Ślepak Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Z Boyia zamierzam zabrać silnik High Speed SHS (tak, ten za prawie dwie stówki), zębatki 16:1 SHSa, ze względu na mosfet, tłok ze stalowymi zębami, cylinder Typ 0 (chyba), prowadnicę sprężyny, bo w Boyiu mam całą metalową, łożyskowaną, ale nie wiem jaka siedzi w FC. No i raczej to wszystko. Myślałem jeszcze nad dyszą, ale nie wiem czy ta długa SHS będzie pasować. No i raczej to wszystko jeśli chodzi o gb. Quote Link to post Share on other sites
volt89 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Dysza w FC ma 20.68mm. Uszczelniona dluga SHS ma 20.7. Problemy z dysza zaczynaja sie od 0.2mm. Sam mam tego shs. Bierz smialo. Silnik ok, jesli chcesz do 300mm utrzymac lufe to wymien cylinder na 1. Idealnie ta dysza shs, pasuje z komora Ultimate )tez taka rozowa 2x uszczelniona) Prowadnica jest lozyskowana i stalowa, pien ma z jakiegos utwardzonego poliformaldehydy(moze i nylonu). Wytrzyma m130 spokojnie(u mnie juz 15 000) a ostatnio rozbieralem zestaw, zeby zobaczyc co tam i jest ok wszystko. Jak chcesz przelozenie hs 16:1 to nie pakuj tam wiecej niz 120. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Czyli dyszę zabieram, silnik też. Lufę mam wsadzoną Tornado 6.03 300mm, a wsadzony cylinder, to typ 2. Sugerowałem się przeznaczeniem na stronie sklepu, który podaje, że ten typ jest dla luf 250-300mm bodajże. Co do komory hu, to na razie nie będę wymieniać i zostawię taką, jaka jest. Akurat na sprężynie mocnej mi nie zależy. Stockowo sprężyna w FC to M110? Quote Link to post Share on other sites
volt89 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 (edited) Czyli dyszę zabieram, silnik też. Lufę mam wsadzoną Tornado 6.03 300mm, a wsadzony cylinder, to typ 2. Sugerowałem się przeznaczeniem na stronie sklepu, który podaje, że ten typ jest dla luf 250-300mm bodajże. Co do komory hu, to na razie nie będę wymieniać i zostawię taką, jaka jest. Akurat na sprężynie mocnej mi nie zależy. Stockowo sprężyna w FC to M110? Takie cos, no daje to to jakies 350-360fps, jest lekka nieszczelnosc na dyszy wiec prawdopodobnie wynik wyglada w tej konf. po osiagach na m110. Gumke hopka bym radzil taka, z dluzszym kolnierzem(G&G zielona, a najlepiej Real Sword-sam mam) i dystanser, wiekszy, o czym juz pisalem. Ogolem kazada replika ma cos. Ta ma to. Kazda replika tez ma stosunek cena/jakosc, a ta ma bardzo fajny. Takie cos, no daje to to jakies 350-360fps, jest lekka niestrzelnosc na dyszy wiec prawdopodobnie wynik wyglada w tej konf. po osiagach na m110. Gumke hopka bym radzil taka, z dluzszym kolnierzem(G&G zielona, a najlepiej Real Sword-sam mam) i dystanser, wiekszy, o czym juz pisalem. Ogolem kazada replika ma cos. Ta ma to. Kazda replika tez ma stosunek cena/jakosc, a ta ma bardzo fajny. Ja mam ultimate 300, a cylinder mam 1, bo moze kiedys zechce PBS dac i np 363mm lufe? Takie moje uniwersalne dzialanie, a roznicy miedzy cylindrem 1-2 przy tak krotkich lufkach raczej nie ma:) Edited March 8, 2016 by volt89 Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 To wielkie dzięki za pomoc, bo miałem obawy czy po prostu warto kupić tę replikę. :) Jutro zamówię, a jak przyjdzie, to sobie ją w gb ogarnę i przy okazji wypodkładkuję. Quote Link to post Share on other sites
volt89 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Zdzwisz sie tym podkladkowaniem. Przed zakupem, przeczytalem troche receznji tego i ludzie, potwierdzali, ze podkladkowanie w stocku zaskakuje. Sam kupujac replike oddaje czasem 1 strzal, a czasem mi sie nie chce i odrazu idzie na czesci. Tak , bylo w tym wypadku, rozkrecam gb, a tu zebatki...wow. Bedzie pan zadowolony;P Jaki model chcesz? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Jeśli tak, to byłoby fajnie. ^^ A model to FC-A104B w tym wypadku. Quote Link to post Share on other sites
volt89 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Tez go mam, zauwazylem, ze pin ktory sie cofa w momencie jak pokrywe zamka otworzysz i tym samym odblokwuje rure gazowa, sie nie cofa, podczas gdy dokrecisz sobie risa i postrzelasz. Dlaczego? Bo ris po dokreceniu dziala tak ze blokuje sie wypychajac do gory gorny ris(powinien do tylu) i dolny do przodu. Ja w sumie nic z tym nie zrobilem, chyba trzeba podpilowac ten kant frezu na tyle rury gazowej ktory wchodzi w podstawe szczerbinki. No ale to nie jest, przynajmniej dla mnie problem:``I am not that fuss``. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Akurat i mi nie będzie to przeszkadzać. Ba! Nawet lepiej. W Boycowej suce mnie to ciut irytowało, stąd miałem customową nakładkę i łoże. Póki co, mam problem z aktualną repliką. Quote Link to post Share on other sites
volt89 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Pisz pw, zeby nie robica offtopa, chetnie poradze co do obecnej:) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Ogólnie jestem zadowolny z repliki, która dziś mi przyszła. Bebeszki wymienione, hula aż miło. Wszystko mi się w niej podoba, prócz tego, że ciężko odkręcić lufę zewnętrzną. Magazynki od E&L chodzą luźno w gnieździe i trzeba coś podkleić tam, żeby to nie latało. Quote Link to post Share on other sites
felo0000 Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 ja podczas użytkowania wyczaiłem jeden minus - krawędzie w gnieździe magazynków ze względu na materiał są dosyć ostre, a magyznki od e&la sa plastikowe. nie zwróciłem na to uwagi dłuższy czas, i w moim przypadku skończyło się to na kompletnym zmieleniu zaczepu w jednym magazynku, i widocznemu uszkodzeniu pozostałych. każde trafienie albo obicie magiem o krawędź troszkę go ścinał. na szczęście pilnik temu zaradził :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 u mnie tak samo - 3 magi ze zjedzonymi do zera zaczepami. plastik e&l jest chyba najsłabszy na rynku magów AK. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 To prawda - plastikowe magi E&L to żart. Łamią się jak zapałki. Chociaż jak się obchodzi z nimi ostrożnie to dają radę. Tylko dają radę. Quote Link to post Share on other sites
felo0000 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 (edited) Orientuje się ktoś czy pasują do FC jakieś metalowe magi? fajnie by było jakby siadły jakieś o bardziej prostym kształcie, na 5,45 a nie te stare jak od ak47, wtedy będzie to może znośnie wyglądało. Takie metalowe widziałem chyba tylko HC Cymy, i teraz tak się jeszcze zastanawiam jak by zadziałało przekręcenie mechanizmu z ELa mida, do metalowej skorupy po Cymie. Z ciekawości chyba kupię jednego tego hicapa metala i się pobawię. Edited March 11, 2016 by felo0000 Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Zauważ, iż magi e&l są ok 1cm dłuższe od innych, więc przekładka raczej nie styknie. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Kolega ma E&L i mówił, że te pasują świetnie: http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-mid-cap-2/metalowy-magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-ak74-cm?from=listing&campaign-id=19 Sprawdź na jakimkolwiek magu cymy (oprócz plastikowych podróbek beta project) pożyczonym od kogoś na próbę ;) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 To fajnie się dowiedzieć po kilku miesiącach, że te magi nie są dobre. :/ I do tego nie podają wszystkich kulek na auto. To też jest smutne. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Edytować nie mogę, więc dorzucę pytanie. Jakich magów używacie w swoich kałachach od FC? Coraz bardziej myślę nad sprzedażą tych midów od E&L. Quote Link to post Share on other sites
felo0000 Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 (edited) Plasticzane cymy sprawdzałem - siedzą i podają. Póki co siedzę na tych tandetnych ELach. Jak dorwę gdzieś jakiś mechanizm z innego maga, pasujący rozmiarami do tej skorupy to będę myśleć. Edited March 12, 2016 by felo0000 Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Chodzi mi o jakieś magi midy, które nie będą miały ŻADNYCH problemów z podawaniem przy wysokim ROFie. Te E&Le, to plują co trzecia, czwarta. Badziewnie. Już chyba lepiej magi Cymy mi podawały... Kolejna sprawa, ale raczej do ludzi, którzy mają utaktycznioną Sukę A104B. Chodzi mi o chwyt przedni, dolny. A konkretnie o tę metalową część, która je trzyma/dociska z przodu. Ona też u was tak lata nawet po zablokowaniu tym bolcem? Mnie to osobiście trochę drażni, chociaż całość jest stabilna i nie posiada luzów. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Kup skorupy od ostrego i wkłady od MAG'a / VFC i po problemie na amen. No jeszcze g&p ale cenowo to zabija. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 MAG produkuje rozbieralne magazynki? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Skąd ja Ci wezmę skorupy magazynków? A nie będę kupować ostrych magów, 80 zł/szt. Już nie wspomnę o dodatkowych magach/wkładach. Zastanawiam się nad tymi metalowymi magami od Cymy, ale na 5,45. I czy trzeba w nich coś przerabiać. Ewentualnie cymowskie wafle. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 MAG produkuje rozbieralne magazynki? Nie. SRC mają fajne wkłady i g&p. Do FC najlepszą inwestycją w magi jest przeróbka palnych. Magi E&L są dość podle wykonane i szybko sypią się w nich zaczepy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts