PAT_Bubel Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 Minęło już sporo czasu od kiedy model ten ukazał się w ofercie polskich sklepów, dlatego wnoszę, że już zapewne kilka osób stało się jego szczęśliwymi lub nieszczęśliwymi posiadaczami. Prosiłbym o konkretne wypowiedzi tych osób. Chciałbym dowiedzieć się, jak do tej pory radzi sobie ten model. I tak cała litania pytań: 1. Czy zdarzały się w nim już jakieś usterki? 2. Na ile strzałów wystarcza stockowa bateria? 3. Czy w trybie pojedynczym, w przypadku oddania kilku szybkich, następujących po sobie strzałów mechanika pracuje tak płynnie jak w TM czy też raczej z lekkim opóźnieniem jak w przypadku CA? 4. Jaka jest jakość wykonania elementów (chodzi oczywiście o spasowanie części oraz dokładność montażu). Quote Link to post Share on other sites
Szopman Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Hej! Wczoraj go kupiłem i na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć jedno - zajebioza. Super celna na 40m - na bank (będę później mierzył) Siła ogromna - z 10cm strzeliłem w wojskowego desanta w palec i bardzo poczułem - BARDZO Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Szopman, podziel sie wrazeniami. Nie psuje sie? Jakies mankamenty w dzialaniu, wykonaniu. Jest w tej replice cos, co Cie irytuje? Quote Link to post Share on other sites
Szopman Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Czy coś mnie irytuje? Aktualnie jest na gwarancji - wystarczył tydzień i 100 kulek na pojedynczym. Co tutaj dużo mówić. Osiągi - rewelacyjne na cięższych kulach niż 0,2g. Siła uderzeniowa rewelacja. Łoże wykonane rewelacyjnie (u mnie coś lekko się rusza) Orzech to może nie jest, ale technologii drzewa to ja nie studiuje, ale szwagier mówi, że dobry materiał. Jeżeli chodzi o gwarancję, to raczej mój wieczny pech do replik ASG i jej fabryczna wada. Jeszcze nie miałem repliki która by się nie rozpadła po kilku dniach. Zobaczymy czy coś zrobią. Jak ją znowu dostanę to zrobię jej testy na skupienie strzału i na zasięg. Teraz nic więcej nie mogę powiedzieć Quote Link to post Share on other sites
Szopman Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Silnik do wymiany i moja M14-stka już działa. Sprawdzone - 424 fps. Myślę że nie jest to mało jak na średnio-wymagającego??? Quote Link to post Share on other sites
Szopman Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Przetestowany w terenie leśnym. Zatem krótko... Strzelanie na kulka GOLD FIRE 0,20g Strzał zawsze znosiło w lewo na odległości 30m. Zasięg niemożliwy do zmierzenia, ponieważ kule są za lekkie. Waga broni robiła swoje i czuć było ją jak się gdzieś chciało szybko przemknąć. Generalnie broń rewelacyjnie sprawdza się w terenie otwartym. Nic nie przeszkadza, a nawet jej długość pomaga. Co do zamkniętych sprawdzę ją za 2 tygodnie. Polecam wszystkim miłośnikom broni drewnianych powiązanych z historią. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tomasz_GS Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Witam ma pytanie czy ktoś montował w tej replice dwójnóg uniwersalny CA ?. Kumpel próbował i okazało się że gwint jest za krótki więc poszerzył otwór i niestety po dwóch strzelankach otwór ciut pękł i dwój nóg wypadł. Quote Link to post Share on other sites
Tomasz_GS Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) Ja zamontowałem teraz kumplowi ten http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1299 , lecz trzeba było rozwiercić otwór i uzupełnić poxiliną żeby lepiej trzymało i jak na razie daje rade, Poxilina rządzi :) , a konwersje to taką http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1867 i tylko taka pasuje, jak chcesz mogę ci wysłać fotkę jak to wygląda. Edited June 18, 2008 by Tomasz_GS Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Witam posiadam M14 Veteran uwazam ze lepszej eMki trafic nie mozna super zasieg, celnosc i jakosc wykonania, no i mam pytanko do uzytkownikow M14tek. Czy ktos uzywal tej szyny: http://asgshop.pl/produkt.php?id=2149 nejlepiej jakby to byla M14 veteran ;]. Czy szyna dobrze sie trzyma i nie przesuwa na boki? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Witam! Chciałem do swojego arsenału dołączyć m14 jednak kurcze nie wiem które tm czy G&G Problem taki że nie wiem jaki gb siedzi w G&G i skąd u licha ciężkiego wytrzasnąć części takie by wyciągnąć jak najwięcej efpiesów... Mogę prosić o jakieś propo co do części i info co w tym G&G siedzi? Gdzieś czytałem że do G&G wchodzą zębatki od v.2 i v.3 co mnie zbiło z tropu bo jakim cudem skoro tam powinien siedzieć gb v.7 ?! Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 W M14 G&G nie ma V7, tylko customowy gearbox G&G. Magazynki też nie są kompatybilne... Nawet w opisie na specshop'ie masz to napisane. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Odświeżę temat - Od niedawna (sierpień) mam M14 SOC 16 z G&G. Jestem z niej bardzo zadowolony. W przyszłości mam zamiar zaopatrzyć się w low lub real capy. No i tu jest problem - jedyne low capy jakie widziałem mają 80 kulek, a real capów nie widziałem wcale. Najbardziej odpowiadały by mi low capy TM - 70 BB i dosyć niska cena. Ale czy będą kompatybilne ? No i drugie pytanie : Czy gdybym chciał zamocować ACOG na emce, to potrzebuję RAS ? Ta szyna na lufie wydaje się trochę daleko, ale widziałem na internecie kolimatory na niej. Pozdrawiam ! PS Ja jestem szturmowcem, a jadę z M14 na Semi ;) Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Odświeżę temat - Od niedawna (sierpień) mam M14 SOC 16 z G&G. Jestem z niej bardzo zadowolony. W przyszłości mam zamiar zaopatrzyć się w low lub real capy. No i tu jest problem - jedyne low capy jakie widziałem mają 80 kulek, a real capów nie widziałem wcale. Najbardziej odpowiadały by mi low capy TM - 70 BB i dosyć niska cena. Ale czy będą kompatybilne ? Niestety nie będą pasować, G&G ma takie śmieszne wycięcie na magu, a wszystkie firmy które robią magi do M14 tego nie maja. Jest jeszcze możliwość spróbować z magiem od CA też ma wycięcie sklepy podają ze pasuje do M14 G&G a jak rozmawiałem z ludźmi to nie pasuje za chiny. No i nie ma low w CA. Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Niestety, zarówno low capy, jak i szyny montażowe do G&G pasują tylko od G&G. I sporo kosztują. Tu tematu nie przeskoczysz. Ja najpierw próbowałem przystosować montaż z G&P. Zmarnowany czas i kasa. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Dzięki, no to po prostu "trochę" dopłacę :) Dzięki jeszcze raz, nie wyrzucę dzięki wam kasy w błoto :) Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Jesli interesuje cie mała wygodna szyna do M14 to proponuje to: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2149 jedyne co musisz w niej zrobić żeby pasowała do wymienić śrubę na dłuższa (ta w zestawie o wiele za krótka). Quote Link to post Share on other sites
spet Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Ok, stokrotne dzięki. :) A wiesz może czy dobrze się to trzyma ? Bo z tego co widzę śrubka jest tylko w jednym miejscu. o_O Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Mam, używam i mogę powiedzieć że na śrubie którą dają w komplecie lata i nie trzyma sie(za krótka). Musisz wstawić dłuższą i jest super szyna. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 No ok, sprawiłeś że już mogę spać po nocach :). Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Azael 13 Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Witam , mam pytanie mianowicie czy do ww. m14 G&G pasują tanie low-capy od AGM'a? http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=751 Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Witam , mam pytanie mianowicie czy do ww. m14 G&G pasują tanie low-capy od AGM'a? http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=751 Nie,pasują tylko G&G . Dlaczego bo G&G jakiś dziwny mag zrobiło Inne niż wszystkie Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Bo G&G muszą być wyjątkowi xD Niektóre sklepy podają że magi od CA pasują ale sprawdzone i nie do końca pasują :/ jak maja pasowac jak sa inaczej zrobione?? DO m14 G&G PASUJA TYLKO MAGI Z G&G !!! Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Wg mnie eMka G&G ma niczego sobie osiągi, dobre wykonanie i dobra bazę do ewentualnego tuningu, a że magi są drogie to nic nie jest idealne muszą być + i - ;] Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Baza do tuningu? :wink: Toż to tam nie ma "standardowej" ni jednej części.. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Ale wszystkie są wzmocnione geniuszu :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts