Krzychu9978 Posted May 5, 2017 Report Share Posted May 5, 2017 Zalezy jak sie przymocuje komore hopup do frontu barta trzeba by ja przykrecac z magiem w komorze wtedy powinny wszystkie wchodzić Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Percival Posted May 5, 2017 Report Share Posted May 5, 2017 Ktoś próbował montować komorę airsoft pro CNC do replik typu AK jak w tej aukcji ? Lub miał z nią styczność według danych odnośnie komory współpracuje ona z dyszami od 19,7 mm itd http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/779326 Komora ma działać w vss vintorez wraz z częściami niżej : Dysza sprężyna głowica tłoka prowadnica + zielona gumka G&G Quote Link to post Share on other sites
wikol213 Posted May 5, 2017 Report Share Posted May 5, 2017 Czy do tej repliki wejdzie normalny kosz silnika z gbv3 standardowy ? I jakie dysze pasuja , typu AK krótkie ? No i czy wchodzi zwykły silnik krótki jak do AK czy trzeba kombinowac ? Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted May 6, 2017 Report Share Posted May 6, 2017 @wikol213 Tak koszyk wchodzi standardowy, ja do swojego wałka wsadziłem od cymy 02c ponieważ miałem jeden pęknięty zaczep fabryczni. To samo tyczy się silnika standardowy krótki pasuje. Co do dyszy nie jestem w stanie powiedzieć ale według poprzednich postów długość dyszy zależy od komory jaką masz ale wybór zostaje pomiedzy długą a krótką. A z drugiej strony ktoś chętny na wspólne zamówienie midów z hk? Bo z kolegą w przyszłym miesiącu będziemy po cztery na łebka zamawiać więc być może jak ktoś by jeszcze się zebrał to wyjdzie jeszcze tańsza wysyłka. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 6, 2017 Report Share Posted May 6, 2017 Co do wysyłek, to nie wyjdzie im wiecej tym taniej, tylko jeszcze drożej. Ile wychodzi za sztuke, doliczając cło i vat? Bo większe przesyłki nie ominą tego. Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted May 6, 2017 Report Share Posted May 6, 2017 (edited) Co do wysyłek, to nie wyjdzie im wiecej tym taniej, tylko jeszcze drożej. Ile wychodzi za sztuke, doliczając cło i vat? Bo większe przesyłki nie ominą tego. Z tego co liczyłem to wyjdzie ok 85 zł (Za sztukę), droga zabawa jak na aeg. Akurat w tym sklepie zrobić zamówienie zbiorowe bo wysyłka jest bardzo droga. Edited May 6, 2017 by sirdagor Quote Link to post Share on other sites
wikol213 Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Oświeci mnie ktoś czy w wintorezie da sie wsadzić baterie do atrapy tłumika bez wiekszego kombinowania ? Gdzieś pewnie trzeba wiercić tylko gdzie? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Oświeci mnie ktoś czy w wintorezie da sie wsadzić baterie do atrapy tłumika bez wiekszego kombinowania ? Gdzieś pewnie trzeba wiercić tylko gdzie? Przenieść się tam pakiet da, tyle tylko że jest sporo miejsca mniej w porównaniu do wersji ze składaną kolbą, bo dochodzi lufa zewnętrzna w tłumiku (zupełnie niezgodna z oryginałem). Nawiercić trzeba 2 otwory w samym tłumiku, w miejscu gdzie jest zaczep do paska. Quote Link to post Share on other sites
Percival Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Zmiana lufy na 363mm będzie miała jakiś negatywny wpływ, praktycznie jest to 65 mm względem stocka 428 mm ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Tam jest cylinder 2 ( a przynajmniej powinien być) tak że lufa 363 może być, jak masz lufę zewn. w tłumiku to możesz zmienić. Długość lufy nie decyduje o skupieniu, decyduje jakość lufy. Quote Link to post Share on other sites
wikol213 Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Witam mam problem. Komora Element Czerwona polimerowa.Dysza JBU typu AK krótka.Gumka zielona G&G. Problem jest taki że dysza nie może się uszczelnić z gumką. Jak za bardzo dopcham lufę to kołnierz gumki wystaje tak daleko że kulki z magazynka podnoszą go do góry i podwijaja. Jak nie dopcham to dysza nie sięgnie do gumy i nie uszczelni. Myślicie że zmiana dyszy coś da ? Bo ta jbu jest sfazowana dość srogo na końcu i może dlatego (długość ma standardową). Nie chce narazie popychacza szlifować bo trudno fo zapewne dostać. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Zmień komorę hu, bo nawet jak zmienisz dyszę na długą, to możesz mieć problem z podawaniem kulek. Quote Link to post Share on other sites
wikol213 Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Popychacz zszlifowany , na shs m140 500fps. Kulki 0.4 madbull + er-hop i zasięg skuteczny 80m a kulki dolatuja na ponad 90m. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 A ważyłeś to m140 od shs? W 3 wałkach na m130 (11,3-11,5kg) udało się wyciągnąć 500-509fps. Po pół roku użytku zbiło się to do 488 i tak jest do dziś. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 Czy ktoś ma może zdjęcie przerobionego magazynka lct i jakieś wskazówki do wykonania tej modyfikacji? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 Jakiś czas temu połamałem stockową kolbę w wałku, w sensie wyłamały się te cynkalowe ramiona. Pociąłem to, wstawiłem odpowiednio wygięte pręty stalowe fi 10, od strony zawiasu są nawiercone, nagwintowane i przykręcone na 2 śrubach fi 4mm o długości 30mm. Dospawałem stopkę i przykręciłem do tego wyciętą stockową stopkę z gumą (nie uśmiechało mi się w blasze rzeźbić kopytko pod gumę). Jako że zawias jest odwrócony i kolba składa się koszernie, w łącznik na środku kolby mogę wstawić zatrzask, umożliwiający złapanie złożonej kolby do szyny bocznej (jak w ostrym, przy czym tam kolba pod innym kątem się składa, trzeba by zawias całkiem przerabiać). Co prawda daleko temu do oryginału, ale jest dużo wytrzymalsze niż stock i poprawiło wyważenie repliki. Jest o 12mm krótsza od stockowej, dla mnie wygodniejsza, poza tym jest wygięta lekko w dół, przez co nie ma problemów ze składaniem się do mechanicznych celowników, nawet w masce. A wygląda to tak, stan surowy: po pomalowaniu i założeniu na wałka: Quote Link to post Share on other sites
Moszar Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Całkiem ładnie wygląda ta kolba, ostatnio rozkminiałem czy nie dałoby rady z lct kolby zamocować u nas. I kolejna sprawa http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-mid-cap-2/magazynek-mid-cap-do-mp5-cm?from=listing&campaign-id=19 te magi nadają się do przeróbek wałkowych magów? Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Tak wkłady po drobnej przeróbce wchodzą do skorupy od hicapa. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 Tak wkłady po drobnej przeróbce wchodzą do skorupy od hicapa. Dokładnie tak, wystarczy wyciąć lub oszlifować "piórka" w sensie wypustki na wkładach z mp5 i elegancko można usadzić w skorupach wałka. Kilka kropel kleju na gorąco i siedzą jak ta-la-la. Mam tak przerobionych 7 magów, na midach 65bb (w praktyce wchodzi max. 50). Quote Link to post Share on other sites
Humber Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 Witam, mam pytanie odnośnie magazynków. Wie ktoś gdzie są dostępne, bo przeryłem sporo sklepów i nigdzie nie ma. Może macie jakiś zagraniczny sklep gdzie będą na stanie? Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 Jak ktoś w Rzeszy będzie miał wałka to na jednym ze strzelań potwierdzę czy Midy Wichra pasują i dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 6, 2017 Report Share Posted August 6, 2017 Jak ktoś w Rzeszy będzie miał wałka to na jednym ze strzelań potwierdzę czy Midy Wichra pasują i dam znać. Zgadaj się z Randalem. A tak btw to mam wałka na sell, w całkiem niezłej konfiguracji, z 2 magami. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 W Polsce nie ma a z zagranicznych to tutaj link pod marką AY i S&T, jednak z wysyłką i cłem wychodzą powyżej 70zł za sztukę więc próbuje przystosować magazynki lct jednak niestety wymaga to spiłowania boków magazynka wyrzeźbienia przedniego zaczepu oraz dorobienia tylniego i wciaż nie mogę go doprowadzić do podawania. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted September 1, 2017 Report Share Posted September 1, 2017 Cześć Próbował ktoś z Was zamontować w wałku "standardowy" GB v3? Trochę martwi mnie stockowa głowica cylindra :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted September 1, 2017 Report Share Posted September 1, 2017 W teorii przerobiony standardowy szkielet powinien działać różnica jest tylko z dziurze na głowicę i dziurę na ramie selektora. Sam muszę się za to zabrać bo mi wyrobiła się śruba jedna i nie wiem jak bardzo dobrze uda się ja rozwiercić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts