Yahalom Posted June 19, 2015 Author Report Share Posted June 19, 2015 @Pietracha Podrzucił byś zdjęcia tego rozwiązania ? http://wmasg.pl/pl/articles/show/567039 Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 w podobny sposob nosiłem tez serpe, jak dla mnie zdecydowanie wygodniejsze niz tradycyjna udowa Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 (edited) Szukam prostego, taniego, sztywnego pasa taktycznego, którym uzupełnię niedobór miejsca na kamizelce. Ma działać. Jaki polecacie? Zastanawiałem się nad tym od PLCE Edited June 22, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Jak prosty i tani to LC2/3. PLCE jest miększy. Quote Link to post Share on other sites
Empi (MP) Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Szybkie pytanie - jaka ładownica/kieszeń pomieści "na styk" stazę typu CAT / SOFTT-W? Kieszeń na NICO? Na RMG? Jakieś pomysły? W shingle (KWADRAT 1x30 nb) trochę zatonęła :icon_smile: Lepiej późno niż wcale ;) CAT wchodzi idealnie do ładownicy na RMG. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Zadam to pytanie tutaj. Albo nie umiem szukać, albo nigdzie nie ma takiego tematu na temat ładownic od 101 Inc. A konkretnie chodzi mi o te: http://www.asg.warszawa.pl/wyposazenie-taktyczne/ladownice/zestawy-i-pozostale/p,101-inc-ladownica-uzytkowa-podwojna-na-molle-olive,25564.html Miał ktoś z nimi styczność? Jak one sprawują się w praktyce i co najważniejsze - banany na 7.62 od AK tam wejdą? I w jakiej ilości? Dwa w jedną ładownicę (czyli razem 4 w całość) czy po jednym? Szukam właśnie takich zamkniętych i w miarę tanich, bo nie widzi mi się wydawać nie wiadomo ile na ładownice, co i tak ich nie tyram jak wół. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Aaaaa. Nie mogę już edytować postu. :/ Nie napiszę, że mam pytanie, bo mam je wiecznie w tym dziale. :D A konkretnie chodzi mi o dwa modułowe oporządzenia. Ten: http://www.frontowiec.com/index.php?p990,oporzadzenie-smiersz-ak i ten: http://vitiazspec.com/p/1524/371/smiersz-3-stihi-od-modulowe-systemy-nosne-oporzadzenie-bojowe.html Może mi ktoś napisać na czym polega różnica w tych dwóch? Prócz ceny? Mam wrażenie, że ten z vitiazspec jest starszą wersją Smiersza, a ten na frontowcu - nową. Albo czegoś nie rozumiem. Pytam, bo jednak wolałbym wydać te 400 złotych, niż 500, a ładownice na 12 magów mi się tak bardzo nie przydadzą. Ten tańszy mieści ich 8 i mi w zupełności to wystarczy. Prosiłbym o pomoc, bo producent ten sam, a nieźle się różnią cenowo. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2015 Author Report Share Posted July 8, 2015 Na frontowcu masz oryginalnego Smiersza prosto z Rosji i niejako o wojskowym rodowodzie. VSO natomiast szyje podróbkę na nasz rynek :) Nie, to nie jest ten sam producent... Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 A wiesz jak z jakością tego oporządzenia od VSO? Nie powiem, ten z od SSO naprawdę robi wrażenie i widać, że jest solidnie wykonany (w końcu rosyjska myśl technologiczna), tylko po prostu na co mi ładownice na 12 magów? Chociaż z czasem mógłbym je zapełnić. Bo mam ten dylemat, czy kupić tańsze czy może zaszaleć i wziąć droższy, oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2015 Author Report Share Posted July 8, 2015 Jak Ci nie zależy na oryginale (+ do koszerności, + do łatwiejszej wymiany/sprzedaży w przyszłości) to myślę, że VSO będzie wystarczający. Zbędne ładownice zawsze możesz upłynnić/wymienić ;) O VSO powstało kilka tekstów, poszukaj :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Ogólnie rzecz biorąc, nawet jeśli wezmę tego od SSO (oryginał), to i tak wyjdzie mnie nieco drożej, niż mój zestaw za jakieś 300 zł, co wszystko jest praktycznie chińczykiem. Więc chyba lepiej kupić coś, co nie rozleci się za dwa lata. No i czytałem trochę o VSO, to tak... nie bardzo w sumie. Raczej ludzie skłaniali się do polecenia innym SSO. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 A jeszcze zapytam, bo nie mogę zadowalającej odpowiedzi znaleźć. Czy te VSO są słabe jakościowo? Nie zamierzam robić rekonstrukcji, tylko po prostu coś takiego mieć. Bo jeśli te z VSO nie są takie złe, to kupię od nich. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Planuje zakupić taki pas taktyczny i chciałbym się spytać doświadczonych użytkowników pasów taktycznych czy według waszej oceny doczepiona do niego tego typu ładownicę będzie stabilna - chodzi mi o to czy tak duża ładownica będzie stabilna i nie będzie mi się "gibała" w trakcie chodzenia czy biegania. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Co sądzicie o Alicjowym buttpacku? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 (edited) IIFSowy (rozwinięcie ALICEowego) fajniejszy bo zapinany na fastexy, a nie poprzez przeplecenie taśm przez drabinki. Edited July 8, 2015 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 80 zł za niego to dobra oferta (patrz: allegro)? Znajdę wersję w oliwce z fastexami czy szkoda zachodu i brać woodlanda? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 A ja znowu się przypałętam. A jak z oporządzeniami od RedZone? Co jak co - ale ten Huzar mnie kusi, tylko czy aby na pewno warty swojej ceny. Tu linczek. http://redzone.com.pl/p87,bojowy-system-nosny-6rz14-huzar-ak-oliwkowy-molle.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Nie jestem specem "od ruskiego", ale ten system wygląda mi na kopię smiersza molle. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 9, 2015 Author Report Share Posted July 9, 2015 Bo nim jest :) RZ nie ukrywa, że robi kopię, co w przypadku konkurencji może nie być tak do końca oczywiste :D Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Ale teraz pytanie - lepszy ten od RZ (zależy mi na mollach) czy ten od VSO. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 9, 2015 Author Report Share Posted July 9, 2015 Osobiście, jeżeli miałbym wybierać to brałbym RZ. Wydaje się bardziej starannie szyte. Ale to takie subiektywne odczucie na podstawie zdjęć :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 No to właśnie sam nad RZ się zastanawiam, bo ładniej wygląda. A ten materiał Kodura? Bardzo odstaje od oryginału Cordury? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 80 zł za niego to dobra oferta (patrz: allegro)? Znajdę wersję w oliwce z fastexami czy szkoda zachodu i brać woodlanda? Buttpack ALICE w oliwce i z fastexami to tylko przerabiany. Jak potrzebujesz oliwkowego z fastexami to może buttpack od smiersza SSO (do dostania we frontowcu), ew. produkcji redzone. Albo odezwij się do któregoś z rodzimych krawców, niektórzy się chwalili buttpackami które szyją. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 No i mam dylemat. Zależy mi na szelkach z plecami i wszystko byłoby spoko, bo wtedy składanie zestawu wyniosłoby mnie 454 złote. Ale, żeby te szelki pasowały do pasa biodrowego, to pas biodrowy musi być już inny, na więcej d-ringów. No i przez to zestaw wychodzi za 514 złotych. Oczywiście z RedZone. I teraz - czy bawić się w takie kombinowanie, czy jednak wziąć tego Huzara za 399 i olać te "plecy" na szelkach. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 11, 2015 Author Report Share Posted July 11, 2015 Ale obojętnie jakich szelkach, czy koniecznie wzorowanych na Smierszu? Bo w pierwszym przypadku, może warto rozejrzeć się za rodzimymi konstrukcjami? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts