Percival Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 Szukam chętnych na zamówienie grupowe frontów od barta. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted August 12, 2020 Report Share Posted August 12, 2020 Jestem chętny zależnie od ceny i terminu wykonania, daj znać co i jak na na rodzynson@gmail.com Quote Link to post Share on other sites
AnimalMotherPL Posted October 27, 2020 Report Share Posted October 27, 2020 (edited) Trochę odświeżę temat. Ma ktoś do sprzedania odwróconą na lewo kolbę do Vala? Albo przynajmniej pomoże z jej odwróceniem. Generalnie wiem co i jak, problemem jest ten wciskany pin który trzyma ramiona kolby. Nie ma żadnej możliwości wybicia go, wychodzi na jakieś 1/4 długości i koniec. Nie chcę tłuc go zbyt mocno, żeby nie połamać kolby, z drugiej strony wychodzi zbyt płytko żeby złapać go i wyciągnąć Edited October 27, 2020 by AnimalMotherPL Quote Link to post Share on other sites
h4r Posted December 1, 2021 Report Share Posted December 1, 2021 Szukam osób ktore chciałyby się dołączyć do zakupu frontu od barta.. Magi mid capy są na taiwangunie pasują elegancko od cymy 0.99 wintoreza długie. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted December 4, 2021 Report Share Posted December 4, 2021 (edited) Nawiązałeś kontakt? Się podłączam się Dobrze wiedzieć, że magazynek cymowy pasuje. Edited December 4, 2021 by von_Zakapior Quote Link to post Share on other sites
h4r Posted December 6, 2021 Report Share Posted December 6, 2021 Ok ze mną już 4 osoby są zainteresowane. Swoją drogą jaka dysza do komory prowin bedzie pasowała? Oraz listwa popychacza do dyszy? Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 W dniu 27.10.2020 o 07:10, AnimalMotherPL napisał: Trochę odświeżę temat. Ma ktoś do sprzedania odwróconą na lewo kolbę do Vala? Albo przynajmniej pomoże z jej odwróceniem. Generalnie wiem co i jak, problemem jest ten wciskany pin który trzyma ramiona kolby. Nie ma żadnej możliwości wybicia go, wychodzi na jakieś 1/4 długości i koniec. Nie chcę tłuc go zbyt mocno, żeby nie połamać kolby, z drugiej strony wychodzi zbyt płytko żeby złapać go i wyciągnąć To uważaj, bo tam są Dwa piny, jeden trzyma górne, a drugi dolne ramię. Generalnie kolba w imadło, stalowy wybijak 3,5 mm średnicy, mały młoteczek i delikatnie nap...alaj, aż oba wyjdą. Ja niestety urwałem ucho od dolnego ramienia, niemniej wiertło 3mm, gwintownik, i śruba M3... Niemniej, druknąłem sobie przejściówkę do kolby emkowej i buchnąłem młodemu kolbę Lct LCK 12 z jego kałacha - wygląda zacnie... hmmm... Quote Link to post Share on other sites
AnimalMotherPL Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 2 minuty temu, von_Zakapior napisał: To uważaj, bo tam są Dwa piny, jeden trzyma górne, a drugi dolne ramię. Generalnie kolba w imadło, stalowy wybijak 3,5 mm średnicy, mały młoteczek i delikatnie nap...alaj, aż oba wyjdą. Ja niestety urwałem ucho od dolnego ramienia, niemniej wiertło 3mm, gwintownik, i śruba M3... Niemniej, druknąłem sobie przejściówkę do kolby emkowej i buchnąłem młodemu kolbę Lct LCK 12 z jego kałacha - wygląda zacnie... hmmm... Zostawiłem tą kolbę w stocku, bo ten pin siedział tak sztywno, że bałem się, że w końcu złamię kolbę. Ostatecznie kupiłem vala od lct i problem się rozwiązał xD Quote Link to post Share on other sites
h4r Posted December 14, 2021 Report Share Posted December 14, 2021 (edited) 4 osoby około 250zł za sztukę elementu mocującego lufę. Proszę osoby chętne do pisania do mnie na email: pieta1990@gmail.com bo trzeba ustalić termin itd. Edited December 14, 2021 by h4r Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 25, 2022 Report Share Posted January 25, 2022 (edited) Miałbym pytanie, jakie gb podchodzą pod wałka? Mam zamiar gb wymienić a zwykły v3 chyba nie podejdzie przez wycięcie na dysze :v Edited January 25, 2022 by predarcio pomyliło mi sie XD Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 25, 2022 Report Share Posted January 25, 2022 Oraz miałbym pytanie, nie mam listwy popychacza i nie mam pojęcia co robić. Gb pod wałka już posiadam ale co z listwą? :/ Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted January 25, 2022 Report Share Posted January 25, 2022 Jeżeli ta listwa jest niedostępna to może warto pokusić się o przerobienie jakiejś listwy z gb3 ? W sumie to tylko lekkie skrócenie i podpiłowanie części popychającej dyszę. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 26, 2022 Report Share Posted January 26, 2022 Właśnie nie skrócenie, a obniżenie tego co trzyma dysze o 5mm około :/ Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted January 26, 2022 Report Share Posted January 26, 2022 Przyznam, że nie miałem tej repliki w rękach, a tym bardziej nie zaglądałem do bebechów. Ale ze zdjęć wnioskuję, że wystarczyłoby tylko lekko zmodyfikować kształt przedniej części popychacza, np. pilniczkiem lub dremelkiem. Więc gdzie jest problem ? Może ktoś mnie uświadomić ? ;) Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 26, 2022 Report Share Posted January 26, 2022 Tylko że to nie będzie już dyszy tak dobrze trzymało, no chyba że dysze na klej wsadzić w popychacz. Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted January 26, 2022 Report Share Posted January 26, 2022 Nie wiem skąd masz informację, ze jak ta "operacja" zostanie porządnie zrobiona, to nie będzie dobrze trzymało ;) No, ale jak nie masz drygu do robótek ręcznych, to pozostało polować na część w sklepach, giełdach lub serwisach. Popytaj w GF, jak nie mają np. w ich serwisie, to może ściągną dla Ciebie przy okazji jakiejś dostawy. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 26, 2022 Report Share Posted January 26, 2022 Napisałem że "nie będzie już TAK dobrze trzymało" chodziło że jak stockowa listwa. Co do drygu to nie mam problemu juz wiele rzeczy przerabiałem więc podejmę się próby, mam pare listw z v3 więc wsio do roboty. Pytalem na GF czy posiadaja i niestety nikt nie posiada a na internecie cichutko :v. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 27, 2022 Report Share Posted January 27, 2022 Dobra przypiłowane, sklejone. Poskładam GB i zobaczę czy ma to prawo bytu Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 8, 2022 Report Share Posted February 8, 2022 Repliczka hula aż miło. Wsadzona została m120, nie wiem ile generuje FPS mój vss (ten sam set tj sprężyna-tłok-cylinder-dysza w ak dawał 370 fps XD) ale z 0.43 nie ma problemu by pociągnąc je na 81 m (mierzone taśmą) 0.36 (czarne niestety) uderzały w poziom klaty płutno 1mx1m, tera została jeszcze wsadzona "półprecka" 6.01 od arcturusa to się zobaczy jakie tera będzie miało osiągi. Gumka hu to stary z dobrej serii zielony GG na flata przerobiona. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2022 Report Share Posted February 10, 2022 To są może i paskudne, ale technicznie bardzo wdzięczne (poza selektorem) repliki. W wałku od fc na m130 shs (11,5kg) wychodziło 490,a po ubiciu stabilne 470fps, a praca repliki płynna i cicha jak w ak przy 360fps. Zmieniłeś cylinder na typ 2 czy na 0 jedziesz? Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 10, 2022 Report Share Posted February 10, 2022 8 godzin temu, Mendi napisał: To są może i paskudne, ale technicznie bardzo wdzięczne (poza selektorem) repliki. W wałku od fc na m130 shs (11,5kg) wychodziło 490,a po ubiciu stabilne 470fps, a praca repliki płynna i cicha jak w ak przy 360fps. Zmieniłeś cylinder na typ 2 czy na 0 jedziesz? Cylinder to typ 2 a lufa ma 350mm. W sobote będziemy mierzyć ile ma fps, powinen dawać coś koło 400. Jeśli chodzi o pneumatyke to ma jest prawie strzykawka,prawie ponieważ na dyszy lekko puszcza ale jak na dorabiany popychacz to nienarzekam. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 10, 2022 Report Share Posted February 10, 2022 Z chęcią zrobiłbym go pod 500 fps, ale boje się o szkielet. Czy wytrzyma takie sp130? Nie ma zamienników więc mam lekki opór. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 11, 2022 Report Share Posted February 11, 2022 Moje 2 sztuki wałka z 450 oraz ze 3 vintoriezy zrobione pod 500, w tych konfiguracjach jadą już 4-5 rok. Z tym że ja lufy zostawiałem 450-460mm, a do 330- 350 przycinałem tylko w wałkach od lct w wsadzoną konwersją PDIK, żeby wytłumienie działało. Widuję chłopaków corocznie na MA i zmieniam tylko gumki hu w polu. Tak że o szkielet nie bój żaby, tylko głowicę cylindra zostaw stockową i dobry zderzak zrób, może być sorbo. Bardziej bym się obawiał że plastikowa obsada frontu pęknie niż o gb. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 13, 2022 Report Share Posted February 13, 2022 Sprawdzane dziś było. Wypluł 380 FPS i jakimś cudem ciągnie 0.36 pod 80m (mierzone taśma). Wsadzę tam m130, dobre sorbo i się zobaczy jak będzie działać :D Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 13, 2022 Report Share Posted February 13, 2022 Jedyny ból to lufa. Mam promyka 509 mm ale za długi więc będę musiał kupować nowa lufę :/ pytanie czy 455 będzie wystawac z tłumika? Zmierzyć mogę dopiero pojutrze a chciałbym już się rozeznać w cenach i wiedzieć czego szukać Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts