Bundes983 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Witam! Dzisiaj otrzymałem mojego pierwszego boczniaka-gaziaka, którym jest świetna beretta od STTi bez blowbacku. Moje następujące pytanie brzmi jak odpowiednio ładować/nabić magazynek, gdyż dokupiłem razem z nim litrową butlę green-gazu SRC i podczas ładowania bardzo mocno ucieka mi gaz na boki, patrzyłem na YT i robię identycznie, a poprzez takie nabijanie/ładowanie straciłem już z 1/3 gazu z butli. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Wstrząsnąć, obrócić magazynek do góry nogami, przyłożyć butle do magazynka, mocno docisnąć, energicznie odpuścić. Quote Link to post Share on other sites
Bundes983 Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Nic :/ leci na boki jak chce. Aż mi szkoda jest go ładować bo trochę to "cudo" kosztuje :/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 1. Kupujesz zapalniczkę z zaworkiem 2. Wydłubujesz igłą uszczelkę z zaworka 3. Uszczelkę zakładasz na zawór w magu Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) 1. Kupujesz zapalniczkę z zaworkiem 2. Wydłubujesz igłą uszczelkę z zaworka 3. Uszczelkę zakładasz na zawór w magu Działa w 100% - Jakiś czas temu tak zrobiłem i szczerze POLECAM. Przed tym zabiegiem magi od TM czy Maruzena dmuchały na boki. Teraz słychać tylko napełnianie się magazynka. Edited March 2, 2015 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Bundes983 Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Dzięki za poradę :) Sprawdzę to niebawem. Btw. tak jak na tym filmiku to aż mi się nie chce wierzyć, jak ładnie ładuje ten magazynek, u mnie mam wrażenie jakby leciało w każdą stronę tylko nie do magazynka. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 A po co się wykosztowywać na zapalniczkę. Izolacja z kabla silikonowego daje radę lepiej niż wszystko inne, nawet przy metalowej dyszy butli. Kosztuje jakieś 5 zł za metr tj. 1000 uszczelek :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Dzięki za poradę :icon_smile: Sprawdzę to niebawem. Btw. tak jak na tym filmiku to aż mi się nie chce wierzyć, jak ładnie ładuje ten magazynek, u mnie mam wrażenie jakby leciało w każdą stronę tylko nie do magazynka. Na filmiku jest gaz protecha z plastikową dyszą, nawet bez uszczelki nabija się nim całkiem przyzwoicie. Przy gazach z metalowymi dyszami jest za to masakra. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 EEE yyy połamałem 2 dysze protecha (przy niemal pełnych butlach), dobrze się uszczelniają ale jakieś takie miętkie są. Ratowałem to dyszami metalowymi z innych butli. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 EEE yyy połamałem 2 dysze protecha (przy niemal pełnych butlach), dobrze się uszczelniają ale jakieś takie miętkie są. Ratowałem to dyszami metalowymi z innych butli. Jak pisze, często pękają. Zobacz też, czy stopka magazynka nie powoduje, że dysza wchodzi po skosie do zaworu. Można ją lekko zsunąć aby mieć pionowy dostęp do zaworu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts