Obi-Wan Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Ważne jest to, abym mógł się w kamizelce swobodnie czołgać. W chestach się raczej kiepsko czołga Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Ale jak są bardzo płaskie, to obleci. Woda, krzesiwo, multitool, kulki i jakieś jedzenie raczej sie w tym nie mieszczą. Szczególnie przy 6 magach, które muszą być w pojedynczych ładownicach (czyli - jakieś 12 kolumn PALS). Na to by się plecak przydał, jakiś mały (np. TT Essential), ewentualnie jakieś cargo-buttpack (ale obstawiam plecak). Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Jako, ze nigdy magów Beta Project do M4 nie używałem, mam pytanie. Nie ma z nimi problemów, jesli chodzi o wkladanie i trzymanie z ładownicami z Miwo Praszka. Szczegolnie w wersji z gumą ( tzw. bandolier) ? Pozdrawiam Paweł ------------ wysłane z SM-T311 za pomocą Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 (edited) Sapere aude! Przecież magazynek czy to stanag czy to pmag ma pasować do gniazda magazynka każdego karabinu (przynajmniej z grubsza), więc musi trzymać pewne wymiary. Wszystko będzie banglać. Edited January 28, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Właśnie to " z grubsza" mnie martwiło Przede wszystkim chodziło o to, czy nie bedzie latać w ładownicy. Magi także powinny wchodzić do gniazda, a różnie z tym bywa. Ale dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Paweł ------------ wysłane z SM-T311 za pomocą Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Krótka piłka. W którym sklepie jest największy wybór wszelkiego rodzaju ładownic? Może być chińszczyzna nawet. Mile widziany demobil. Interesuje mnie niższa półka cenowa, a nie maxpeditiony i inne blackhawki, bo dla niedzielnego asgeja to przerost formy nad treścią. Po prostu nie chcę marnować kasy na przesyłkę z kilku sklepów, gdy chcę sobie nakupić ładownic. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 W Cytadeli ASG maja wszystkiego po trochu, od Dalekoego Wschodu po szpej rosyjski oraz MIWO. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 (edited) Jak chcesz acmy to ganfajer i krakman mają tego po sufit w magazynie. Miwo jedno i drugie też ma spory wybór ładownic w razie czego. Edited January 29, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Dzięki. Co sądzicie o plate carrierze MBSS pod kątem szeroko pojętej wygody? Kto tego używa(ł), kto ma? Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 mialem, raczej dla osob lepiej zbudowanych (no chyba ze zalozysz PACA pod spod. z 2 strony bardzo wygodna w poloczeniu z pasem, boki wolne woec nie ma problemu z sieganiem po klamle i rzeczy na pasie, no i wieksza przestrzen gdzie cialo oddycha Quote Link to post Share on other sites
ThePowerHouse Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Mam i w budynkach tylko tego używam. Wzrost,i budowę mam powiedzmy słuszną i nie muszę nic pod spodem nosić,chociaż wcześniej latała jak szmata i PACA była wskazana. 3x2 + 2 do bocznej i MBITR,do tego 1 linia jak dla mnie więcej nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 Jak się uprzesz, to trochę kieszeni na niego upchniesz :icon_wink: Chociaż w moim odczuciu, w kwestii wygody to szału nie było :-/ No i trapezoidowy kształt nie ułatwia roboty w kwestii montażu kieszeni :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 (edited) Powiedzcie proszę, co jest konkretnie w nim niewygodnego. Dlaczego nie dla szczupłych? Interesuje mnie jakaś kamizelka zintegrowana MOLLE, ale mi się niedobrze robi jak widzę sposób zakładania cirasów i temu podobnych. MBSS kusi prostotą i łatwym zakładaniem. Nie przeszkadza mi niska "pakowność", bo od czegoś jest pas 1 linii. Może polecicie jakąś alternatywę? Yahalom, co to za nóż? Edited January 30, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Nóż to: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=801&name=Smith_&_Wesson_-_HRT_Military_Boot_-_Silver_-_SWHRT3 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Poza nieudolna kopia MMAC MBSS był najfajniejszym plate carrierem, jaki miałem. Na tyle pojemny, że nie kminilem, gdzie co dać, a na tyle małym, że nie zdążył mnie wkurzyc. Brakowało mi tylko jakichś zintegrowanych ladownic, żeby był jeszcze bardziej low profile. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Dlaczego nie dla szczupłych? Bo pod spód powinno się wkładać PACA. Na szczuplasach MBSS się przesuwa, trudno jest go ustabilizować (chyba że faktycznie chcesz sobie sprawić jakąś replikę PACA pod spód i nosić jedno na drugim). Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Ok, dzięki :) Ponawiam pytanie: Są na rynku jakieś kamizelki zintegrowane, których zakładanie nie jest upierdliwe? Oczywiście oprócz plate carriera, którego właśnie "odrzuciliśmy" Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Zdefiniuj 'nieupierdliwe'. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Nie opierające się na rzepach. Przykładem nieupierdliwego zapinania jest MBSS albo FLC. Przykładem upierdliwego zapinania jest CIRAS Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 A dlaczego, rzepy Ci przeszkadzają? Zapinasz je raz i masz spokój, klamry jednak mają tendencję się luzowac. Miwo mają kilka takich produktów na przykład. Przepraszam, z telefonu nie dam rady wyedytowac. Np. lubliniecki Termit czy PSBS lub Kos z Praszki. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Dzięki. Niektóre z tych rozwiązań Miwo kształtem przypominają MSBSS, więc chyba też się średnio nadają na szczupłych? Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Tu trudno odnaleźć coś rewolucyjnego. Rozwiązanie z taśmami jest na pewno mniej stabilne, może nieco się ruszać w trakcie dynamicznych działań. Najmniejszy z tego wydaje się PSBS Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Nie opierające się na rzepach. Strandhögg MBAV od Pierwszej Włóczni. TMC zrobiło kopię. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Kopia TMC jest baaardzo badziewna. "Wycinanki" strzępią się momentalnie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 1, 2015 Author Report Share Posted February 1, 2015 Mało upierdliwe w zapinaniu? :icon_wink: Tubki FS! https://www.youtube.com/watch?v=aL6AlCbXdfA#t=47"]http://www.youtube.c...L6AlCbXdfA#t=47 Drobny minus jest taki, że mówimy tu o kosmicznych kwotach (jak na warunki AS) :teeth: edit: walczyłem z linkiem do YT i mnie wyprzedziliście... cholera... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts