jarekfn Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Kolega wyżej ma racje, jeśli kupisz tę replikę i potraktujesz ją jako bazę pod tuning, to można z niej zrobić naprawdę super kałaszka. W moim po zakupie poleciał tłok, są naprawdę badziewne. Poza tym cała reszta była ok, nie miałem żadnych luzów, może dlatego że miałem gen1. Na stan obecny z E&L-a w środku już nic nie ma, została tylko skorupa. Cały środek jak i oszynowanie jest nowe. Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted December 31, 2017 Author Report Share Posted December 31, 2017 Pytanie do osób które już próbowały, mianowicie czy komora z prowina dobrze pasuje do lufy promyka i gumek systemy. Jak wiadomo lufy promyka są szersze niż standardowe i trzeba się trochę namęczyć żeby weszło ładnie z gumka systemy do stock komory EL, próbował ktoś na prowinie? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Pytanie do osób które już próbowały, mianowicie czy komora z prowina dobrze pasuje do lufy promyka i gumek systemy. Jak wiadomo lufy promyka są szersze niż standardowe i trzeba się trochę namęczyć żeby weszło ładnie z gumka systemy do stock komory EL, próbował ktoś na prowinie? Nie wiem skąd te brednie bierzesz ale zapewniam cię że problem nie jest w lufie tylko w różnych grubościach gumek... Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 1, 2018 Report Share Posted January 1, 2018 Czy do AKSU pasuje dolne łoże RIS od Big Dragona? Czy będzie mieć jakieś luzy, czy będzie się trzymać sztywno? http://www.taiwangun.com/szyny-ris-i-ras-i-sir/aluminiowe-loze-dolne-do-aksu-krinkov-big-dragon Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Jaka bedzie najlepsza komora i gumka do tej repliki z 1 gen? Szczelnosc i dobre krecenie z przyjemnym regulowaniem mile widziana. Aktualnie mam komore cymy plastik i gume Systemy ale slabo to kreci i ciezko wyregulowac. Quote Link to post Share on other sites
McKogut87 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Mam pytanie może ktoś posiada na stanie jaka dokładnie siedzi w tym lufa wewnętrzna bo na : GF pisze że 370 https://gunfire.pl/product-pol-1152209808-Replika-karabinka-ELAK702-Custom-Gen-2.html Za to na Francuskich stronach piszę że 469 https://www.airsoft-entrepot.fr/e-l-ak702-custom-dx-gen2.html Quote Link to post Share on other sites
Kajzerka Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Panowie jakie macie opinie o replice ELAK702? Mam zamiar zamawiać, ale sporo o niej negatywnych głosów. https://gunfire.pl/product-pol-1152209808-Replika-karabinka-ELAK702-Custom-Gen-2.html Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Strzela... Zależy na jaki trafisz egzemplarz. Kupiłem w tej promocji i trafił się cukierek. Zero luzów, i niedoróbek typu nadlewki itd. Jeżeli chodzi o flaki jest spoko. Podobno ludziom tłoki padają, choć mi to się jeszcze w 10 e&lach nie trafiło. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Panowie jakie macie opinie o replice ELAK702? Mam zamiar zamawiać, ale sporo o niej negatywnych głosów. https://gunfire.pl/p...stom-Gen-2.html Nie wiem skąd te "negatywne głosy". To E&L generacji 2 za 830 ziko. Brać póki są. Quote Link to post Share on other sites
McKogut87 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 zastanawiam się jeszcze nad tym https://gunfire.pl/product-pol-1152207236-Replika-karabinka-ELAIMS-Gen-2.html Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 W środku wszystkie AK do E&L mają to samo oprócz długości lufy wewnętrznej i być może typu cylindra, z podziałem na GEN1 i GEN2 oczywiście. Więc nie ma co się pytać o konkretne modele w obrębie generacji, to jest wszystko to samo, brać co się podoba. Zwłaszcza że Gunfire w końcu dał normalne ceny na niektóre modele i można za 800 zł mieć bardzo dobrą replikę. Sam kupiłem Suczkę, opiszę wrażenia jak przyjdzie, a jak będę miał więcej czasu to może porównam z Cymką ;) Quote Link to post Share on other sites
Aqusiaa Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Hejka! Również rozważam kupno. Mam pytanko do posiadaczy - czy w replice jest coś do zrobienia po wyjęciu z pudełka? Podobno warto ją doszczelnić. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 (edited) Hejka! Również rozważam kupno. Mam pytanko do posiadaczy - czy w replice jest coś do zrobienia po wyjęciu z pudełka? Podobno warto ją doszczelnić. Dużo zależy od egzemplarza ale moim zdaniem warto. U mnie po doszczelnieniu dyszy,wyosiowaniu gb, nasmarowaniu cylindra i wymianie gumki na zieloną G&G prędkość wylotowa wzrosła z 410 na 450-460fps. Od razu wymieniłbym również tłok gdyż na stockowy szkoda nerwów. U mnie pękł na 2 części po wystrzeleniu paru midów na singlu do tego na zębach było widać wyraźne ślady zużycia. Edited January 20, 2018 by Filipt15 Quote Link to post Share on other sites
McKogut87 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 do mnie wpadł E&L : ELAK702 Custom mam problem mag dodany nie podaje kulek / jedynie podaje jak obrócę replikę do góry nogami Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 do mnie wpadł E&L: ELAK702 Custom mam problem mag dodany nie podaje kulek / jedynie podaje jak obrócę replikę do góry nogami Jakich kulek używasz ? Quote Link to post Share on other sites
McKogut87 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 ROCKETS PLATINUM 0.25 Mag działa naciśnięcie blokady wulkan / włożę ręcznie do komory hopa działa / włożony mag i obrócona replika działa Normalna pozycja nie działa ??? Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 (edited) Miałem dokładnie to samo. Kolega u którego tuningowałem replikę powiedział że to wina magazynka i należało go rozebrać i coś w środku podpiłować/ poszerzyć kanał przy wylocie czy coś takiego. Spróbuj jeszcze na jakiś lepszych jakościowo kulkach pokroju SA, G&G. Bez przeróbek (po za tym że przedni zaczep trzeba spiłować od spodu papierem ściernym o jakieś 0.5mm) mogę powiedzieć że elegancko podaje ten magazynek http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Edited January 20, 2018 by Filipt15 Quote Link to post Share on other sites
McKogut87 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 (edited) może ten cypel co trzyma kulki w magu ?? używam wyłącznie mid cap :icon_razz: teraz rozebrałem maga ta sprężynka od zwalniacza jest bardzo twarda Edited January 20, 2018 by McKogut87 Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 może ten cypel co trzyma kulki w magu ?? używam wyłącznie mid cap :icon_razz: teraz rozebrałem maga ta sprężynka od zwalniacza jest bardzo twarda Wiesz co to chyba nie chodziło o to bo u mnie ten element jest nietknięty. Bardziej chyba było coś nie tak z samym elementem podającym kulki. Na PW dam Ci namiary do tego kolegi to może jak napiszesz to wytłumaczy Ci w czym problem ;) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 Kupiłem niedawno Suczkę od E&L, dokładnie to AKMSU. Oznaczenia E&L - ELAKMSU, EL-A113-A https://gunfire.pl/product-pol-1152209795-Replika-subkarabinka-ELMSU-Gen-2.html Pierwsze wrażenia pozytywne, wszystko sztywne, nic nie lata, oprócz kolby która ma luz góra dół. Magazynek hi-cap CYMY pasuje, midcap "magpull" CYMY trzeba lekko podpiłować z przodu. Siedzą sztywno. O FPS: Na kartce od E&L średnia z 5 pomiarów 439 fps +/- 1 fps Na kartce od GF średnia z 10 pomiarów 419 fps +/- 2 fps Moje pomiary, na kulkach 0.2 G&G na chrono Radecka, średnia z 20 pomiarów 435 fps +/- 2 fps Na LiPo 11.1V 16 k/s Tyle mogę powiedzieć z oględzin domowych, na strzelance jeszcze replika nie była. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 Replika była na pierwszej strzelance i mam mieszane uczucia. Wyjmuję replikę z torby, wsadzam magazynek z kulkami 0.25 G&G i strzelam żeby ustawić hopka, pierwsze trzy strzały na 10 metrów, kolejne już ok. Wywaliłem na strzelance około 1,2k kulek, 12 magów, zdarzyło mi się jeszcze 2 razy że pierwsze 3 kulki leciały na 10 m, po wpięciu świeżego maga. Chronowałem jeszcze replikę w między czasie i fpsy były jakieś niższe, w okolicach 390-400 fps (na 0.2g). Oprócz tego jest ok, replika dość celna. Kolba jednak nie przypadła mi do gustu, wolę tą składaną na bok, ale co do kolby mam jeszcze inne plany. Po powrocie do domu kiedy replika postała kilka godzin w cieple, zmierzyłem fpsy i wyszło około 415. Dziwny taki spadek po kilku dniach i jeszcze trochę niże fpsy w temperaturze około 5 stopni. Z CM045 nie miałem takich akcji. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 Różnica w fps może wynikać z różnicy temepartury która ma duży wpływ na oringi i gumke hu. To może być tego przyczyna ;) Z ciekawości jaką masz baterię i czy jedna starczyła? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Ja rozumiem że niższa temperatura może spowodować spadek fps, ale nie o 40. Dodatkowo pomiar w temperaturze pokojowej w odstępie kilku dni i przerobieniu 1k kulek różni się aż o 20 fps. Pewnie się to skończy na wymianie dyszy i gumki, być może głowicy tłoka. Bateria starczyła na styk, ostatni mag z wyraźnie niższym rofem i reakcją, a używałem tej: http://www.taiwangun.com/akumulatory-li-po-2/akumulator-li-po-1200mah-11-1v-20c-ipower Nie wiem czy ją polecać czy nie, bo kupiłem za 20 zł używaną, więc za taką cenę jestem zadowolony ;) A plany co do repliki zewnętrznie mam takie: Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Dużo wymian jak na nową replikę :D A co do dodatków zewnętrznych, wygląda to obiecująco. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Teraz już wiem, kto wykupił mi przed nose. ostatnią sztukę Krinkova na TG. :D Jak zamierzasz tę kolbę zamontować? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts