MarekMac Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Zwykłe Rocketsy to ta sama klasa co P&J. Śmiem twierdzić, że robione są na tej samej taśmie tylko sypane do innych opakowań. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 (edited) Co nie zmienia faktu, że są słabe. Na tym forum nie każdy ma prawo wypowiedzieć swojego zdania i jest nawet o tym ładne zdanie w regulaminie przy akceptacji wystarczy umieć czytać. Poza tym jak ktoś nie ma kasy to nie pcha się w airsoft, jak ktoś ma replikę i nie chce problemów to się pyta i liczy na odpowiedzi które mu pomogą (takie wiesz... potwierdzone informacje, staż w sporcie...wiedza{?}). Edited February 18, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 A mógłby ktoś mnie poinformować dlaczego cm.028A na Gunfirze ma 310fps, a na Taiwangun według statystyk ma 360fps? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Nie patrz na to - różne sklepy różnie mierzą, różne egzemplarze troszke inaczej strzelają. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 To na co patrzeć żeby się czegoś dowiedzieć :) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Na posty na wmagu. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Na wynik Twojej repliki, a wartości sklepowe traktuj mocno orientacyjnie. Serio, to nie NASA i nikt nie wykonuje replik idealnie - pojedyńcze egzemplarze w obrębie jakiegoś modelu mogą się różnić. Najbardziej miarodajne będzie zmierzenie fpsów Twojego egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Kiedyś 'miały' 380. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Możliwe, że na gunfire mierzyli mając replikę jakieś kilka metrów od chronometru, albo coś się zepsuło, albo się pomylili. Kulki bierz G&G. P&J to nie ta klasa co rocketsy. Według kolegi rocketsy mu się o karton rozbijały. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Blunk jak nagle zmienił zdanie :D Albo tańsze od G&G Rockets Platinum lub droższe G&G, co wolisz :) Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Bo jak ma kasę niech bierze g&g. Według mnie najgorsze są rocketsy, po nich P&J, a wyżej kulki z Tanie Militaria MadBalls. Miałem je lepsze od P&J. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 (edited) Jeszcze może poszukać kulek jbu, wypadały podobnie jak stare guardery. Mam i nie narzekałem: http://redberet.pl/p...icja-i-gaz.html http://redberet.pl/p...icja-i-gaz.html http://redberet.pl/p...icja-i-gaz.html Kiedyś nawet miałem czym nimi strzelać :icon_lol: Edited February 19, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 19, 2015 Author Report Share Posted February 19, 2015 Wydaję mi się że do Hi-cap'a Rocketsy, czy te jbu by wystarczyły. Zaś do Mid-capów raczej będę używał kulek G&G Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Nie zamierzasz chyba dokupywać hi-capów? Wiesz, że one grzechoczą? :) Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 (edited) Racja nie polecam, kupiłem sobie 3 hi-capy do mojego AK, ale grzechoczy. A mid-capów nie kupiłem tylko dla tego, że się naczytałem kiedyś czegoś, że na G&G i tak się tną... Edited February 19, 2015 by blunk Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Boże, gdzie i od kogo Ty takie rzeczy wyczytujesz? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 ^ Jest nowy i powinien czytać a nie pisać. Pewnie Jego staż w AS jest tak znikomy, że opinie wyrabia na podstawie tego co przeczyta. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Wszystko zależy od tego jak ktoś pisze i jak to ktoś odczytuje. Na przykład: Tydzień temu zacięły mi się w magazynku kulki G&G. Wszystko prawda, ale jest to chiński, mocno eksploatowany, 3-letni magazynek za 20 zł, który nigdy nie był czyszczony. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Ładowanie nawet współczesnego, przeciętnego chińczyka PJtami to marnowanie możliwości repliki. Sam to świetnie kiedyś odczułem, kiedy pierwszy taz zasypałem maga czymś solidnym. Chyba ważne jest jak kulka leci, a nie jedynie to czy przechodzi przez magazynek? Rad Blunka nie można za nic przyjmować jako sugestię. Dzieciak ma za dużo czasu, a wiedzy zero. Skutecznie to udowodnił wiele razy np. teraz, czy rozpisując się kiedy ktoś pytał o Specny (których nigdy nie widział na oczy jak można łatwo wywnioskować), jak to niemożliwym jest odróżnienie m90 od m120 jeśli producent nie napisze co jest co itd... Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 (edited) Zgodnie z tym co mówiła babcia: "wiedzą trzeba się dzielić", niektórzy nie powinni nic pisać. :maniak_usmiech: Edited February 19, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 20, 2015 Author Report Share Posted February 20, 2015 Ale ja nie powiedziałem że będę dokupywał Hi-Capów :) Dobrze wiem że grzechoczą. Po prostu czytałem że Hi-capy nie potrzebują dobrych kulek takich jak G&G :) Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Ale replika ich potrzebuje :) Przekonałem się o tym tak samo jak MrMCET :) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 w hi-capie może być nadlewka, a że masz słabe kulki, to mogą się poblokować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts