SzamoL Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Rafik A dokładnie jakie wersje do Ciebie lecą bo interesuje mnie cm007 czy tam również RIS trzyma się sztywno. Jak porównujesz z cm 048 powtarzam się z pytaniem bo nie dostałem odpowiedzi. Widzę że jesteś z Łodzi i tu jest pytanie czy należysz do grupy ODWET. Jak nagrasz ten film na YT to wrzuć linka. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 :D lecą do mnie 2 cm005 ;) bo wydają sie najbardziej sztywne[brak luzu] ze wszystkich , Nie nie jestem z odwetu ale będę na green day 5 Jak coś 6 typa w A tacsach można podejść pomacać itp :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Witam :) Jestem zainteresowany zakupem cm.007(Wersja RIS z kolbą SF), jestem już uświadomiony że to chińczyk, interesuję mnie jednak, co trzeba by w środku wymienić. Wyczytałem że komora HUp jest metalowa, więc jej szczelność powinna być chyba lepsza niż w innych chińskich wynalazkach. Wiem też że na starcie należy wymienić baterię (kupię zwykłą Nimh u Krakmanów, gdyż zabawy i opieka nad lipo to za duże wyzwanie dla kogoś takiego jak ja) oraz gumkę, myslałem nad guarderem (także w taiwangun). Czy lufa wymaga niezwłocznej wymiany? Osobiście zawsze w swoich replikach chińskich trzymałem stockowe lufy, nie przeszkadzało mi to w użytkowaniu- ale wiadomo, z czasem jak już człowiek wie co i jak w AirSofcie,to chce mieć wszytsko cacy. Większy problem pojawia się w przypadku gearboxa itd. Okablowanie mosfet dostępne u Krakmanów będzied odpowiednie? ( http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci/okablowanie_laczniki_styku/okablowanie_mosfet_na_tyl_replik_serii_m4_mp5_acm_duza_wtyczka.html ) (baterię kupię z dużym wejściem albo skorzystam z przejściówki od rozładowywarki). Na stronie przedmiotu, napisane jest że tłok wykonany jest z tworzywa, czy coś w tym złego? Ewentualna zmiana przy zakupie była by dobrą opcją? Z góry dziękuje za odpowiedzi na moje banalne pytania, powiem szczerze że jest to pierwsza eMka z którą planuje mieć do czynienia dłużej niż "potrzymanie żeby zobaczyć" i chciałbym żeby wybór był trafny. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Silnik kurr dali dupy i tyle Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Mała uwaga - lufka wymieniona na preckę, zamaskowana tłuimkiem, a cylinder w geabroxie typ 2? Niech zgadnę - efekt - ciulowe fpsy, mniesze niż stock... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 16, 2013 Author Report Share Posted May 16, 2013 Mała uwaga - lufka wymieniona na preckę, zamaskowana tłuimkiem, a cylinder w geabroxie typ 2? Niech zgadnę - efekt - ciulowe fpsy, mniesze niż stock... Części zastosowane w mechanizmie repliki to: cylinder typ 1 kierunkowa głowica tłoka tłok z tworzywa wzmocnione łożyska kulowe 7 mm sprężyna M120 stalowe zębatki wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem, która powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka fps-ów więcej Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Mała uwaga - lufka wymieniona na preckę, zamaskowana tłuimkiem, a cylinder w geabroxie typ 2? Niech zgadnę - efekt - ciulowe fpsy, mniesze niż stock... Lufka to madbull 455mm w porównaniu do stockowej lufy znaczna poprawa Celności Jeśli chodzi temat luf i typu cylindra to polecam http://forum.wmasg.pl/topic/65864-cylinder-typ-ma-znaczenie/ Hymm dla mnie już dawno skończyła się era parcia na fps ;) co mi z tego jak dam cylinder typ pełny najlepiej jeszcze zestaw Bu m140 i lufe 300 mm i bd miał srylion pincet sto dziewincet fps jak nie będę mógł trafi w stodołę z 50 metrów :icon_confused3: :icon_confused3: Quote Link to post Share on other sites
SzamoL Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Coś słaby ten ROF na 7,4 to pewnie wina kabli i brak deansów oraz silnika. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) Coś słaby ten ROF na 7,4 to pewnie wina kabli i brak deansów oraz silnika. Deansy są kable i silnik to podstawa czego upgrade tej emki Zacznij pisać normalnie i używaj przecinków. Edited May 17, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) Lufka to madbull 455mm w porównaniu do stockowej lufy znaczna poprawa Celności Jeśli chodzi temat luf i typu cylindra to polecam http://forum.wmasg.p...p-ma-znaczenie/ Hymm dla mnie już dawno skończyła się era parcia na fps :icon_wink: co mi z tego jak dam cylinder typ pełny najlepiej jeszcze zestaw Bu m140 i lufe 300 mm i bd miał srylion pincet sto dziewincet fps jak nie będę mógł trafi w stodołę z 50 metrów :icon_confused3: :icon_confused3: Ważne, że Kolega zadowolony. Celność to podstawa. Cymowska lufa aż tak tragiczna? Moja ex cyma42 s w full stocku, tragiczna nie była, a powiedział bym nawet, że była rewelacyjna w stosunku do stockowego Pj25 z 500 fpsami na stodołę.... Mimo wszystko, w precyzji podawą jest: a) gumka b) kulki, c) dopiero tutaj - lufa... Co do stosunku typu cylindra i długości lufy, mam odmienne zdanie. Ale to moja sprawa i na siłę nikogo nie zamierzam nawracać. Postępowanie rozumiem, w końcu gearbox na gwarancji .. Edited May 17, 2013 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) Treść usunięta. Dwa razy prosić nie będę. Raz wystarczy. Edited May 17, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Które modele wychodzą z plastikowym body? bo z tego co widzę to na taiwanie mają same z metalowym Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Możliwe że stare info. Potwierdzał by to szary silnik (według tamtych informacji miał być neodym). Quote Link to post Share on other sites
Paweloso Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Może miał ktoś z Was do czynienia z modelem CM009 i mógłby napisać, jak się sprawdza w porównaniu do opisanej w temacie .005 (przymierzam się do zakupu repliki i chciałbym wiedzieć, czy jest sens dopłacać ~70zł)? Quote Link to post Share on other sites
youngmarine Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Na Zbrojowni dostępna M16 z Cymy - CM.009 - może ktoś coś się wypowiedzieć ? Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Podbijam :) Z czego jest wykonane body tej repliki, ze znalu, czy stali??? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Podpowiem: w palnym korpus nie jest stalowy, więc raczej w replice tym bardziej nie jest. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 30, 2013 Author Report Share Posted June 30, 2013 Marmaj wysil się i przeczytaj recenzję, która pojawiła się dzisiaj. Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Przeczytałem :) Nie ma tam nic o korpusie... Jest tylko wymienione, co jest ze stali... Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 więc jeżeli nie ma korpusu wymienionego to pewnie jest znalowy tak jak szkielet gb Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Marmaj - a co to za problem przeczytać temat o RK i recenzję Cymy, po czym rozpatrzyć wszystkie za i przeciw - zanim się wybierze?? Ten temat jest o M4 Cymy, więc nie zadawaj pytań o porównanie do innej repliki (co najwyżej innej wersji tej samej mechanicznie i od tego samego producenta), czy wrażenia z używania. Quote Link to post Share on other sites
samuraj13 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Posiadam od miesiąca CM 002. Jeżeli chciałby ktoś zadać jakieś pytania, to walić śmiało w temacie. Jedyne co mogę na szybko napisać to, że jest warta swojej ceny, a współczynnik ceny do jakości bardzo wysoki. Quote Link to post Share on other sites
snork11 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 (edited) Wymieniałeś coś w tej cm002? Edited July 13, 2013 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
mlodyrusek Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 (edited) Samuraj, czy są jakieś wyraźne różnice między 002, a tą 005 (z recenzji)? Edited July 13, 2013 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 (edited) One różnią się tylko wyglądem i długością lufy wew. W środku macie to samo. Edited July 13, 2013 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts