Mendi Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Cześć Próbował ktoś z Was zamontować w wałku "standardowy" GB v3? Trochę martwi mnie stockowa głowica cylindra :icon_razz2: Niepotrzebnie Cię to martwi, mam 3 wałki w okolicy, każdy pod 500 fps poskładałem i ponad 2 lata śmigają głowice cylindra całe. Od biedy da się z agm czy kartowskiego v7 głowicę wpasować. Quote Link to post Share on other sites
zapek Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 @Rodzynson, czy magi do których podałeś link na pewno pasują do Vałka od FC? Nabyłem właśnie od kolegi owego Vałka i poszukuje teraz do niego midów :) Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 @zapek magi tego samego producenta co wałki więc pasują Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 22, 2017 Report Share Posted September 22, 2017 To może by zrobić zbiorowe zamówienie? Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted September 22, 2017 Report Share Posted September 22, 2017 Ja chętnie bym brał od 1 do 3 midów w zależności ile osób by się zbierało bo koszty wysyłki z tego sklepu są powalające. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Zmieniał ktoś głowicę cylindra już na coś konkretnego może? Quote Link to post Share on other sites
Jagielik Posted October 24, 2017 Report Share Posted October 24, 2017 Też był bym chętny na 2-3 magi Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 Zmieniał ktoś głowicę cylindra już na coś konkretnego może? v7 wersja TM. Skróć trochę prowadniczkę i będzie działać. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 (edited) @mikadorus można jakieś foty już przerobionej głowicy? I czy są jakieś głowice bore-up w tym standardzie bo planuje wałka ciężkimi kulkami karmić i dodatkowe powietrze się przyda. P.S. w listopadzie będę zamawiał magazynki także kto chce się podpiąć do zamówienia to niech tutaj pisze lub od razu na pw. Edited October 25, 2017 by rodzynson Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 (edited) Nie rozumiem, po co bore-up. Przy 550fps lufie 43cm mam krojony cylinder typ 1. Na większym cylindrze był większy rozrzut. By nie było: strzelam z 0,43g - 0,45g.... Kupisz głowicę v7, wyciągniesz starą to będziesz wiedział ile spiłować. Teraz planuję jeszcze r-hopa, bo podejrzewam, że można by jeszcze lekko mocniej podkręcić kulki. Edited October 25, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 (edited) Mi się wydaje że chyba nie będzie pasowała w zaznaczonych miejscach, bez szlifowania... ? Przymierzał ktoś wogóle już?? Edited October 25, 2017 by The-Naturat Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 Mi się wydaje że chyba nie będzie pasowała w zaznaczonych miejscach, bez szlifowania... ? Przymierzał ktoś wogóle już?? głowica cylindra z m14 cymy: 5,35mm przesunięcie, a 18,3mm długość, tak że masz swoją upragnioną głowice. głowica cylindra z wałka: 5,50mm przesunięcie, a 17mm długość. Ja już nie pamiętam czy szlifowalem przód. Na pewno prowadniczkę skracałem. W Bydgoszczy są co najmniej 3 wałki z tymi głowicami v7 - ale bodajże od SHS'a. Z tego co wiem to jeden narzeka, że po wymianie stracił fpsy. Reszcie działa. Nie wiem też czy ten, co mu nie "banglało" nie ma stockowej komory i dyszy. Niemniej reszcie działa. Swojego wałka nie będę rozbierał dla sprawdzenia czy szedł szlif :icon_mrgreen: . Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 I temat wspólnego zamówienia magów umarł w butach.... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 I temat wspólnego zamówienia magów umarł w butach.... No niestety tak bywa. Mój wałek przeszedł w inne, dobre ręce. Kumpel w komplecie z repliką dostał 7 przerabianych midów, tak że magów raczej szukał nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
szakal 40 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 (edited) A ja napisze coś o Replice Val LCT wiekszego badziewia jak ta replika to nie spotkałem: 1. Beznadziejne rozwiązanie ulokowania baterii w Lufie z wystajacymi koncowkami nitów od szczerbinki które przy zamykaniu przecinaja kable. A można było to rozwiązać podobnie lub nawet identyczne jak w Vale Koera. 2. Brak magwela powoduje, że kulki po wyjściu z magazynka klinuja się miedzy komorą hop up i body. 3. Luneta PSO nie pasuje do montarzu bo dekiel zawadza o wierzyczkę z diodą. Gdyby usunęli te trzy wady to replika byłaby super. a tak zdecydowanie wolę Koera chociaz jest z ZNAL-u Edited February 9, 2018 by szakal 40 Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 A ja napisze coś o Replice Val LCT wiekszego badziewia jak ta replika to nie spotkałem: 1. Beznadziejne rozwiązanie ulokowania baterii w Lufie z wystajacymi koncowkami nitów od szczerbinki które przy zamykaniu przecinaja kable. A można było to rozwiązać podobnie lub nawet identyczne jak w Vale Koera. 2. Brak magwela powoduje, że kulki po wyjściu z magazynka klinuja się miedzy komorą hop up i body. 3. Luneta PSO nie pasuje do montarzu bo dekiel zawadza o wierzyczkę z diodą. Gdyby usunęli te trzy wady to replika byłaby super. a tak zdecydowanie wolę Koera chociaz jest z ZNAL-u Chyba kolega pomylił tematy... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Pomylił, nie pomylił. W sumie opisał znane już od ponad 2 lat bóle repliki LCT, która to ma grono wyznawców ( nie wielbicieli, wyznawców właśnie), krytykujących ostro tzw. "biedawałki", czyli KOERa i FC. Że FC nie trzyma wymiarów, że nie te kolory, nie te materiały. LCT tez wymiarów nie trzyma - pokrywa jest za wysoka i lunety z ostrego nie pasują, skucha. Na każdej imprezie gdzie turlałem się z wałkiem FC (podciągniętym pod 500fps z pieruńskim rofem i oryginalnym POSPem na pokładzie, a na MA z klanowymi pomponami), udowadniałem dumnym posiadaczom LCT, że ich klamki tylko wyglądają, a technicznie to można je sobie wsadzić. Pamiętam szczególnie zagorzałego wyznawce LCT z dolnośląskiego, skrzywionego na punkcie koszerności, który udowadniał, że lunety PSO i POSP pasują na wałka LCT, tyle tylko że brzeszczotem upieprzył cały słupek podświetlania. No faktycznie, koszerne to było fest... Tak że chopy, wałki i wionoriezy FC oraz Koer nie są idealne, ale są tanie i można niedużym nakładem środków zrobić z tego bardzo wygodną i mocną klamkę, wyróżniającą się na tle emek i kałaszy. Jeszcze jakby midy można było u nas kupić normalnie, to by był cud, miód i orzeszki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Biedowałki może nie są złe ale mają dwa dużeeee minusy. Montaż frontu Brak magów Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Gloomer, doskonale wiesz że te 2 problemy udało się dawno rozwiązać. Pierwsze rozwiązanie to front od Barta - z tego co wiem, to siedzi teraz na frontami, które mają pasować bez przeróbek. Drugie rozwiązanie to midy z mp5 w skorupie z hicapa wałkowego. jest jeszcze 3 ból repliki - wyrabiający się "bączek" selektora, ale to też rozwiązane jest - patrz stronę wcześniej, hasło: klucz do szafy :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Nie no Medi wiem, że to problemy, które da się rozwiązać. Patent frontu u Barta to moje dziecię, które jednak troszkę kosztuje :( Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 No faktycznie, rzeczy od Barta tanie nie są, ale są tego warte. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Midy z mp5 są spoko ale strasznie słabo kupić więcej hi-capów do przerobienia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Rutek04 Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Takie pytanie, czy wie ktoś jaki dokładnie model li po 11.1V do wała ? Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Na pewno trzydzielna 1200mah 25/50c od Turnigy, taka jak pod tym linkiem - http://allegro.pl/lipo-turnigy-25-50c-1200mah-11-1v-3-dzielna-i7156051138.html Używałem takiej w moim wałku, a potem w wałku kolegi jak przełożyłem kable do tyłu do ładownicy na kolbie. W teorii do tłumika mogłoby wejść 1400mah albo i być może 2000mah od tego producenta z tej serii (wymiary mierzone na podstawie opisów w internecie) ale nie miałem tych baterii plus ułożenie okablowania już przy 1200mah wraz z mosfetem to porażka. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted February 7, 2019 Report Share Posted February 7, 2019 Odkopując temat jak wrażenia z waszymi wałkami po pewnym czasie używania może komuś jednak udało się przystować magazynki od lct? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts