Vender Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Witam, Czy byłby ktoś zainteresowany zorganizowaniem zamówienia z ww. sklepu ? Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Ja dokładnie 4 kurtki. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted October 20, 2014 Author Report Share Posted October 20, 2014 To chyba nawet chcemy to samo zamówić :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Nie kumam. Przesyłka jest w dużej mierze za friko,płacisz kartą visa, gdzie odchodzi prowizja i przelicznik paypal... Nie opyla się zbiorówek robić. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Tym bardziej, że w przypadku zbiorówek drastycznie rośnie ryzyko doliczenia cła i vatu po dotarciu paczki do Polski. Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Panowie mam pytanie jest jakaś opcja zrobienia do nich przelewu bo coś im nie podobała się moja karta (PKO VISA). Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Panowie jeśli ktoś chce ściągać soft shelle z AliExpress to proszę się do mnie odezwać bo też chce zamówić a mam problem z płatnością. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Zobacz jak masz limity ustawione na transakcje internetowe i transakcje telefoniczne. Mnie kiedyś odrzucalo visę mbanku bo aliexpress obciążał moją kartę nie jak za płatność internetową ale właśnie transakcję telefoniczną (cokolwiek to znaczy). Quote Link to post Share on other sites
snajp2 Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) Co do softshellów, to są średniej jakości. mam fake The North Face z Aliexpres, i o ile jakość wykonania całkiem dobra, to oddychalność bardzo słaba. Chyba lepiej dołozyć do czegoś markowego. Ale jest sporo inych ciekawych fantów które mozna kupić taniej niż w Polsce. Polecam latarki convoy, sprzęt optyczny (lunety, lornetki), akcesoria do ASG, poza tym sporo szpeju turystycznego, tylko trzeba wiedziec gdzie szukać. Jeżeli ktos ma jakieś pytania to zapraszam na forum chinskiezakupy.pl, mam kilkuletnie doświadczenie w robieniu tam zakupów, więc piszcie smiało, jeśli macie pytania. Edited March 4, 2015 by snajp2 Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Co do płatności, polecam np. w t-mobile bankowe założyć całkowicie darmowe konto w $ i tylko ją używać do płatności, przelew się nie opłaca. Poza tym aliexpress to jak nasze allegro, więc zbiorówka możliwa tylko u 1 sprzedawcy i średnio opłacalne, bo wysyłka przeważnie jest darmowa. Zamawianie na alliexpress to pestka, w końcu jest to portal stworzony do kupowania rzeczy z chin. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Odświeżam. Ktoś się orientuje, dlaczego nie mogę zamówić do Polski głupiego wskaźnika laserowego? Średnio mi się widzi przepłacać ok. 10x u janusza na alledrogo... Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Wrzuć link do tego wskaźnika (lub PW). Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Dotyczy to wszystkich laserów na ali. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Do koszyka się dodaje, dalej nie sprawdzałem - w którym momencie nie możesz kupić? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Mi zatrzymuje się na płatności, ale tylko dlatego, że żadnego laserka nie potrzebuję :P Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Kolega kupował, zielony, i jak prezentował co mu "majfrendy" przysłały to nie wspominał o żadnych problemach z zamówieniem lub płatnościami. Ale może coś się pozmieniało bo zamówienie składał z 1,5 miesiąca temu. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Może Wiciok ma bana XD Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Tak, z pewnością mam bana na niezalogowanym XD Do koszyka się dodaje, dalej nie sprawdzałem - w którym momencie nie możesz kupić? Mi zatrzymuje się na płatności, ale tylko dlatego, że żadnego laserka nie potrzebuję :icon_razz: Możecie wybrać metodę wysyłki, czy macie tak jak powyżej? Kolega kupował, zielony, i jak prezentował co mu "majfrendy" przysłały to nie wspominał o żadnych problemach z zamówieniem lub płatnościami. Ale może coś się pozmieniało bo zamówienie składał z 1,5 miesiąca temu. No właśnie wiem że dotychczas nie było problemów, natomiast wchodzę dzisiaj - a tu zonk. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 A mogę. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 (edited) Tego co na screenie też nie mogę i w sumie żadnego spod hasła "green laser" ale pod hasłem laser np. taki http://pl.aliexpress...sOrigTitle=true jak najbardziej wchodzi do koszyka i jest dostawa możliwa. EDIT ale coś jest na rzeczy, np. tutaj http://www.aliexpres...50-be7df624ee20 mają taką notatkę: Note: AS the EU countries buyers can't order from here,please click here to order I link z tamtej oferty faktycznie daje się zamówić. Jakiś ban w UE? Edited July 18, 2016 by hindus Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Hmmm czyli z bliżej nieznanych powodów na ali tylko kilka sklepów wysyła do EU, za to na jebaju czy tam innych Banggood nikt nie ma z tym problemów. Dziwna sprawa. PS. Ta dodatkowa aukcja raczej sugeruje, że to samo Aliexpress robi problemy. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 (edited) To jest chyba jakiś odgórny ban. Chińczyk wprost napisał, żeby się z nim dogadać więc oficjalnie najwyraźniej sprzedać mu nie wolno. Please communicate with us before buy from this link. For payment of the following cases: 1.The EU buyer's laser link. Important After pay, There's a place for you to leave message. please kindly leave mesage there, include the items, colors, quantity ,way of shipping and other details of your order. we will ship the goods according to your message, Or we will not ship it. Edited July 18, 2016 by hindus Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Jedyne co udało mi się znaleźć to to: http://www.laserpointersafety.com/news/news/other-news_files/e1013789277f666eee69b4d4a7b4bfb7-383.php#on Brak jakiegokolwiek innego info sugeruje, że pewnie do dzisiaj nic nie uchwalono. Wygląda więc na to, że majfrendy przestraszyli się na zaś i pogrozili palcem swoim sprzedawcom. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Najwyraźniej. Dostałem taką odpowiedź na pytanie dlaczego nie można kupić lasera: Dana Zhu: hello, yes, now the area of EU can't buy laser , but if you still want to buy the laser, you can order this item instead:http://www.aliexpress.com/store/product/Laser-303-Pay-on-Your-Order-for-Freight-Better-Quality-Your-special-requirement-and-other-fee/1367241_32589582802.htmldo you understand ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Eurasy szykują jaką dyrektywę, mającą zabronić posiadania laserków, żeby nie można było płoszyć dzikich samolotów... Na pocieszenie powiem, że akurat ceny laserków Majfrend, a Kandar u nas, są bardzo podobne, wystarczy poszukać. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts