piotrstrojek Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 (edited) Witajcie - kilka moich magazynków (od nowości) miało "problem" przy nabijaniu ich gazem - mianowicie niezależnie od rodzaju dyszy butli (plastikowa, metalowa) nabijaniu towarzyszyła chmura gazu i poparzone ręce. Zacząłem kminić nad problemem i szukać rozwiązania, na WMASG znalazłem kilka tematów, jednak nie zawierały one rozwiązania. Na poniższy pomysł wpadłem paląc fajka :icon_smile: Z góry przepraszam za jakość filmów - kariery nie zrobię jako reżyser - pogodziłem się już z tym :icon_wink: A więc zapraszam do lektury: 1. Jeżeli Twój magazynek robi tak: https://www.youtube....ed/7tE7j-BvJ7c Ja na pacjenta wybrałem magazynek od Beretty KWA 2. Żeby wyeliminować problem będziesz potrzebował - magazynka - zapalniczki - ważne żeby zapalniczka była wyposażona w zawór do nabijania - igły 3. Za pomocą igły należy wydłubać uszczelkę zaworku zapalniczki - róbcie to delikatnie i postarajcie się jej nie zgubić - dość mała jest :icon_wink: 4. Teraz najtrudniejszy element "naprawy" - musimy wyłuskaną uszczelkę zainstalować w magazynku, technika w sumie dowolna. Ja użyłem fragmentu ułamanej antenki od samochodu RC. Warto psiknąć troszkę oleju silikonowego - uszczelka łatwiej wejdzie na swoje miejsce. 5. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze efekt powinien być mniej więcej taki: https://www.youtube....ed/pyZhZdit8_c Pozdrawiam PS Edited November 21, 2015 by piotrstrojek Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 Punkt czwarty - żadna antenka nie jest potrzebna ;) Wystarczy położyć uszczelkę na zaworku i wcisnąć ją dyszą butli. Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted November 21, 2015 Author Report Share Posted November 21, 2015 True - w innych magach zadziałało - tutaj nie chciała wleźć - dopiero antenka pomogła ;) Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Właśnie szukałem rozwiązania tego problemu. Dam znać czy działa w magach Glocka ARMY Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 To jest typowe i od dawna stosowane rozwiązanie. Nie odkryłeś nic nowego. Plusik za zrobienie tutoriala. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Srebrna łopata dla kolegi wyżej :D! Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 :) Wystarczy nie zaglądać do takiego tematu a jak ktoś odkopie to wybierając nowe posty z automatu czytasz od początku. Można wtedy nie zauważyć daty. Dlaczego tylko srebrna? Złota dla Bobera00? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 A bo jeszcze Bober. Nooo złota dla niego, a dla Ciebie srebrna. Ja wezmę tylko brązową :(. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Skoro temat już się na dobre rozruszał, to może mi ktoś wytłumaczyć czemu jest to uznane jako "problem" skoro żaden zawór Tokyo Marui nie ma takowych uszczelek i gaz tryska aż miło? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 czemu jest to uznane jako "problem"? gaz tryska aż miło Ja tam nie lubię jak mi gaz ucieka, a też dokładnie słychać kiedy magazynek się napełni. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Szkoda gazu + można sobie odmrozić paluchy. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 Eeeeej nie czepiajcie się, spojrzałem że 21.11 i już :) uciekło mi 2015... Dzięki za łopatę :) Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted November 24, 2016 Author Report Share Posted November 24, 2016 Hehehe - już zdążyłem zapomnieć że to napisałem :P Quote Link to post Share on other sites
Wilku1200 Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 Witam odkopuję temat. Posiadam colt-a 1911 firmy ARMY i przy nabijaniu magazynka ucieka mi gaz. Próbowałem zainstalować uszczelkę z zapalniczki ale niestety nie pasuje. Czy mógłby mi ktoś doradzić uszczelkę z czegoś innego bądź podesłać film jak taką uszczelkę zainstalować ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ASGTOZABAWKI Posted May 19, 2017 Report Share Posted May 19, 2017 Mam KJW M9A1 CO2 i ucieka mi gaz od razu. Na 100% zawór nie działa. Jak sprawdzić czy zawór jest do wymiany? Quote Link to post Share on other sites
autoboth Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Da się jakoś permanentnie wkleić tą uszczelkę? Raz ją zamontowałem, po chwili wyleciała i wynikiem tego było zgubienie jej :/ Quote Link to post Share on other sites
Dorskyy_Yt Posted April 14, 2022 Report Share Posted April 14, 2022 Mam pytanie. Wszystko wymieniłem, dokręciłem itp. Ale gaz nadal ucieka bokami. Wie ktoś jak to naprawić? (wiem data) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 16, 2022 Report Share Posted April 16, 2022 Jeśli wymieniłeś uszczelki i dalej cieknie to może wyrobił się zaworek lub sprężynka w zaworku. Jest jeszcze jedna opcja -uszkodzony gwint w magazynku ( ten na zawór) . Magi są ze znalu i gwint jest dość kruchy. W tym wypadku albo owiniesz cienka warstwą taśmy teflonowej zawór na gwincie i skręcisz albo dajesz sylikon techniczny w to miejsce i powinno się uszczelnić. Może nie leci gaz z zaworu tylko z uszczelnienia stopki magazynka , tam też jest uszczelka. Zależy generalnie jaki mag ( do jakiego pistoletu) , każda konstrukcja ma inny montaż stopki. Np w 1911 skręcasz śrubka a w m9 masz 2 piny... Zależnie od konstrukcji lub firmy różnie bywa ze szczelnością . Jak coś bodaj na YT po polsku kracken1911 robił film jak uszczelnić maga sylikonem technicznym. Obadaj dokładnie skąd cieknie zanim zaczniesz działać, powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts