie że starsza osoba czy nawet inny obserwator rozpozna cywila a nie prawdziwego operatora tudzież funkcjonariusza. http://spatbrzeg.fora.pl/ To o tych panów chodzi ? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 A mnie z kolei ciekawi ile temu "Krystianowi" zapłacili. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś bałwaniłby się w TVN za "Bóg zapłać" :icon_biggrin: Obawiam, że niektórzy za taką "szansę" są w stanie zrobić loda całej ekipie. A patrząc na tego bęcwała z klockiem... ;) Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 (edited) Racja ale z drugiej strony jest też dużo pojedynczych "rekonstruktorów" którzy kupią bojówki, UTG założą kominiarkę i robią takie bramy albo chodzą po osiedlu a wątpie że starsza osoba czy nawet inny obserwator rozpozna cywila a nie prawdziwego operatora tudzież funkcjonariusza. http://spatbrzeg.fora.pl/ To o tych panów chodzi ? Jup... naszywki się zgadzają przynajmniej co do bramy. Ale nie widzę powodu, by na nich wjeżdżać - filmików z bram weselnych jest cała masa w sieci, TVN równie dobrze mogło wziąć totalnie losowy i efekt byłby ten sam. Edited April 14, 2013 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Brama weselna jeszcze lajt, póki jest jakoś uzgodniona z policją. Ale koleś pozujący w plamiaku dzierżąc replikę glocka przed kamerą... PRZY BLOKACH? Wspaniały pomysł, mogli go jeszcze do centrum handlowego wziąć. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Brama weselna jeszcze lajt, póki jest jakoś uzgodniona z policją. Ale koleś pozujący w plamiaku dzierżąc replikę glocka przed kamerą... PRZY BLOKACH? Wspaniały pomysł, mogli go jeszcze do centrum handlowego wziąć. Mogli, i co z tego? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 No np. ludzie w tym centrum mogliby pomyśleć, że on z tego Glocka chce zastrzelić "redaktora", który z nim "wywiad" nagrywa... Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 (edited) No np. ludzie w tym centrum mogliby pomyśleć, że on z tego Glocka chce zastrzelić "redaktora", który z nim "wywiad" nagrywa... tego akurat by się przydało... edit: jakby co to u góry to żart, jakby następnemu się zachciało oskarżać o groźby czy terroryzm d: Edited April 14, 2013 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
seabiscuit Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Nie martwcie się, niebawem znów powróci sprawa Matki Madzi i będziemy mogli jeździć na strzelanki bez strachu, że zasponsorujemy WP i Policje naszymi szpejami etc. Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Nie rozumiem tej jazdy na SPAT Brzeg. Z TVNu napisali pewnie maila, że robią reportaż o reko/stylizujących się na AT i chcą z kimś takim wywiad zrobić. Myślę, że każdy airsoftowiec z minimalnym obeznaniem w temacie zapytałby takiego redaktora o więcej szczegółów nt wydźwięku reportażu, no ale nie oszukujmy się, co jest dla takiego TVNowca kilka kłamstewek więcej czy mniej. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Strzelanki i tak odbywają się w miejscu postronnym. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Nie rozumiem tej jazdy na SPAT Brzeg. Z TVNu napisali pewnie maila, że robią reportaż o reko/stylizujących się na AT i chcą z kimś takim wywiad zrobić. Myślę, że każdy airsoftowiec z minimalnym obeznaniem w temacie zapytałby takiego redaktora o więcej szczegółów nt wydźwięku reportażu, no ale nie oszukujmy się, co jest dla takiego TVNowca kilka kłamstewek więcej czy mniej. Normalny airsoftowiec powiedzałby "nie, dziękuję", lansiarze z parciem na szkło pójdą choćby i do TVNu, by się potem chwalić, że w telewizorze ich pokazywali. Sam pamiętam jak po jakiejś strzelaninie przyszli dziennikarze do sklepu gdzie pracowałem pytać jak weryfikujemy kupujących broń. Każde słowo mieliśmy obgadane z rzecznikiem firmy, po sto razy tłumaczone co jest bronią, a co zabawką, czy "urządzeniem", a i tak materiał został tak złożony, podparty pseudoekspertami i Dziewulskim, że wyszło, że jestem "handlarzem śmiercią". Dlatego jestem zdania, że mądry airsoftowiec nie powinien pchać się przed kamery, a tym bardziej robić wygłupów typu brama weselna w pełnym szpeju. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Nawet niech trafi w tych z reko - fundamenty airsoftu czyli gieta od JG i sprany flecktarn w połączeniu z patternem 83 od mil-teca są bezpieczne. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 ... a tym bardziej nie robić wygłupów typu brama weselna w pełnym szpeju. A jeśli robić to w momencie gdy konwój z młodą parą jest w miejscu najmniej narażonym na obserwacje osób postronnych. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 A jeśli robić to w momencie gdy konwój z młodą parą jest w miejscu najmniej narażonym na obserwacje osób postronnych. Mam przynajmniej dwóch znajomych, którzy mają "anioła stróża", wynajętych ochroniarzy, co mają nie rzucać się w oczy. Wolę nie myśleć jakby się skończyła taka durna brama, gdyby ktoś ją wykonał na ślubie jednego z nich. Tym bardziej, że nie każdy wie, że uzbrojeni ochroniarze łażą za nimi krok w krok. Naprawdę, są lepsze sposoby na umilenie zabawy weselnej, niż pchanie się z repliką i w szpeju w każde miejsce. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Ktoś wie czy wywiad z Krystianem był jakoś "zabezpieczony" Policją czy ot tak wyszedł na podwórko i zrobił wywiad ? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 A przed czym miała go policja zabezpieczać? Podejrzewam, że osłona przeciwsłoneczna obiektywu w kamerze skutecznie powstrzymała Krystiana przed nadmiernym parciem na szkło i policji nie trzeba było. Quote Link to post Share on other sites
Sharikq Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 (edited) Niedługo wprowadzą zakaz noszenia wszelkich mundurów i wszyscy będziemy biegać w dresach :icon_razz:. Edited April 18, 2013 by Sharikq Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Oj tam, zaraz będzie mama madzi w tańcu z gwiazdami albo kolejne doniesienia o smoleńsku i temat przycichnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts