Jey85 Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Model: G36C Firma: JG Kulki: najwiecej brasterow 25 Z allegro wczesniej krakmani. ma okolo 1,5 roku, wystrzelone cholera wie ile, zacinki na prec lufie sie zdarzaly mimo to dziala, obecnie ma okolo 300fps (sprezyna ubita) i bateria juz slabsza, kilka razy przezyla upadek, (szyna ris sklejana;p) "bron" nie szanowana i pomiatana a dziala reweracyjnie obecnie uzywam jej jako bocznej;p Quote Link to post Share on other sites
DuszeK Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Mam około 2 letnie Ak-47 Cymy i działa bez zarzutów. Gdy rozebrałem je pierwszy raz od zakupu było to po 1roku i około 6 miesiącach to zauważyłem mało zużyte części. Części które bym chciał wymienić to tłok widać średnie zużycie jego zębów głownie przez moje długi serie, a także wymiana głowicy cylindra lub jej uszczelek ponieważ straciła dużo na szczelności ;/ ogólnie jestem zadowolony z tej repliki. P.S. przez broń w ciągu roku przeszło ponad 150k kulek. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 (edited) To nie jest tania replika. Czy Koledzy nauczą się czytać ze zrozumieniem? EDYTA: Wszystkie posty z tej strony są do wywalenia. Może napiszę raz jeszcze: TANIE "REPLIKI" to takie coś jak np. P90 (D90H) czy jakoś tak z Wella, wszystkie badziewne BE, DE, EE, SreE i cały szajs do którego się nikt nie chce przyznać, kosztuje to w granicach może 100 zeta, ma plasticznego pseudo GB i strzela jak by chciało, a nie mogło. Edited July 5, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
dukegrieve Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Model: M4 Knight Firma: ,,Boyi" :D (?) Kulki: no name Sklep: tanie militaria - buhahahahah Był pół roku. od zdarzenia minęły 2 lata. efekt dźwiękowy wiertarki. Rozebrałem i okazało się że pękła prowadnica tłoka (tak to sie nazywa?) Wywaliłem i kupiłem famasa Cg. Model: Famas CG Firma: CG Kulki: Gunfire 0.20 Sklep: No name :D Rok wytrzymał, działałby nadal gdyby nie moje kombinowanie. Najpierw wymyśliłem maskowanie, przez co musiałem go zetrzeć, ale nadawałby się. Urwał się niestety gwint od tłumika dźwięku i wstyd mi było z nim latać :( teraz kupiłem mp5k galaxy i żałuję że od tego nie zacząłem :D Quote Link to post Share on other sites
lapaj Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 replika: M733 IIIgeneracji[JG] sklep: gościu co prowadzi mały interes we Wrocławiu kulki: 0.2-0.25 gunfire mam o już z 8 miesięcy i się trzyma zajebiście. problemy takie, że na następny dzień się o nich zapomina :mrgreen: . myśłę, że ją trochę zmodyfikuję i będzie miała świetne osiągi chociaż teraz ma super, ale wole lepsze :wink: Quote Link to post Share on other sites
kiler88 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 replika: CM.028 Najstarsza replika w moim arsenale, kupiłem ją swojej dziewczynie jest 3 właścicielką, jest to jeszcze jedna z pierwszych wersji które miały ok 300 fps i niestandardowy hop-up. replika ma juz bardzo duży przebieg, którego nie jestem w stanie określić, pół roku temu jako pierwszy otworzyłęm GB zrywając plomby, zrobiłem przegląd, wsadziłem mocniejszą sprężynę (od M4A1 boyi) i repliczka cały czas działa bez zarzutu, a w GB nie widać zużycia. Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Shitguny które przeszły przez moją łapę : Nr.1 Model: P90 Firma: Umarex Kulki: tzw. aniołki/lotto/krzaczki szwowe, a po odkupieniu jej przeze mnie ghosty i 0,20-0,25 P&J Sklep: Kumpel kupił bodajże na broń.pl. Cena: Ja używkę za 50zł Opis: Nie pamiętam dokładnie kiedy mój kumpel ją kupił ale jestem pewien że jakieś 2-3 lata temu. Z tego co wiem to coś w niej grzebał (tylko co ?), wystrzelał coś ok. 5-6k krzaczków i ja wystrzeliłem ze swojej strony 2-3k swoich kulek. Kupiłem ją z urwanym jednym kablem zasilającym, ładowarką i akumulatorkiem w słabym stanie. Usterkę naprawiłem lutownicą, zdenerwowany słabym akumulatorem kupiłem nowy no-name z tanichmilitarii 500 mAh i przykleiłem go na body taśmą izolacyjną. Giwerka zaliczyła dwa mocniejsze upadki, przy pierwszym odpadła tylna klapka i skleiłem taśmą izolacyjną, przy drugim odpadł kawałek body z tyłu i skleiłem go kropelką. Wadami są : magazynek grawitacyjny podaje według kaprysu i grzechocze jak grzechotka, czasami kaprys z zasilaniem w miejscu wcześniejszego uszkodzenia. Jej zasięg to ok 20-25m :strach: się zdziwiłem jej zasięgiem i celnością. Mimo tego nie polecam jej ani jej podobnych, ponieważ trafił mi się dobry model jeden na milion. Nr.2 Model: M4 R.I.S Firma: Boyi Kulki: ghost 0,12g i P&J 0,20g-0,25g Sklep: taniemilitaria.pl :-F Cena: 135zł Opis: Kupiona jakieś pół roku temu, wystrzelone jakieś 2000 kulek, albo coś się rozszczelniło albo sprężyna do kitu bo zasięg po jakimś czasie spadł o połowę :???: magazynek mieści kulki jak sam uważa raz 25 raz 60 :strach: zasięg przed niewyjaśnioną usterką ok. 15m teraz 6-10m. Ogółem również nie polecam. Nr.3 Model: D-93 ? Micro Uzi Firma: Well Kulki: krzaczki i ghosty Sklep: Chyba airsoftguns.pl Cena: dostałem gratis do P90 :lol: Opis: Dostałem z pękniętym spustem, po sklejeniu w odwecie 2 dni później pękł w tym samym miejscu i w jeszcze jednym. Magazynek grawitacyjny, jeśli nie zamkniesz klapki większośc kulek z magazynka podczas strzelania wyleci w ciebie, jeśli zamkniesz prawie nic nie podaje :???: . Zasięg półskuteczny to 3 w porywach 3,5 metra :wink: . Ogólnie nie polecam kupywac nawet największemu wrogowi. Nr.4 Model: 2021B Glock 17 Firma: JLS Kulki: ghosty i P&J 0,20-0,25 Cena: Gratis na tanich militariach :mrgreen: Opis: Znów trafił mi się udany model shitguna ;-) . Jego zasięg na ghostach 0,12g to było całe 10-15m, a na P&J w porywach dochodziło nawet do 2m :wink:, był dośc celny ale sprzedałem go kumplowi który jak go później zdejmował z szafy zleciał i wystrzelił częściami rażąc nimi wszystkie osoby znajdujące się w jego pokoju. Ogółem nie polecam, ponieważ tylko ja miałem szczęście do tego modelu reszta kumpli którzy się połapali na pistolety tej firmy się rozczarowali a jeden w głębokim zdesperowaniu rozdupcył go tasakiem :wink: . To wszystkie shitowe AEG-i w moim posiadaniu, więcej już się nie załapie na mega gratisy made by taniemilitaria, kupuje cm.028 lub cm.031 z taiwanguna. Quote Link to post Share on other sites
Niedorozrywkowany Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Sklep:znalezione na granicach poligonu Ty, ja zgubiłem go! :-F Oddawaj, w Tarnogrodzie mi z kieszeni wypadł :twisted: Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Model:LR 300 Firma:P&J Kulki:0.25g Guarder Sklep:Taiwangun Cena: 499,00,- Rok czasu i działa bez większych zastrzeżeń Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Ludzie nie rozumiecie, że to jest temat w którym opisuje się elektryki z plastikowym gearboxem? Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 (edited) Ludzie nie rozumiecie, że to jest temat w którym opisuje się elektryki z plastikowym gearboxem? hmmm... nigdzie nie jest to ujęte ;-) mogło być to ujęte w pierwszym poście wtedy nie było by nieporozumień Edited March 31, 2010 by szuja3 Quote Link to post Share on other sites
Jordanion Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 (edited) Model: M16A2 Firma: JG Cena: 550zł Sklep: Chyba AirsoftXtreme.pl Jestem dumny i zadowolony z tego karabinu. Kupiłem go w 2008 roku i do tej pory bezawaryjny. Zaznaczam, iż używałem go ok. 3 razy w miesiącu po 5-6 godzin :) Strzelam kulkami 20g - 25g Gunfire. Bardzo celny jak na chińczyka ;P Wymieniłem w nim tylko body na metalowe. Szczerze polecam :D Edited April 8, 2010 by Jordanion Quote Link to post Share on other sites
Piotrekkurczaczek Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 (edited) cm.022 Trzyma się dobrze zalapala sę na strzelanke ( puki co jedyna wada to FULL PLASTIK) Ale karabin spoko Zasięg ok. 25m cena: 99zł sklep: Gunfire (Niedaleko świedbodzkiego we wrocławiu) a kulki to 0.12 od GUnfire Edited April 10, 2010 by Piotrekkurczaczek Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Model: Desert Eagle Firma: UHC Kulki: 20g gold fire'y Sklep: Specshop Moja pierwsza broń boczna(?) stary dobry sprężynowy DE bo kilku (dziesięciu) upadkach i licznych otarciach oraz wielu innych uszkodzeniach mechanicznych chodzi od 2 lat bez zarzutu :-) Quote Link to post Share on other sites
Andrzej50 Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Model: JLS 2026 (Steyr GB) Firma: JLS Cena: jakieś 30 zł, nie pamiętam dokładnie Sklep: Tanie militaria Kupiony: To nieistotne (patrz niżej) Nigdy nie wystrzelił, jak go wziąłem do ręki bezwiednie odciągnąłem zamek do tyłu, czego podobno (tak mówi instrukcja) robić nie można Model: M4 z M203 Firma: Boyi Cena: Jakieś 270 zł (wiem, byłem bardzo głupi i niedoświadczony) Sklep: Tanie militaria Kupiony: Grudzień 2008 Granatnik padł w styczniu, karabin teoretycznie nadal działa, po przezbrojeniu ekipy na normalne repliki z metalowym gb pełnił funkcję broni do CQB, podczas ataku na budynek kumpel zahaczył lufą o ścianę i złamał ją (lufę, nie ścianę :icon_razz2: ). Po usunięciu uszkodzonej rurki replika dostała nową, krótką i pozbawiona została kolby, obecnie bardziej przypomina MP5k, ale strzela już bardzo słabo. Nie polecam, ale sam nie mogę się zmusić do powiedzenia o niej "badziew", bo to mimo wszystko moja pierwsza replika. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Cyma AK47 Beta Specnaz (CM.037) kulki: paczka szwowych Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Firma: AGM Model: M16A3 Przebieg: 6000 kulek gold fire Żyje: 2 lata niezbyt intensywnego używania, zdrów jak ryba ;-) Quote Link to post Share on other sites
KnapoL Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 (edited) Model: M4A1 RIS Firma: P&J Kulki: Goldenball 0,25g Sklep: Taiwangun Cena: Odkupiona po półrocznej eksploatacji od innego użytkownika za 800 zł zestaw z kolimatorem itd... 14.11.2010 Awaria: - podkładki w silniku się wykruszyły (pewnie plastik) - pęknięty GB Awaria usunięta: - zakup nowego wzmocnionego GB G&P 8mm - silnik domowym sposobem naprawiony Ciekawe części: - bore up (po roku w b.dobrym stanie), cylinder typ 0 - łożyskowana prowadnica sprężyny - tłok wzmocniony - widoczne lekkie zużycie na pierwszych dwóch zębach - zębatki A&K stan idealny (użytkowanie na 125 m/s) Pomiar dnia 14.11.10 to 144 m/s, do dnia pomiaru zostało wymienione tylko: - lufa systema 6.04 - gumka hop up Systema ( Nie pasowała do komory zamontowanej oryginalnie w broni) Po pół rocznej przygodzie z chińczykami stwierdzam że to dobra rzecz na rok kiedy jest gwarancja potem i tak dostaniemy po kieszeni. Ma niektóre dobre części już zamontowane seryjnie. Pamiętajmy że kupując renomowane repliki prędzej czy później także się części zużyją a płacimy o wiele większą cenę niż chińczyk. Osobiście wole chińczyka wykończyć a potem sobie dokupić lepsze części. Edited November 25, 2010 by KnapoL Quote Link to post Share on other sites
Alex14 Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Model:Colt M4A1 Commando Firma: Double Eagle Kulki: 0,2g Sklep: www.broń.pl Cena: 150zł Jest to elektryk. Zasięg 10 m, ale jest. Po roku hop up w ogóle nie działa. Mam go 2 lata, a on jest ciągle sprawny ( nie mówiąc że dodatki typu laser, latarka, kolimatorek po tygodniu leżały na śmieciach. ) Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 M16a4 JG Ponad rok tylko gumkę wymieniłem, i szkielet pękł, nie oszczędzałem repliki. (deszcz, śnieg, bardzo niskie temp, błoto) Jestem z niej zadowolony. Ak47 Cyma Ponad 2 lata nic nie wymieniałem, ostatnio się sling urwał po upadku na ziemię złamał się korpus przy kolbie, teraz mam AK do CQB, też jestem zadowolony z repliki. Quote Link to post Share on other sites
AltairLK Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Model: D95 Firma: Well Kulki: MadBull 0,28g PrecisionBB (tia...) Sklep: Allegro.pl Cena: 90zł (tanio, kiedy ludzie teraz taką replikę kupują po 200-300zł) Owa replika trzymała się całe dwa lata po ok. 10 strzelankach rozsypała się, a raczej padła z nieznanych przyczyn. Po prostu kulki nie mogły nawet z lufy wylecieć, można powiedzieć, że z stamtąd po prostu wypadały. Quote Link to post Share on other sites
Feiro Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Model: D94-S Firma: Well Kulki: MadBull 0.2g Sklep: jakiś stacjonarny, nie pamiętam nazwy Cena: hmmm... jeśli się nie mylę, to ok. 100 zł Trzyma się już rok. Jedyne co przy nim robiłem to wymiana o-ringu (przy czym urwałem "głowicę" tłoka, ale szybko ją dorobiłem), do tego lekko dociążyłem chwyt przedni i magazynek- w środku przykleiłem ciężarek wędkarski (jak na wędkarza przystało ;) ), może stracił te kilkanaście BB pojemności, może i nie jest odpowiednio wyważony, ale od razu jakoś tak inaczej/lepiej się replikę trzyma. Oto fotka: http://www.i-point.nazwa.pl/host/upload/2823/1295701531669800.JPG Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Model:M14 (cm.032a) Firma:CYMA Kulki:blaster 0.2 (ok6000 wystrzelonych) Sklep:tajwangun Cena:450zł broń po 7 miechach trzyma się dzielnie Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Model:akms Firma:boyi kulki:P&J 0,20 sklep:taiwangun cena:531zł mam go 2 tygodnie i jak narazie wszystko ładnie śmiga Quote Link to post Share on other sites
SzczwanyLis Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Model:M14 (cm.032) Firma:CYMA Kulki:0.2/0.23/0.25 Sklep:www.taiwangun.pl Cena:375 zł 4 lata. Wymieniłem tylko gumkę hop-up i używam magazynków low-cap. Reszta stock. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts