Bart_Forrester Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 Kupiłem M1 Garanda od G&G, bebeszki ma takie, jak M14. Chcę zrobić w nim 550-600 FPS, by był snajpą nie tylko na historyki. Lata temu miałem w swoim M14 takie ło zestawienie: Lufa do PSG-1 Prometheus 590mm. Gumka zielona G&G. Zestaw głowic G&G: głowica cylindra stal chromowana, głowica tłoka aluminiowa, Tłok JBU Aluminiowy korpus, stalowe zęby. Sprężyna M170 Guarder. Zębatki Helical Super Torque-Up Classic Army. Łożyska kulkowe 8mm G&G. Silnik Infinite Torque-Up Guarder. Mosfet z radiatorem miedzianym + kable 2mm. dawało 622+/- 2 fps. czy aktualnie na rynku są lepsze rozwiązania? Quote Link to post Share on other sites
pietrek1995 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Czy wie ktoś gdzie można dorwać bagnet (M6) do tej repliki? Jeśli by ktos miał na zbyciu, to chętnie przyjmę. :D Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 (edited) http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l2632.R2.TR3.TRC2.A0.H0.Xm6+bayonet.TRS0&_nkw=m6+bayonet&_sacat=13956 Jest tam nawet gumowa replika dla rekonstruktorów i airsoftowców. Tylko może nie pasować do pochwy. Edited September 9, 2015 by Cortes Quote Link to post Share on other sites
pavel98 Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Panowie i Panie, ma pytanie. Mianowicie, czy ktoś próbował wpasować inną niż ta od g&g ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 inną co? Quote Link to post Share on other sites
pavel98 Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Gumkę hop-up. Sorry, za niesprecyzowanie . Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Próbował ktoś może założyć szynę pod lunetę dedykowaną do ostrej? Wiele z nich ceny ma nawet niższe niż ta G&G, ale boję się, że skoro replika nie łyka żadnego montażu od innych producentów, to i taki od ostrej nie podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Próbował ktoś może założyć szynę pod lunetę dedykowaną do ostrej? Wiele z nich ceny ma nawet niższe niż ta G&G, ale boję się, że skoro replika nie łyka żadnego montażu od innych producentów, to i taki od ostrej nie podejdzie. m14 od G&G miało największą kompatybilność z palnymi częściami wśród replik M14 (no nie licząc, najpewniej, gazowego WE). Z tego, co kojarzę, to CHYBA załatwiałem komus szynę pod optykę do G&G ostrą i pasowała. ale niestety nie mam pewności... Quote Link to post Share on other sites
sprites11 Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Witam planuje kupić precke promyka do mojego veterana lecz mam dylemat jakiej długości 550mm? Na luzie wchodzi bez chowania jej w jakimś tłumiku ? Bo na gf dł lufy wew.. niby jest 510 https://jarmix-militaria.pl/lufy-precyzyjne/prometheus-lay-lax-lufa-precyzyjna-delta-550mm-6-20mm?from=listing&campaign-id=19 i pytanko czy zamawiał już ktoś z tej stronki? Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Ja mam promyka 550mm w swoim Veteranie i wchodzi idealnie. Koniec lufy kończy się przed dziurami od oryginalnego tłumika, więc nawet lufy nie widać. Co do strony to wydaje mi się ona ok. Zwróć tylko uwagę, że zamawiasz Promyka DELTA o średnicy wewnętrznej 6,20mm. Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 (edited) Dzień dobry, Czy ktoś z użytkowników M14 G&G spotkał się z problemem pustych strzałów przy ogniu ciągłym? M14 EBR-S, wszystko stock poza tłokiem, głowicą tłoka, lufą (promyk) oraz gumką (problem powtarza się na każdej gumce i dystanserze), kable niskooporowe, magazynki G&G lowcap, kulki G&G 0.25 i 0.30, bateria nimh 9,6v. Pozdrawiam. Edited February 10, 2016 by KubaL17 Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Dwie rzeczy przychodzą mi do głowy. 1. Wadliwy magazynek (że nie nadąża podawać kulek) 2. Za długa dysza (bardziej prawdopodobne). Quote Link to post Share on other sites
sprites11 Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Ja mam promyka 550mm w swoim Veteranie i wchodzi idealnie. Koniec lufy kończy się przed dziurami od oryginalnego tłumika, więc nawet lufy nie widać. Co do strony to wydaje mi się ona ok. Zwróć tylko uwagę, że zamawiasz Promyka DELTA o średnicy wewnętrznej 6,20mm. Co to tego, że mam zwrócić uwagę na to, że to promyk delty co masz na myśli? Tzn zdaje sb z tego sprawę, że 6.02 ma śr co wiążę się od razu z zakupem lepszych bb Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 (edited) Ma 6.20, nie 6.02 :icon_biggrin:. Edited February 11, 2016 by Czajson(wiking126p) Quote Link to post Share on other sites
sprites11 Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Ma 6.20, nie 6.02 :icon_biggrin:. Fakt Fakt pomyliło mi się, za wcześnie jest :D Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 (edited) Zrobiłem porównanie odgłosu wystrzału M14 G&G Veteran z M14 Cymą, może komuś się przyda. Odgłos mniej więcej ten sam, może lekko lepiej u Cymy(była porządnie tuningowana), co bardzo dobrze świadczy o stockowym złożeniu G&G :icon_smile:. Edited February 13, 2016 by Czajson(wiking126p) Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 Jako posiadać M14 G&G Veteran mam pytanko. Co sądzicie o wymianie głowicy cylindra na tą: https://jarmix-militaria.pl/cylindry-i-glowice-cylindrow/ultimate-aluminiowa-glowica-cylindra-v7?from=listing&campaign-id=19 Chodzi mi głównie o amortyzację uderzenia głowic. Głowice tłoka mam też firmy Ultimate: https://jarmix-militaria.pl/tloki-glowice-tlokow/ultimate-glowica-tloka-alu-16609?from=listing&campaign-id=19 Nie wiem jak będzie to ze sobą współgrać, gdyż nigdy nie wkładałem do gearboxa głowicy wyciszonej. I pytanko numer 2. W gearboxie v7 G&G znajdują się otwory na łożyska 7mm (4x) i 8mm (2x). Jakiej firmy polecacie łożyska kulkowe? Mam springa M140 Guardera i nie jestem pewien, czy owe mi wytrzymają. Obecnie używam ślizgowych firmy Core. Poprzez zmianę łożysk chciałem uzyskać lepszą kulturę pracy i lekko podnieść RoFa (chociaż nie za wszelką cenę). Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Szkoda, że nie można edytować postów. Dlatego też sam sobie odpiszę na swój post. Podana przeze mnie głowica cylindra jest do replik standardu TM, więc nie będzie pasować (czerwona). Natomiast pasować powinna czarna, ale jest słabo dostępna. Łożyska użyłem SHS i G&G. Zobaczę jak się sprawują i dam znać o ewentualnych zmianach. Quote Link to post Share on other sites
sprites11 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Ktoś może się wypowiedzieć na temat konwersji do m14 ? http://shop.ehobbyasia.com/cyma-ras-fore-handguard-with-sight-support-for-m14-c-41-1.html http://shop.ehobbyasia.com/guarder-m14-ras-kit-for-marui-od-wood-type-aeg.html http://shop.ehobbyasia.com/king-arms-m14-ras-full-kit.html http://shop.ehobbyasia.com/g-g-ras-for-g-g-m14-aeg-rifle.html Głównie interesuje mnie jak jest z konwersją Cymy i guardera. Wiem, że z m14 gg kompatybilna jest oczywiście g&g i KA. Lecz KA jest już spory czas niedostępna i ciężko ją dostać, G&G wiadomo trochę drogo. Dlatego też zastanawia mnie jak jest z tą cymowską i ewentualnie guarderowa. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Znowu powrócę do tematu szyny montażowej. Na zagranicznych forach przeczytałem, że niby pasuje montaż G&P w wersji "militarnej", czy też "A", dokładnie chodzi o ten . Jest w stanie to ktoś potwierdzić? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Witam Czy można do repliki wsadzić bez wymiam bebechów M130? Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Powiem Ci tak, teoretycznie, powinno dać radę (zębatki na pewno wytrzymają, bo sam używam swoich od początku a cały czas na M140 guardera jadę). Pytanie, czy tłok wytrzyma i czy silnik da radę, ale można spróbować ;). Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Tłok jak do v.7? Silnik krótki? Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
miapow Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Tłok jak do V2, silnik krótki. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 To upraszcza sprawę, głowicę musiałbym wymieniać komplet czy tylko którąś z nich? Jak z dyszą w stocku? Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts