szemtaj Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Ja używam tych, spokojnie wchodzą w prowadnicę kolby. Na 140'stce z mosfetem, starczyła na jakieś 7 magów po 100 kulek. http://azteko.pl/gfc-energy-akumulator-lipo-11-1v-1100mah-20c-p-5666.html Edited May 3, 2014 by szemtaj Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Tak w klimatach mieszczenia batki w kolbie. Jak wcześniej pisałem mając mosfet w prowadnicy kolby nie chciało mi się kombinować z aku na 2 lub 3 sticki i zamajstrowałem coś takiego - LiPo 11.1 2200mAh. Sorki za jakość ;p Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 zajebisty patent :) ja prawdopodobnie będę trzymał batkę w jakiejś ładownicy na kolbie. i zastanawiam się jaką wybrać ładownicę Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Mam lipo, o którym pisał Seger. Trzymam ją w prowadnicy kolby, jak już wspominałem chyba wcześniej po kilka razy... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Kurde, musiałem przeoczyć :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 I w końcu naszkrobane o specnie - z zewnątrz i wewnątrz. :D Ogólnie szału nie ma, ale replika na pewno robi swoje za taką cenę. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 A oto mój prowizoryczny Ultimate Tactical Battery Deployment System http://imgur.com/r8WgfqE Quote Link to post Share on other sites
Błazen Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Co masz na chwycie założone? Jakiegoś kondonka? Co on daje, wygodniej się trzyma? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 kawałek dętki. Znacznie wygodniej. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Krótkie pytanie dla posiadaczy wersji SA-B01 Frontowa część lufy wystająca przed muszkę wygląda jak przedłużka lufy do kupienia: Da się ją odkręcić i przykręcić tłumik płomienia bezpośrednio za muszką? Quote Link to post Share on other sites
Avilo Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Ma ktoś jakiś poradnik jak wymienić sprężynę ? chodzi mi o poradnik jak rozebrać i złożyć całą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 YT jest pełne tego ale jak nie wiesz jak i nie masz z tym doświadczenia to lepiej tego nie ruszaj i daj komuś kto się zna na tym. Quote Link to post Share on other sites
Avilo Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 A wiecie może jak ściągnąć bolt catch ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Wybić trzpień? Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Ta szybka wymiana sprężyny to pic na wodę :D mi wymiana zajmuje ok. 1 h :) Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Specna przestrzelana. SA-01 z gumką G&G i całkowitym stockiem niesie celnie na ponad 50m. Spokojnie trafiałem w sylwetkę człowieka z 50m na pojedynczym ogniu. Jestem bardzo zadowolony z repliczki. Dzwięk typowy dla chińskiej repliki ale na pewno lepszy niz w bojcu i cymie. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Jeśli wymieniacie gumkę to bierzcie zieloną G&G zamiast systemy. Na systemie 375FPS, na zielonej G&G 400 przy tej samej sprężynie. G&G ma dłuższy kołnierz i stockowa dysza lepiej się uszczelnia. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Ta szybka wymiana sprężyny to pic na wodę :icon_biggrin: mi wymiana zajmuje ok. 1 h :icon_smile: To słabo. Mi wymiana zajęła ok 10 minut. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Za pierwszym razem jak męczyłem się z tymi badziewnymi śrubami to chyba też godzinę rozkręcałem .Po wymianie na śruby dobrej jakości , to 10 minut :-). Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Ale najwiecej czasu zajmuje mi bolt catch i srubki w chwycie Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 prezentacja gearboxa od środka ;) Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Ktoś się orientuje co to za sprężyna siedzi w specnie (B02)? Długość mniejsza niż np Guarder, równe odległości miedzy zwojami na całej długości, niby daje 400 fps ale wsadzona do KWA SR10 dała 470 fps. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Przypominam, że nie jest to dział poświęcony tuningowi! Następne pytania typu "co wymienić?" itp. będą nagradzane tymczasowymi banami. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Replika doszła ^^. Pierwsze wrażenie bardzo fajne. Posiadam model sa-a05. Krótsza niż g36c :). Idealna do cqb. Spasowanie idealne. Wagowo lekka ( zależy jak dla kogo). Pudełeczko z sprężyną usyfione paprochami.Wszystko w pudle latało jak otworzyłem. Kolba lekko się gibie. Miłe dla oka oznaczenia. Składane przyrządy celownicze składają się bardzo luźno. Ma ktoś jakiś sposób na to ? Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Czy ktoś wie może jakie śrubki muszę być do tego GB v2? Jaka szerokość Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts