JakubGromek Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Witam mam pytanie odnośnie broni typu M4/M16. Czy warto ją kupić i tiuningować czy może warto kupić jakąś inną broń a jak m4/m16 kupić i to od kogo i jakie modele polecacie(proszę podawać sprawdzone modele) Quote Link to post Share on other sites
veins Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Wszystko zależy od tego, jaki masz fundusz na replikę... ;) Poczytaj tutaj, bardzo przydatny poradnik: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/136561-Repliki-M4-wybór-ostateczny#entry1816492 Quote Link to post Share on other sites
JakubGromek Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Na replikę chciałbym wydać tak z 700-800 zł. Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Jakubie, w twoim budżecie mieszczą się polecane emki od Specna Arms. Oczywiście pamiętaj o wymianie gumki hop up na lepszą, zresztą jak w większości replik. Quote Link to post Share on other sites
ASGzielony Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Słuchaj KOTOPIES,nie dość że gumkę to będzie musiał całą komorę wymienić. Quote Link to post Share on other sites
ASGzielony Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Więc tak Jakub. Kup specnę,wymień gumkę,komorę,batkę,pobiegaj tak z rok,wymień części w gearboxie( tłok,zębatki,itp) Jeżeli nie chcesz wydać trochę na tuning to weź emkę markową np od G&G,albo za równe 800zł masz M4 full metal od Evolution Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Dzięki zielony za poprawienie mojego niedopatrzenia. Jeżeli to niekoniecznie musi być emka to możesz też rozważyć kupno AK od boyi, bądź Cymy. Quote Link to post Share on other sites
ASGzielony Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Jeżeli chodzi o AK, to już jak chcesz. Cyma to legenda skolei boyi ma lepsse wykonanie. Nie tak naprawdę to masz takie polecane wg mnie: G36c JG AK47Cyma G36c boyi Ak74 boyi M4 specna arms M4 g&g G36c ares Matko... Ja wiem, że był wieczór, wiem, że weekend mógł być trudny, ale bez przesady. W. Quote Link to post Share on other sites
JakubGromek Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 Po paczyłem na emki na necie i znalazłem dwie które mi się spodobały: SA-B04 http://www.asg.warszawa.pl/p,specna-arms-replika-karabinka-sa-b04,8104.html\ SA-A04 http://www.asg.warszawa.pl/p,specna-arms-replika-karabinka-sa-a04-half-tan,10443.html Co sądzicie o moim wyborze przy okazji chciałbym się trochę dowiedzieć na temat tych emek odnośnie bebechów broni i co jak najszybciej w tych modelach zmienić. Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Gromek, zielony napisał post o tych emkach. W skrócie: Bierzesz Specne, wymieniasz komorę hop up i gumkę. Bierzesz G&G, nie wymieniasz nic. Tylko pamiętaj o kupnie baterii (najlepiej lipo) i ładowarki, bo te z zestawu nie powalają swoją jakością. Quote Link to post Share on other sites
JakubGromek Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 Wybrałem ponownie repliki http://gunfire.pl/product-pol-1152201265-Replika-karabinka-CM16-R8-L-tan.html http://gunfire.pl/product-pol-1152201698-Replika-karabinka-GC16-Carbine-Crane-Stock-czarny.html Co sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Sądzę, że ignorujesz co do ciebie piszą użytkownicy. Czy ty czytasz co jest w tym temacie pisane? O tych replikach było już napisane tutaj. Mogłeś też sam poszukać na temat tych replik na forum. Quote Link to post Share on other sites
JakubGromek Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 ale ty piszą że lepiej brać od G&G to poszukałem trochę i mam takie Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 yyyyy.... Bierz od G&G i koniec tematu. Quote Link to post Share on other sites
JakubGromek Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 Ale który przedział cenowy od 600-800 czy 900-1200 Quote Link to post Share on other sites
ASGzielony Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Chłopie bierz każdą od G&G, może inne wykonanie ale w środku to samo. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Gromku, przedział cenowy zależy tylko od tego ile kasy jesteś w stanie wydać. Inną sprawą jest to że lepiej samemu trochę posiedzieć i poszukać niż sugerować się podpowiedziami osób które w temacie mają równie nikłe pojęcie. A czy ja cię nie prosiłem o poprawę pisowni. Trzeci raz nie poproszę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Słuchaj KOTOPIES,nie dość że gumkę to będzie musiał całą komorę wymienić. Co????? Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Matko i Córko..... Zastanówcie się czasem ludzie co wy robicie... Kotopies - założyłeś temat w dziale dla zielonych wczoraj (przedwczoraj) a już próbujesz "doradzać". Zielony - już różne kwiatki widziałem które piszesz. Gromek - Poczytaj temat podesłany przez Venisa. W tym budżecie ja bym się zastanowił nad Emką Evolution Airsoft Nie zapomnij też , że potrzebna jest Atestowana ochrona oczu , na którą nie warto żałować , bo oczy ma się jedne. Quote Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Gnomek w tej cenie nie opłaca się brać praktycznie żadnej emki. Wiem co mówię bo sam mam w swojej kolekcji aż 4 emki(w tym jedna uszkodzona). Nie pakuj się w emki od Specna Arms bo do ceny repliki czyli np 700 zł musisz dołożyć dobrą gumkę hop Up od G&G lub Systemy oraz przesmarować i wypodkladkowac replikę. Zaleca się też wymianę głowicy tłoka i zębatek więc na tuning możesz wywalić 150 zeta jak nie więcej i nadal to będzie dobrze strzelający chińczyk a nie replika pierwszej klasy. Sorry ale sam miałem Specna Arms SA-B03 w której wymieniłem nawet lufę na PDI a nadal emka G&P miała lepszy zasięg. Dlatego też jako znawca emek polecam Ci inwestycję w P90 KA bo jest to jedna z dobrych opcji przy twoim budżecie(wystarczy że wymienisz głowicę tłoka, kable na niskooporowe oraz zamontujesz mosfet i za 800 złotych będziesz mieć dobrze strzelającą replikę). Ewentualnie pakuj się w Giety od Aresa które też są równie dobrymi replikami ale mi jakoś nie podchodzą pod moje gusta. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 ble ble ble Ad meritum - EVOLUTION AIRSOFT. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 (edited) Gnomek w tej cenie nie opłaca się brać praktycznie żadnej emki. . Nie pakuj się w emki od Specna Arms bo do ceny repliki czyli np 700 zł musisz dołożyć dobrą gumkę hop Up od G&G lub Systemy oraz przesmarować i wypodkladkowac replikę. Zaleca się też wymianę głowicy tłoka i zębatek więc na tuning możesz wywalić 150 zeta jak nie więcej i nadal to będzie dobrze strzelający chińczyk a nie replika pierwszej klasy. Dołoże do tego swoją opinie. Specny są tak marne, że przy próbie rozkręcenia GB śrubki w nim się wyrabiają za pierwszym razem. Replika ma jakieś 4 miesiące i już się posypała na ostatniej strzelance. Na pierwszą replike emka nie jest dobrym wyborem. Chyba, że masz dużo kasy na serwis i serwisanta, a oprócz tego nerwy ze stali to bierz specne. Edited November 11, 2014 by suharex Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 No dobra, to jaka masz inną replikę, z którą porównujesz ? Która nie miała awarii w ciągu, powiedzmy pół roku, przy średnio intensywnym użytkowaniu. Oczywiście także taka, w której nie trzeba było nic grzebać. Pytanie nie jest, broń boże, złośliwe. Jestem ciekaw opinii, osoby, posiadającej SA i repliki tzw. I klasy. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Ale o czym mowa? Przecież nawet repliki II klasy z zasady niszczą Specne w przedbiegach. Ludzie kupują SA bo chcą koniecznie coś z rodziny M4 i zabrakło im chęci na weryfikację danych podawanych przez dystrybutorów. Choć z drugiej strony SA nie jest najgorsze, gorsze są emki Cymy. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Jakby ktoś chciał kałasza, G36 czy inną replikę, to by nie kupował Specny( a nie,Specna chyba produkuje/produkowała kałasza). Rozmawiamy chyba w temacie dotyczącym M4, prawda. Druga sprawa, że więcej postów dotyczących II klasy M4, poleca Specnę jako w miarę przyzwoity model. ....W tym budżecie ja bym się zastanowił nad Emką Evolution Airsoft Oglądałem, tylko większość ma tą wysoką muszkę, która trochę przeszkadza przy kolimatorze. Sensowny model z RIS zaczyna się od 1000 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts