raubritter Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Hej, przyłącze sie do temaciku. 3 dni temu odebrałem swoją replike ( m4 g&p ) z serwisu gdzie przeszła przegląd plus smarowanie. Po wszystkim na chrono wyszlo ok. 430 FPS. I teraz mam do was takie pytanie, czy to nie jest zbyt malo jak na taki tuning ? - precka systema 363mm - komora KA - gumka systema energy - silnika systema energy - bore up systema - zębatki CA Super Torque UP - kable niskooporowe + tconnector + mosfet - tłok jakiś firmowy stalowe zęby- chyba KA - sprężyna m120 Guardera przebieg jest znikomy. Do tego używam akusa turningy nono-tech 7,4 V 15-25 C, Li-po 120 mah. Chciałbym osiągnąć około 480-500 FPS, czy coś jeszcze musze wymienic w nim ? Zastanawiałem sie nad sprężyna Sp 130 + precka 509 prometheusa + jakis tlumik zeby to zakryc, ale w tedy replika jest o wiele wiele dłuższa i mniej kompatybilna. Czekam na jakies wskazóweczki :icon_smile:. Pozdro Wynik tuningu jak najbardziej OK. W moim g&p udało się zrobić 510 fps ale na M140, było to raczej dla testu, niż dla konfiguracji w pole. Teraz mam m125 i 450 fps (muszę pokombinować wstawić typ bore 2 bo mam cylinder bore typ 1, a lufę 380 mm więc gubię jakieś 20-30 fps przez same niedopasowanie cylindra do długości lufy). Miałem takie wiosło z lufą Promykiem 550 mm wraz z tłumikiem i poręczne rozwiązanie to nie było. Prawdopodobnie masz cylinder bore typ 1, więc sama dłuższa i lepszej jakości (Promyk 6,03 bądź Km Head) lufa da ci przyrost fps. Zębatki o dużym przełożeniu w twojej konfiguracji wytrzymają więcej, niż szkielet gearboxa (więcej niż m130 to już ryzyko dla niego). Możesz wstawić m130 (realne fps 470-480 przy dłuższej lufie) ale proponowałbym wtedy zmienić źródło zasilania - są dwa rozwiązania w tym względzie: Estetyczny - bateria dopasowana do kolby czyli 11,2 V małej pojemności i wydajności prądowej Pragmatyczny - bateria w pokrowcu i przewody wyprowadzone na zewnątrz ( np. lifepo 9,9 V, lipo 11,2 V o dużej pojemności i wydajności prądowej). Quote Link to post Share on other sites
kapkos Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Witam mam pytanie chciał bym mieć rofa tak granice 26/s i te 420 fps co proponujecie wymienić w tej replice ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=9117&name=ASG_/_G&P_-_LMT_Defender_2000_-_Czarny_-_Proline_-_16826 Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Odpowiedź jest bardzo prosta. M120 (nie SP) + zębatki 18:1 SHS + lipo 11,1v (30-40C) + tłok z metalowymi zębami. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 U mnie: - stockowe zębatki - m120 - nowe kable - mosfet li-po 7.4 mam 25k/s i 420 fps;) Quote Link to post Share on other sites
Fussinsky Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 (edited) Witam, dopadłem G&P sentry i planowo chcę z niej wycisnąć 460-500 FPS - myślę, że mi nie pęknie w rękach :D? Na razie mam : Sp140 Guarder Tłok JBU alu flight, full teeth, czerwony Głowice ultimate POM 3.2 Gate Turnigy 11,1V Kable niskooporowe Zastanawiam się jakie do tego zębatki (to na pewno), czy nie zmienić silnika i co jeszcze , żeby banglało. Leci do mnie jeszcze promyk. Nie zależy mi na ROF'ie. Edited December 17, 2013 by Fussinsky Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Mblock albo w ogóle wymiana szkieletu gb. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 przy tak ciężkim tłoku to tak jak Nath pisał - szkielet albo mblock jak chcesz 460fps to po cholere męczysz szkielet m140? Quote Link to post Share on other sites
Fussinsky Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Bo człowiek się uczy : ) dzięki za info, mblock zamówiony, szukam teraz szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 poszukaj lżejszego tłoka i springa 130 :) zamiast szkieletu Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 (edited) Inna sprawa-pomyśl czy nie lepiej włożyć GB KWA, tyle że musiałbyś rzeźbić korpus (komorę nabojową) pod niego i kombinować z dyszą żeby do komory podeszła (bo komory KWA nie przeszczepisz za chińskiego pana). Edited December 17, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Fussinsky Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Hmm wydawało mi się że ten JBU jest cacy? Miałem go w rękach i wydawał się ok. Jakieś sugestie? Ale jak tak słucham, to może faktycznie M130 i basta, do tego 3:1 shs torque i co tam wyżej podałem + mblock dla spokojnego snu :D Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 głowica tłoka - nie alu tłok - nie alu mblock m130 i śpisz spokojnie a na zime jeszcze ciche głowice :P i tyle - tak ja bym zrobił Quote Link to post Share on other sites
Fussinsky Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Ok, poprzeglądam po sklepach. Dzięki wielkie za pomoc : ) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Idąc tokiem myślenia Nath'a, po co ci KWA i rzeźba górnego korpusu. Kup szkielet CNC i wrzuć do niego co masz i spisz spokojnie. Mbloka oddaj, kasę za niego dołóż do szkieletu CNC :teeth: Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 idąc tokiem myślenia Nath'a, po co ci KWA i rzeźba górnego korpusu. Kup szkielet CNC i wrzuć do niego co masz i spisz spokojnie. Mbloka oddaj, kasę za niego dołóż do szkieletu CNC :teeth: byle nie ultimate :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Ultimate CNC ??? Quote Link to post Share on other sites
Fussinsky Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 @verb007 W sumie, przyszłościowa myśl : ) Znalazłem poliwęglanowy tłok Guardera zamiast tego alu JBU. Jak złoże wszystko to się podziele wynikiem dla potomnych, może komuś się przyda. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Ultimate CNC ??? niektóre sklepy tak go opisują (co zgodne z prawdą nie jest), napisałem mu żeby tego ultimate nie brał po prostu uprzedzając fakty :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Ufff, już myślałem że coś ze świata Ersoftu przeoczyłem :teeth: Co jest nie możliwe :D Quote Link to post Share on other sites
Fussinsky Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Jakiej długości lufę najlepiej włożyć do Sentry? Bo wyczytałem w wątku, że cylinder tylko udaje typ "0" . Myślałem o 363 albo 407 KM heada. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Zdecydowanie zębatki helikalne i silnik hi torque. A jeśli gb masz stockowy to możesz się z nim pożegnać, bo pęknie jako pierwszy. Quote Link to post Share on other sites
Spychcio Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Koledzy, minęło trochę czasu i chciałem zasięgnąć waszej opinii. Chciałbym trochę podkręcić broń i zastanawiam się poważnie nad następującym tuningiem: - tuning level II http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2017 - komora bore-up http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1086 i do tego mosfet, okablowanie, nowe wtyki oraz gumka systema energy Posiadam w swojej broni tj. http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5176 precke promyka 6.03 407mm Czy do tej sprężyny m130 wymienić jeszcze baterię, tłok ? Czy raczej nie potrzeba do tak lekkiego tuningu Myślę, że szkielet spokojnie to wytrzyma. Chciałbym dojść do ok480fps bo jestem strzelcem wyborowym w mojej ekipie. Pozdrawiam Spychcio :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Nie robić tego... Wstaw M130, borek SYSTEMY/Modify'a a jak Cię nie stać to Guardera, zmień komorę HU na Promyka/ProWina/Systemę/Modify'a, zębatki SHS-a, zrób okablowanie i tłok na SHSa. Wsio. Quote Link to post Share on other sites
Spychcio Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Mam już borek i komorę HU od Modify'a :maniak_usmiech: czy te zębatki SHS 18:1 są wystarczająco mocne do M130 bo są z lekka "tanie" w porównaniu to innych zębatek :zastanawia: a odnośnie tłoka SHS to jestem jak najbardziej "za" bo wszędzie go wychwalają. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 dadzą radę Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts