OFF Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 http://www.taiwangun...l_metal_cm.html po długim oczekiwaniu pojawiły się na naszym rynku. Ktoś już się skusił lub widział na żywo? Nie dyskutujcie na temat ceny itd. Proszę o wypowiedzi na temat. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Elementy takie jak: lower i upper receiver (dolna oraz górna część korpusu), lower receiver extension (prowadnica kolby), szyny RIS, lufa zewnętrzna, przełącznik selektora ognia, bolt catch, zaczep magazynka, przyrządy celownicze wykonane zostały z wysokiej jakości aluminium. Na uwagę zasługuje fakt, że wszystkie wyżej wymienione części obrabiane są na precyzyjnych maszynach numerycznych CNC. Że niby lower i upper na CNC? Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Że niby lower i upper na CNC? Chyba szybko zmienili opis, u mnie jest teraz: CM.005 RASII CQB Full Metal [CM] to bardzo dobrze wykonana replika popularnej emki, chińskiego producenta CM, posiadającego wieloletnie doświadczenie w produkcji replik ASG. Elementy takie jak: lower i upper receiver (dolna oraz górna część korpusu), lower receiver extension (prowadnica kolby), szyny RIS, lufa zewnętrzna, przełącznik selektora ognia, bolt catch, zaczep magazynka, przyrządy celownicze wykonane zostały z metalu. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Porównując tą replikę z tą sama repliką tylko od boyi (info ze strony) to tak cymka cięższa powinna być. Cymka posiada ślizgowe 8mm, a boyi kulowe 7mm łożyska oczywiście obydwa stalowe. W boyi jest inne napięcie akumulatora w zestawie dają 9.6 a cyma 8.4. Cyma krótsza o 8cm. W opisie inne materiały podane w cymie ABS, aluminium i stal, a w boyi tylko aluminum, ale czytając opis to też polimer. Cyma na zdjęciach wydaję się bardziej szara niż czarna boyi. Quote Link to post Share on other sites
TroubleMaker Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 (edited) Spring SP120 tam siedzi? Chyba trochę za dużo pod "CQB" :icon_confused3: -390 fpsów Edited May 2, 2013 by TroubleMaker Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 (edited) Tak jak w innych replikach tej firmy... zawsze możesz zmienić sprężynę. Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Ciekawe kiedy będzie wersja długa? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 3, 2013 Author Report Share Posted May 3, 2013 (edited) Zapytaj się w sklepie. Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 http://gunfire.pl/search.php?text=CM00&cat Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 No własnie w końcu jakaś tania emeczka i porządna zamówiłem http://gunfire.pl/product-pol-1152200816-Replika-karabinka-CM005.html w końcu 651 to taniej od boja który jak wiadomo każdy wie jaki jest jak dojdze to dam fotki dokładny opis wady zalety i jakis filmik czy coś Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 @Rafik, czekamy z niecierpliwością! Osobiście myślę że powinni zrobić też jakąś z Absu i w niższej cenie, możliwe że byłoby duże zainteresowanie ;) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 (edited) Są tz widziałem ze mają być cm0XX jakoś tak korpus z abs itp ale gb ma być ten sam Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) GB ma być na poziomie 028 (słabszy silnik, mniej fps itd.) Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Czy mi się wydaje, czy lufa w M4 ( 14,5 cala ) jest dłuższa niż powinna? Też czekam na wrażenia dot. użytkowania tej maszyny. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Mam nadzieje, że jakość w porównaniu do ceny, będzie takie jak w przypadku ich pierwszych G36 (CM003). Jest to potwierdzona informacja, że GB i inne podzespoły wewnętrzne będą takie same jakościowo jak z CM028? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Cyma wypuszcza 2 serie tych emek. Tańsza (plastikowy lower) siedzi na poziomie cm.028 i pochodnych. Droższa (full metal) na poziomie cm.040. Wszystko było w starym temacie. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 a jak spasowanie nie lata to jak penis na wietrze? Quote Link to post Share on other sites
repmaK Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Czy mi się wydaje, czy lufa w M4 ( 14,5 cala ) jest dłuższa niż powinna? No i ta kolba... Czyli nie tylko ja mam takie dziwne wrażenie, ze są niewymiarowe. Dodatkowo, porównując informacje z Taiwanguna dot. długośći CM005, można dojść wniosku, że Cyma jest o 8 cm krótsza od tego samego modelu Boyi. Ciekawe skąd ta różnica? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) W poniedziałek będę ją miał dopiero no albo jak całkiem całkiem pójdzie to w pon ale wątpię zęby zamówienie 4 repliki 30 paczek kulek przyszło tak szybko Zacznij pisać jak należy, bo czyta się to tragicznie. Edited May 8, 2013 by Marrtinez Pisownia! Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Nowe Cymki już są na tajwanie: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_007_ris_full_metal_cm_2.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_008_full_metal_cm_2.html Ciekawe jak się będą sprawować w boju, spodziewacie się jakiś recek na wmasg? Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) A liczyłem na to, że pokuszą się na chińską kopię gearboxa 2GX (podobnie jak JG w swojej M16A1). Swoją drogą - pomimo wersji full metal - silnik wygląda na zwykły, szary... Edited May 8, 2013 by Kola Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 No i już jutro wieczorkiem będą real foto ;) mam nadzieje ze nie będzie lipy ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 A liczyłem na to, że pokuszą się na chińską kopię gearboxa 2GX (podobnie jak JG w swojej M16A1). Że co proszę? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Że co proszę? JG w swojej najnowszej M16 (wersja Wietnam) ma coś na kształt 2gx. Quote Link to post Share on other sites
traktor2 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 (edited) JG w swojej najnowszej M16 (wersja Wietnam) ma coś na kształt 2gx. Możesz jakieś fotki wrzucić? Jak z wytrzymałościę gearboxów w Cymie, sa tak dobre jak w ich mp5? czy silnik maję ten czarny z niebieską dupą? Edited May 10, 2013 by traktor2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts