RagnarrV5 Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Panowie, mam do wyboru dwie repliki: AKS-74 od forcecore oczywiście oraz Lone Star Border Patrol od EA (uprzedzając pytania - jestem fanem obu rodzin broni). Która z nich byłaby lepsza pod względem konserwacji oraz dalszego tuningu a do której trzeba dołożyć coś na starcie? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 V3 zawsze będzie tańsze w tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 EA strzela poprawnie na stocku, za to AK jest mocniejsze o ile wymienisz dyszę bo tam dmucha solidnie. Brałbym AK. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Ja w swojej suczce takiej szczelności osiągnąłem, że na M110 mam 420 fps. Ciekaw jestem ile na M120. :D Aczkolwiek stawiałbym na AK. Mniej podatne na uszkodzenia mechaniczne, a jak się porysuje, to i charakteru doda. Co do gb, to jak koledzy wyżej. Tanie w modach i bardzo na nie podatne. Quote Link to post Share on other sites
RagnarrV5 Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Wybór padł na kałaszka. Jak wygląda kompatybilność magazynków? Cymowskie midy podejdą? Oraz jaką dyszę możecie mi polecić? Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Dysza: http://azteko.pl/shs-dysza-do-ak-dluga-p-1808.html Lowy od cymy pasują, midy też powinny lub trzeba będzie lekko tylni zaczep podpiłować. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 (edited) Cymowskie midy pasują, (po piłowaniu) ale nie polecam, bo wyglądają jak szmelc. Jakość leży i kwiczy. Najlepsze, najfajniej się trzymające i podające są magazynki MAG. Swoją drogą, czy midcapy G&G (takie trochę niestandardowe) da radę podpiąć do E&L/FC? Edited February 25, 2017 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Tak, i są świetnie wykonane - świetny plastik, a stalowe zaczepy zatopione są podobnie jak w palnej, przez połowę długości maga. Trochę kuleją wkłady niestety - pomimo deklarowanych 120 kulek pojemności, po wciśnięciu do nich powyżej 90bb następuje kompletna zacinka - na kulkach G&G oczywiście. Żeby dopasować je do EL/FC wystarczy ściąć tego garba. Aha, pasują standardowe podajniki kulek, w razie połamania tych oryginalnych. Długościowo też im całkiem blisko palnych Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Konkretna odpowiedź. :maniak_OK: W takim razie wymienia magi na G&G i w końcu będę mógł przestać obchodzić się z magami jak ze szkłem. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 A, właśnie. Tymi magami można otwierać piwo bez obawy o zaczepy. To chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości :D Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 Przyszły mi te magazynki. Właśnie dopasowałem jeden. Resztę dopasuję później Teraz to zupełnie nowy świat. Przy zaczepianiu maga słychać porządny klik, podają bezproblemowo, no i można w końcu nie przejmować się, że mocniejsze wpięcie pozostawi szczęki maga wciśnięte pomiędzy korpus a magwell. No i ich wygląd - mam wrażenie, że są masywniejsze, niż inne magi. Ogółem 10/10, chyba najlepsze magi, powyżej nich są już tylko przerobione ostre. Jedyny minus to to, że trzeba zeszlifować ten garb. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 Hudy, co tam miałeś do dopasowania? Ścięcie tego garba? Podrzuciłbyś zdjęcie jak to wygląda? Bo sam o tym myślę, czy nie zmienić cymowskich wafli na G&G. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 (edited) Tak jak Otto mówił - wystarczy ten garb zjechać. Tak po prostu na równo i tyle. Wyrównywać, aż wejdzie do kałacha. Ewentualnie przyszlifować tylny zaczep - do 74M wchodził od razu, do SU nie chciał. Po przyszlifowaniu tylnego zapina się w obu i nie ma w ogóle luzu. W ogóle ciężko się je wsadza, trzeba będzie trochę poćwiczyć wymianę magazynków. Ogółem bałem sie trochę szlifować - nie chciałem przedobrzyć i zniszczyć maga, ale jest to na tyle proste, że nie ma się czym przejmować. Edited February 28, 2017 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 31, 2017 Report Share Posted March 31, 2017 Gdyby się ktoś zastanawiał nad używaniem FC w stocku.... Nie :icon_wink: Po lewej głowica wyciągnięta z E&La, po prawej z FC. Nie mają założonych oringów na filmiku. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 31, 2017 Report Share Posted March 31, 2017 Oj tam oj tam musi się dotrzeć . Posmarujesz, to pojedzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 26, 2017 Report Share Posted April 26, 2017 Parę dni temu, zakupiłem sobie magazynek od MAGa, ten piękny, śliwkowy. Każdy tak zachwala, że pięknie pasuje do FC i E&Li, a mi - poza tym, że nie musiałem nic w nim przerabiać - gibie się na lewo i prawo. Więc 60 zeta za taki magazynek? To ja podziękuję. :D Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted April 26, 2017 Report Share Posted April 26, 2017 Za 60 zeta to sie bierze magi G&G :D Quote Link to post Share on other sites
117Night Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Co z tymi AK jest nie tak? https://gunfire.pl/product-pol-1152211864-Replika-karabinka-FC-A104-PMC-C-by-E-L.html Przecena 55%?! Interes życia czy może to jakaś wadliwa seria? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Gdyby nie brak kasy, to bym kupił. :( Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Ale przeceny waleli :P kurde wiecej też tez takich replik jest, po ponad -50% Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 (edited) Normalnie, aż im strona padła z wrażenia. Już miałem w koszyku, już miałem zamawiać, ale uznałem, że czwarty E&L mi nie jest potrzebny :D Niemniej polecam brać, za pół ceny to świetna okazja. Edited April 27, 2017 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
117Night Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Też nie mam pieniędzy ale jak zobaczyłem taką przecenę to byłem w szoku. Ciekawe, że gunfire stara się pozbyć większości replik od FC. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Wyprzedają ogółem wuchtę rzeczy, które (chyba) im zalegają. emki Valkena HPA z V12 za 1300, to samo repliki Real Sword... Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Pany, a macie jakikolwiek sposób (prócz kupna nowych magów), by nie latały jak żyd po pustym sklepie? Bo już mnie szlag trafia jak mi się to buja, choć wcześniej miałem to na chwilę ogarnięte, ale teraz znowu to samo. Jest to bardzo irytujące, bo w końcu replika swoje kosztowała, by teraz mi się odpłacać takim... gównem. W ogóle, w E&Lach jest tak samo? Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Taśma 2-stronna piankowa i rzep. U mnie w E&L i FC nic nie lata. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts