Domin007 Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Szanowni Państwo, Kończy się 2014 r., który obfitował w wiele imprez ASH. Może warto by w naszym środowisku przeprowadzić skromny plebiscyt na najlepszą imprezę historyczną mijającego roku? Myślę, że "wyróżnionych" zdopingowałoby to do dalszej pracy a pozostałym wskazało kierunek w którym warto podążać. Proponuję następujące zasady. Z poniższej listy każdy głosuje na tylko jedną imprezę, poprzez wskazanie jej w komentarzu. Swój wybór może, ale nie musi uzasadnić. Głosujemy do końca roku, a 1 stycznia opublikujemy zwycięzcę. Myślę, że uznanie środowiska i uśisk dłoni od prezesa będą wystarczającą nagrodą ;) A zatem, jeśli P.T. Koledzy pozwolą, oto lista imprez ASH z 2014 r. (oczywiście, jeśli coś pominąłem to proszę o uzupełnienie): 1. "Górami, dolinami - Zakarpacie 1944" - org. Orłoś i s-ka; 2. "Berlin 1945" - org. Panzerwaffle; 3. "Broumov, ostatnie dni - maj 1945" - org. Gor i s-ka; 4. "Tobruk 1941" - org. Domino i Proboszcz; 5. "Jugosławia 1945" - org. Panzerwaffle; 6. "Memoriał Aris - Bitwa pod Płockiem 1939" - org. Powała; 7. "Powstanie 1944" - org. Gor i s-ka; 8. "Avranches 1944" - org. WWII SA; 9. "Skarby III Rzeszy" - org. Panzerwaffle; Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Ja stawiam na 6. Memoriał Aris - Bitwa pod Płockiem 1939. Bo to była gra wrzesieniowa 39 roku i dodatkowo czterotakty w użyciu zapewniły niesamowity klimat. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 7. Powstanie 44 Niesamowita atmosfera. Szczególnie podczas gry nocnej. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Niesamowicie trudny wybór, ale jednak: 6. Memoriał Aris - Bitwa pod Płockiem 1939 - org. Powała Świetna organizacja i stylizacja, a także dobrze przemyślany scenariusz ;) Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 nie byłem na wielu z tej listy, ale na tych co byłem najbardziej podobało mi się na 2. "Berlin 1945" - org. Panzerwaffle Quote Link to post Share on other sites
wish Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Wstyd i siara normalnie. Tyle imprez a ja tylko 2 zaliczyłem, z czego jedną jako org. W przyszłym roku trzeba bardziej spiąć poślady i więcej kraju odwiedzić. Niestety wstrzymam się od głosu gdyż za mało widziałem i kompozytu wymieniłem, a szkoda.... Quote Link to post Share on other sites
karo83 Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 6. Memoriał Aris - Bitwa pod Płockiem 1939. Quote Link to post Share on other sites
kamo_86 Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Według mnie 2 imprezy zasługują na to miano: -Memoriał Aris - Bitwa pod Płockiem 1939 za fabułę ( znajdź i zniszcz ) i zróżnicowany teren. -Powstanie 1944 - zacięte walki i częste rotacje pozycji. Nie wiało nudą. Quote Link to post Share on other sites
janik44 Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 (edited) Ja uważam (jak wyżej), że Memoriał Aris i Powstanie 1944 równie zasługują na miano najlepszej imprezy. Jednak JEŚLI MUSZĘ wybierać jedną z nich to z uwagi na na dynamikę gry, współpracę w Polskiej drużynie, poziom stylizacji (nieco trudniejszy moim zdaniem) i ilość czterotaktów będzie to 6. Memoriał Aris - Bitwa pod Płockiem 1939 Być może gdyby nie była to moja trzecia impreza na papierni wybór byłby inny, chociaż wyobrażam sobie, że znalezienie miejscówki nowej i równie atrakcyjnej jak Łapino graniczy z cudem, dlatego i tak wielki szacun dla chłopaków z 3miasta. Edited December 22, 2014 by janik44 Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 22, 2014 Author Report Share Posted December 22, 2014 Kamo, głosujemy tylko na jedną imprezę. Wskaż proszę, która z wymienionych przez Ciebie była lepsza. Domyślam się, ze wybór jest trudny, ale chodzi o wskazanie "tej jedynej" ;) Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 "Jugosławia 1945" - org. Panzerwaffle Świetny klimat, 4-ro takty, rekwizyty :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 (edited) Powała, żyjesz czy już pęknaleś z dumy? :) A tak na serio, to chyba widac czego brać ash potrzebuje. Klimatu czterotaktow i Września39. Edited December 23, 2014 by historian1970 Quote Link to post Share on other sites
kamo_86 Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Wybór bardzo trudny. Wybieram Powstanie ( może dlatego, że uległem magicznej lokalizacji w Łapinie i dużej ilości pirotechniki ;) ) Quote Link to post Share on other sites
Michael Knochman Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 "Górami, dolinami - Zakarpacie 1944" - org. Orłoś i s-ka - wiele nieprzewidzianych dla zwykłego żołnierza zwrotów akcji, trzy strony konfliktu, ataki z zaskoczenia i dwa życia na faze gry, to dawało duzo więcej emocji, jako sanitariusz, bedąc prawie w każdym miejscu, czułem niepowtarzalny, typowo frontowy klimat Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Ja - z racji nawiedzenia tylko 2 imprez z tej listy - obstawiam powstanie '44, ale z wpisów wnioskuję, iż powinienem zaszyć się w kąciku i pochlipać sobie z racji opuszczenia bitwy pod Płockiem. Szkoda. Quote Link to post Share on other sites
Manasses Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 "Jugosławia 1945" - org. Panzerwaffle. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Pomyśleć, że miałem w tym roku okazję być tylko na jednym historyku ….. Jak powiedział klasyk – Jeden historyk to za mało. Więc nie oddam głosu w tym roku. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Podobnie jak Ahmed - za mało widziałem by być wiarygodnym więc odpadam i z tej gry Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 Witam P.T. Kolegów w Nowym Roku! Tak jak pisałem, nasz skromny plebiscyt skończył się o północy 31 XII 2014 r. Głosów ważnych oddano 11 ;) Frekwencja wyniosła 11 Zgodnie z zasadami tytuł najlepszą imprezą ASH 2014 r. został wybrany "Memoriał Aris - Bitwa pod Płockiem 1939", z wynikiem 4 głosów ;). Gratulujemy Powale i ekipie Airsoft Jedi, tym bardziej, że był to Kolegów pierwszy "historyk". (aplauz) Drugie miejsce z wynikiem 3 głosów ;) zajęła gra "Powstanie 44" zorganizowana przez weteranów z Pomorza - Gora i SSInc, zaś trzecie - "Jugosławia 1945" zorganizowana również przez zasłużone ekipy z Podkarpacia - Panzerwaffle i Grupę Południe. (aplauz) Tyle formalności. Wygląda na to, że w 2015 r. odbędzie się więcej gier w klimatach kampanii polskiej 1939 r., lub z większą ilością czterotaktów, bo chyba to głównie leży u podstaw zwycięstwa laureata. Coraz większa ilość tego typu replik pojawiajacych się na polu bitwy airsoftowej zwiększa realizm gier ASH jak i pozwala graczom bardziej wczuć się w klimat. Wszystko to dobitnie pokazały działania oddziału polskiego w grze, która zwycieżyła w naszym skromnym plebiscycie. :) A zatem w imieniu graczy apeluję do "wyróżnionych" - liczymy na ciąg dalszy i czekamy na kolejne imprezy ASH w Waszym wydaniu. Pozdrowienia Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Ta sytuacja pokazuje, że jednak każdy głos się liczy ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts