yogurt Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Nie chodzi o to, że samo kupowanie na allegro replik jest złe tylko o to żę kupowanie "tanich" replik na allegro jest złe :) Quote Link to post Share on other sites
ZakochanyY Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 (edited) sory, pomyliłem się post do usunięcia Edited March 28, 2008 by ZakochanyY Quote Link to post Share on other sites
slash Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 (edited) Na allegro karabiny wystawia Gunfire przecierz i ludzie sprzedają używki .. ze z allegro to nie znaczy że tanie i plastikowe ;] heh Edited May 29, 2008 by slash Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Chciałbym się podzielić moimi spostrzeżeniami na temat tzw "shitaegów". Byłem przez 2 lata radosnym posiadaczem DE M82. Kiedy go kupowałem (na jakiejś promocji za mniej niż 100) mozna było kupić albo AEGa z metal GB za ponad 1tyś albo plastiki. Ewentualnie na rynku były również rózne springi. Generalnie to miałem już springa ale mocno irytowało mnie ciągłe przeładowywanie i fakt że z racji posiadania springa robiłem za zawiadowcę - "idź przodem jak Ciebie zdejmą to będziemy wiedzieć gdzie są". Zanim kupłem przejzałem wszystkie mozliwe zagraniczne fora co tam polecają dla początkujących. Okazało się że polecają M82 i M83 DE jako kompletne klony TM. W sumie kupując wiedziałem że wydając >100 zł nie mogę spodziewać się jakichś cudów. Dokładnie tak było - body poprawnie wyglądające nie świecące jak w WELLAch i BOYiach, a przy tym kompletna plastikowa kopia GBv3. Tylko przestrzegano aby "jechać" tylko na singlu bo full auto wprost proporcjonalnie do szybkostrzelności obniża żywotność repliki. Moja replika "przeżyła" 2 lata i doskonale sprawdzała się w CQB, w lesie było gozej ale dzięki niej nauczyłem się skradać. Dodatkowym bonusem były darmowe szkolenia z asertywności oraz w zakresie udzielania szybkich i ciętych ripost róznym mędrkom co mówili "wywal to g#$no i kup sobie pożądnego TMa" przy wyjsciu na starcie i klęli że znowu dostali taką szmatą lecącą lobem i to jako rykoszet nie powinno się liczyć. Po 2 latach ni stego ni z owego kulki zaczęły lecieć po 5m albo w górę albo w dół. Zasięg momentalnie się skurczył z 20m efektywnego do 15m całkowitego. Teraz jestem radosnym posiadaczem "dorosłej" repliki z metalowym GB i 410 FPSami którą znowu dzięki promocji udało mi się kupić za > 300 zł. Reasumując kupując AEGa za 100 zł należy się spodziewać AEGa za 100zł. Zero szału, minimalna moc niewielki (jak na obecne standarty) zasięg. Gdybym miał znowu sobie kupowac plastika nie zrobiłbym tego na Allegro tylko w jakimś sklepie. Dlaczego? Ano dlatego że mój DE to był tylko wyjatek potwierdzający niezbyt pochlebne opinie, a w sklepie mozna przeglądnąc oglądnąć i zazyczyć sobie prezentacji i wybrac ten naj mniej trzeszczący który od razu działa. Z drugiej strony skoro obecnie na "Tajwanie" można za >100 zł kupić gazową berettę, albo za 280 zł kupić UMP czy jest sens kupować MP5 od CYMY za 150zł? Quote Link to post Share on other sites
_Zygus_ Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 i to mnie smuci że gros nowych to nieletni co potem na forum i strzelaniach widać. Internet jest jednak siedliskeim zła Nie zgadzam się z tobą sam mam 16 lat, na forach staram się nie strzelać byków a na strzelankach radze sobie równie dobrze jak moi koledzy którzy mają po 23 lata. Quote Link to post Share on other sites
rcmaniak Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 moj znajomy kupił takiego allegrowisza i chwalił sie jej realistyką i osiągami. Jednak gdy po raz pierzwszy ja ujzalem to myslałem że to kałach ze stragany zasięg fatalny (max na druga strone ulicy. ppsuł mu sie po 3 dniach. nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Mój kumpel ma AK 47 z airshitguns i ładnie sypie... na 8 metrów. Na początek najlepiej http://www.taiwangun.com/shop,show,813 , http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=664 albo http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=528 . Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Ja bym ci polecił G36 [JG] jest to "made in china" ale GODNA SWEJ CENY :D ponieważ u Krakmana (www.taiwangun.com) kosztuje 350zł Ja osobiście mam tą broń tyle że tą dłuższą wersje która kosztuje 400zł i jestem w 100% zadowolony z tej repliki :) (jeśli chodzi o wydatek do tej ceny :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 osobiscie posiadam L85A1 firmy army, w tej chwili kosztuje ona ok. 650zl. w sklepach, mi sie udalo dorwac uzywana za 400 wlasnie na allegro. kupilem z zamiarem tuningu, wlasnie czekam, az beda dostepne czesci(za prawie tysiac zl., po wlozeniu bedzie z tego replika porownywalna do G&G). Ogolnie polecam kupno uzywanych replik na poczatek, a jezeli airsoft stanie sie Waszym "powazniejszym" hobby to i pieniadze na lekki a nawet i mocniejszy tuning sie znajda. co do sprezynek to spokojnie moge polecic berette CYMY za 47zl. z allegro, full metal, na jakichs srednich kulkach (extrime precision 0,2g) trafialem z ok. 20 metrow w drzewko grubosci mojego nadgarstka za kazdym razem, jak na taka cene moc przyzwoita, krwiak od trafienia prawie z przylozenia przez bluze zostal mi ponad tydzien, po zakupie cze4gos takiego a potem AEGa, pistolet dobrze sluzy jako bron boczna. Quote Link to post Share on other sites
Pirat90 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 A co wy sadzice o tym: http://www.allegro.pl/item565600125_famas_...ox_360_fps.html Chce zaczac, a po drugie chce famasa, elektryka... Wiec? Quote Link to post Share on other sites
Zaczynam Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 A co wy sadzice o tym: http://www.allegro.pl/item565600125_famas_...ox_360_fps.html Chce zaczac, a po drugie chce famasa, elektryka... Wiec? Bardzo dobra replika-wygodna, celna i solidna. Dwóch moich kolegów z teamu ją posiada, sam się pewnie na nią niedługo przezbroję :-P Quote Link to post Share on other sites
Swiechu Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 No, ja zaczynałem od Skorpiona Double Eagle - moc na oko ze 100 FPS, zasięg celny góra 5m, ale dało radę ściągnąć na jednej strzelance (po tej pierwszej już kupiłem normalnego gnata, AKMa od Cymy [nie stać mnie na Maruja, a Cymka służy mi dzielnie od ok. pół roku, jest mocna, celna i b. ładna) 2 razy kolesia który ma CM 028 (czyli praktycznie to samo co TMka). I to w lesie! A tanich AEGów nie polecam, lepiej kupić springa za grosze na targu (serio) i jak się spodoba pozbierać na tanią Cymkę lub JG (Ale jak cymka tylko AK. reszta ich wynalazków to podobno straszna padaka) Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Ale jak cymka tylko AK. reszta ich wynalazków to podobno straszna padaka) Wątpie by posiadacze CM041 (i pochodnych) byli podobnego zdania... :) Quote Link to post Share on other sites
Swiechu Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 No pewno nie, osobiście nie miałem styczności z tym modelem, opinie na temat reszty replik CM mam z drugiej ręki, ale dlatego też piszę "podobno". Inna sprawa że mój team zaliczył już zgon MP5 z TM (na moje oko zębatki poszły się "kochać", a replika używana rozsądnie i regularnie smarowana), więc jak by sobie ten gnat z Cymy poradził... :D Quote Link to post Share on other sites
Jakup Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 A więc na Allegro nie da się kupić dobrej repliki? W ogóle? Ja sam mam AK-74 Cymy (nazwy firmowej nie pamiętam, może CM0.31) zakupiony na Allegro (400 zł) i podczas leśnej strzelanki spisywał się bardzo dobrze. Nosi kulki do 40 metrów, wykonanie b.dobre, metal i ABS. Jeżeli jednak na Allegro nic dobrego kupić nie idzie, to na jakich stronkach można? Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Na allegro można kupić replikę tylko... No właśnie tylko Po pierwsze trzeba mieć świadomość że nie wiadomo co jest z repliką (używki) Po drugie nówki bywają droższe niż w sklepach a jak są tańsze to nigdy bez powodu (mówię o wyraźnych różnicach cen) Po trzecie - Najpierw warto poczytać forum a potem szukać repliki(zawsze można upolować okazję...) mając świadomość że można kupić replikę wyglądającą pięknie ale w koszmarnym stanie technicznym wewnątrz... Quote Link to post Share on other sites
rider211 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 A jaka bron Aeg moglbym kupic, w cenie do 600zl? Jaką oczywiście polecacie, nie koniecznie z allegro. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Szczepan Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 P90 GFC, HK416 JG, G36E/K/C JG, M14 Cymy, AK Boyi... Lista jest długa 8-) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Tak samo jak lista tematów przeznaczona do tego rodzaju pytań... Quote Link to post Share on other sites
onur Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 ja akurat nie kupowałem nigdy replik z allegro ale bylem że tak powiem blisko :P mojego mossberga 590 kupiłem od airsoftowca , który na początek polecał mi tą replikę. Oczywiście mieszałem się z wyborem MP5 czy mossberga ale ostatecznie wybrałem sprężynkę i jestem z niej bardzo zadowolony do dzisiaj :uśmiech: kilka miesięcy oszczędzania i cierpliwości i mogłem już sobie pozwolić na CM.048M z którym jest większa zabawa :) Cierpliwość popłaca jak i również rady bardziej doświadczonych pasjonatów :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Ignacy Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 A ja mam aega z allegro wartego z 1000 zl i chodzi jak marzenie dalem 400 stowy. Jak kto nie wierzy to pisac wypisze wszystkie czesci ktore zostaly zmienione. Quote Link to post Share on other sites
LaY Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 (edited) Masz AEGa za czterysta stów :-F Edited August 28, 2009 by LaY Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 A ja mam aega z allegro wartego z 1000 zl i chodzi jak marzenie dalem 400 stowy. Jak kto nie wierzy to pisac wypisze wszystkie czesci ktore zostaly zmienione. Taa, pewnie takiego: http://www.allegro.pl/item746002515_h_k_g3...sylka_grat.html Quote Link to post Share on other sites
kozak69 Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Repliki z allegro mają to do siebie ze szybko sie rozpadają, ale za to nadają sie dla ludzi mlodych ze względu na cenę oraz ich moc. NIe wyobrażam sobie gościa 14 lat który przychodzi na strzelankę z 450 fps. Chyba bym sie bal z nim strzelać :???: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Muszę Cię zmartwić. Bo taki 14-latek, może z pewnością kupić sobie takie coś: http://www.allegro.pl/item844822747_karabi..._l96_mb_01.html :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts