kubiszok Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Czy replika gazowa wydaje dźwięk podczas suchego strzału? Bo tak się zastanawiam.. Nie mamy włożonej kulki-czy będzie słychać wystrzał? nie mamy nabitej broni gazem-czy będzie słychać wystrzał? nie mamy nabitej broni gazem oraz nie mamy kulki-czy będzie słychać wystrzał? dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości :D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Kulka nie ma najmniejszego znaczenia. Istotne jest to, czy jest gaz, czy go nie ma. Jeśli nie ma, to jedyny dźwięk jaki usłyszysz to spadającego kurka. Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Kulka nie ma najmniejszego znaczenia. Istotne jest to, czy jest gaz, czy go nie ma. Jeśli nie ma, to jedyny dźwięk jaki usłyszysz to spadającego kurka. Zrozumiałem, że można oddać suchy strzał. A głośne to to będzie? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Gaziaki same w sobie nie są głośne. Zrzucenie kurka tym bardziej. Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Gaziaki same w sobie nie są głośne. Zrzucenie kurka tym bardziej. Bo tak się zastanawiam nad kupnem jednej repliki...Zajefajna jest, piękna, mocny wystrzał, ponoć celna 50m + bez tuningu...Tylko mi ta cichość wystrzału przeszkadza....Nie da się tego jakoś pogłośnić? Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Nie da się. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Jak się nie da jak się da. Wystarczy nagrać odgłos strzału a potem odtworzyć go podgłaśniając. A teraz odpowiedzi na pytania: Ad1. Odgłos strzału z gaziaka nie różni się w zasadzie czy strzelasz z kulką czy bez. Puknie i tyle. Ad2. Bez gazu w magu strzał nie padnie. Jak napisał -Otto- replika wyda z siebie dźwięk kurka uderzającego w zawór. Puknie i tyle. Ad3. Rozlegnie się huk o mocy salwy burtowej niszczyciela Błyskawica. Znaczy jest taka szansa według teorii nieoznaczoności. Częściej jednak puknie zbijak o zawór i tyle. A ciebie proszę o zadowolenie regulaminu i poprawienie pisowni. Quote Link to post Share on other sites
burbus Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Jak się nie da jak się da. Wystarczy nagrać odgłos strzału a potem odtworzyć go podgłaśniając. Za takie rady, to powinienieś dostać bana albo przynajmniej stracić stopień moderatora. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Burbus, weź wyjdź i nie wracaj. Wszystko się da. A że o czymś nie słyszałeś, to nie znaczy, że to nie jest możliwe. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Za takie rady, to powinienieś dostać bana albo przynajmniej stracić stopień moderatora. Nie spinaj się tak bo ci gumka w majtach pęknie. Bo jak widzę nie zauważyłeś że poziom pytania określa poziom odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted January 11, 2015 Author Report Share Posted January 11, 2015 Witam.Chciałbym kupić sobie w przyszłości replikę, zastanawiałem się jaką, a że od zawsze mam słabość do M16...chciałbym kupić tę:http://tajwan.atomstore.pl/pj16a4-p-j?from=related&campaign-id=6 Pytania: Opłaca się jak dla początkującego?Kasa się nie liczy, na czymś tam uciułam.Chodzi mi o jakość i pytam, czy ktoś przypadkiem go nie miał, albo nie wie czegoś o tym modelu, lub może mi polecić jakiś M16 innej firmy. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Jeśli "kasa się nie liczy" to proponuje od razu szukać wśród replik pierwszej klasy a nie czegoś takiego jak PJ. Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted January 11, 2015 Author Report Share Posted January 11, 2015 Jeśli "kasa się nie liczy" to proponuje od razu szukać wśród replik pierwszej klasy a nie czegoś takiego jak PJ. Nie, moze przesadziłem :P tak do 1000-1200 bym chciał się zmieścić, bo inne rzeczy chcę jeszcze kupić jednak... Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 G&P Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Za 1200 możesz kupić M16 od G&P, co prawda w wersji A3 bo A4 kosztuje ~1450zł. Link do M16A4 G&P na specu: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=4236&name=G&P_-_M16A4_RAS_-_FN_Manufacturing_-_GP628 Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted January 11, 2015 Author Report Share Posted January 11, 2015 Za 1200 możesz kupić M16 od G&P, co prawda w wersji A3 bo A4 kosztuje ~1450zł. Link do M16A4 G&P na specu: http://www.specshop....cturing_-_GP628 Ok, dzięki wielkie.A co z tym co ja podałem? Nadaje się, czy jest o kant dupy potłuc? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Z PJ mam wydmuszkę, do tego nadaje się świetnie. Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted January 11, 2015 Author Report Share Posted January 11, 2015 Z PJ mam wydmuszkę, do tego nadaje się świetnie. Znalazłem taniego, używanego od G&P, tylko ze bez risów z przodu.Czy jeśli kupię (własnie, jak nazywa sie tak część?) ten cały chwyt przedni z risami (widziałem po 200 zł) to czy da go radę zamontować do tego karabinu? Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted January 11, 2015 Author Report Share Posted January 11, 2015 Znalazłem taniego, używanego od G&P, tylko ze bez risów z przodu.Czy jeśli kupię (własnie, jak nazywa sie tak część?) ten cały chwyt przedni z risami (widziałem po 200 zł) to czy da go radę zamontować do tego karabinu? Zignorujcie te pytanie, przynajmniej teraz.Mam inne.Znalazłem tę replikę:http://gunfire.pl/product-pol-1152200036-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B07.html Nada się? Nie oczekuję od repliki żeby waliła celnie ze 100 metrów mocą rzędu stałych 500 fps...Chciałbym tylko, aby nie rozpieprzyła się na milion części, kiedy dostanie zabłąkaną kulkę,albo kiedy zahaczę lufą o ścianę, żeby miotała kulki celnie na 30 maksymalnie 50 m i żeby była solidna. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Celnie na 30m to możesz kupić jakiś lepszy pistolet. Nie baw się w chińczyki tylko kup G&P. Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted January 12, 2015 Author Report Share Posted January 12, 2015 Celnie na 30m to możesz kupić jakiś lepszy pistolet. Nie baw się w chińczyki tylko kup G&P. Kiedyś napewno kupię coś z takiej stajni, ale teraz chyba jednak przekonam się do chińczyka, w przyszłości, kupię coś porządniejszego. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 To po co prosisz o poradę? Chińska emka może cie co najwyżej do ASG zniechęcić. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Nie kupuj chinola skoro stać Cie na coś porządnego. To tak jakbyś majac 30zł, które wystarczą na przyzwoitą polską wódkę kupował ruską przelewaną lub denaturat - może i będziesz się początkowo fajnie bawił, ale potem może być lipa. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 @MarekMac Ale pomyśl ile tego denaturatu wychodzi za te 30 zł. No i jeszcze chleb trzeba doliczyć :) :D Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Witam.Czy jeśli ja z kolegami (jest nas 6-8, mamy po 15 lat, więc raczej na żadnym zlocie nie ma dla nas miejsca) pojechalibyśmy sobie z replikami na jakieś zadupie, np 2-3 kilosy wgłąb lasu i zrobilibyśmy tam sobie strzelankę, czy moglibyśmy mieć jakieś problemy?Jeśli mamy ochronę oczu itd. to co by się stało, gdyby ktoś wezwał policje?Mandat, zabiorą repliki, spiszą? Z tego co czytałem wiele osób tak zaczynało... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts