Nitro Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 U mnie się samo wytarło po 2 założeniach od chropowatej lufy :) Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Ja dremlem piłowałem dość długo a wcześniej replikę nosiłem na boyiu z którego był zdejmowany dość często. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Przyszło mi dzisiaj FC 104 PMC - nadal stalowe oraz z systemem QSC. Zawieszka ma pieczątkę z datą 22 kwietnia 2016. Przy okazji, jakby sie kto zastanawiał - na prowadnicy kolby jest nakrętka, nie jest ona zaślepiona na stałe, można ją odkręcić i chować tam batkę. Nie wiem czy ktoś już kiedyś o tym wspominał. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Ktoś jeszcze zdejmował okładzinę rury gazowej? Na pewno jest przyklejona? Też próbuję ją zdjąć, w mim przypadku to drewno. Nie chce się w ogóle ruszyć przy próbie obrotu a zastanawiam się nad kupnem kompletu okładziny rury gazowej i chwytu przedniego od Fab Defense. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Zdejmowałem i drewnianą i plastikową. W obu trzeba było złapać rurę francuzem, a nakładkę naprawdę mocno chwycić w rękę, imadło... i jakoś to poszło, ale łatwo nie było. A np w tym 104 co przyszło dzisiaj nakładka lekko się obraca. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Panowie, do Suki od FC, jaką najlepiej dyszę zamontować? Oczywiście pasującej do oryginalnej komory HU. Aktualnie wsadzoną mam fioletową, podwójnie doszczelnioną SHS, krótką. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 U mnie wymiana dyszy ze stocka na długą SHS z podwójnym oringiem dało przyrost z 410 na 466fpsów Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Powiem szczerze, że nie rozumiem tego hype'u na te kałaszki. Może i za te cenę są lepsze od Cymy, ale szału nie ma. Miałem FC-105 i cieszę się, że szybko sprzedałem. Wygląd obłędny, drewna cudne, ładnie strzela. Ale: - po 2 strzelaniach dolne łoże złapało luzy, - luzy pokrywy zamka, - luzy kolby (niewielkie, ale to tam pa licho) - selektor, o matko, złapał jakieś luzy i nie dało się zabezpieczyć, czy przełączyć na ogień pojedynczy, - komora hop-up, łatwo sobie rozregulować np. wkładając baterię, a i przy włożonej baterii ciężko też wyregulować ze względu na zahaczające o nią i kable suwadło zamka. Użyłem na trzech strzelaniach. Dodam, że nie rzucałem nią o ziemię, ścianę, czy otwierałem nią drzwi. Za te kasę, według mnie (bo też mam), lepszy jest AUG :P Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Czyli "szczęśliwie pozbyłeś się repliki" przez mankamenty, które można usunąć poświęcając na to może godzinę czasu. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Uważam tak samo, jak Hudy. :D Dobre kałachy, tylko trzeba w nie trochę serca włożyć. Mnie za to ciekawi fakt, czemu tak szybko zjechał mi się gwint w gb od selektora. Można temu jakoś zaradzić? Bo nie widzi mi się mieć teraz jakąś dziwną śrubę wkręconą. Czy lepiej poszukać nowego szkieletu, a jak tak, to jakiego? No i dodam, że to samo spotkało mnie w gb od Boyi... tego samego dnia. :D Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Za mocno dociągasz śrubę. Mi się to jeszcze nie zdarzyło :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 No i tak zjechałem gwinty. :D A jak pozbyć się luzów na selektorze w takim razie? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Podgiąć skrzydło selektora, i z wyczuciem dokręcić. To wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 U mnie skrzydło selektora jest z blachy sprężystej, nie idzie tego wygiąć w żadną stronę. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 No starałem i na trochę pomagało. Ale teraz muszę kupić nowy szkielet. Jakiś proponujecie, niedrogi? :D Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Zalej klejem i skręć, dwuskładnikowym lub coś w tym rodzaju, a śrubę wysparuj smarem, zrobi ci się gwint ładny wewnątrz. Tylko nie dociskaj potem na siłę, a z wyczuciem, jak już wspominali. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 O, dzięki za poradę. Czyli uchroni mnie to przed kupnem nowego szkieletu. :D Mam rozumieć, że smar sprawi, że śruba się nie przyklei do korpusu? Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Do kleju dokładniej. Ja robiłem to na jakimś dwuskładnikowym, potem był twardy jak stal. Szwabskie to to było i w puszkach. Nazwy nie znam. Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Po co sobie utrudniać życie.. wkręcić stalowy gwint i problem z głowy. Gwintownik m6 z tego co pamiętam, jedna narzynka i 10min pracy. Od 2 lat mam tak w EL i mogę składać, rozkładać ile razy chce bo prawdopodobieństwo zerwania jest z 50x mniejsze niż przy znalowym. Prędzej selektor się skrzywi niż wyrwie gwint. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Pokaż fotkę patentu. Myślałem dłuższy czas o czymś takim, ale z realizacji na razie nici. Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 (edited) http://m.fotosik.pl/zdjecie/965c592a026cb9d8 http://m.fotosik.pl/zdjecie/2d1fcf3fe9e4a1c9 Edited December 18, 2016 by Viking125 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Fajny patent, masz u mnie browarka ;) Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 na takiej zasadzie się to odbywa, Wkladka gwintowa http://allegro.pl/showitem/description/5066095885.html Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Czyli co w takim razie trzeba zakupić i co mieć z narzędzi? I czy jest szansa kupna czegoś z tych rzeczy lokalnie? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Tuleję gwintowaną kupisz w sklepie meblowym. Pewnie zdajesz sobie sprawę, ale napiszę. Należy otworzyć GB i robić to na wyjętej połówce. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts