ceus1974 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Luk, dzięki , powodzenia Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Dowiedziałem się, że jednak Redox ma 2 długości akumulatora tego samego typu. Ja przymierzałem pakiet 2+1 o długości 125mm. W GF mają 163mm. Pewnie przy jeszcze bardziej wysuniętej kolbie, też by się zmieściło. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Dodam też, że nie wiem skąd Gunfire bierze swoje specyfikacje, ale krótka wersja ma 340 fpsów. Dołączam się. Z plastikowymi midami G&G oraz G&P (Ball) wyszło 360fps. Nie mam pojęcia jak serwisowi GF wyszło 414-419fps... Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 (edited) Trochę się pomyliłem z 340, jest 360 ze sporym +/-. Podejrzewam, że długie wersje mają 400+. Przy okazji pochwałę się, że doszła juz moja lufa PDI, mam zamiar dopchnac ja z komora do GB za pomocą oringow. Dam znać jakie efekty. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Edited February 15, 2017 by Kacik Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 (edited) U mnie na springu 110 gurdera podchodzi pod 400 na zerowym hopie, reszta stok prócz głowicy tłoka która się rozsypała. Jak z pudełka wyjąłem i chronowałem było 411. Jedziecie na stokowej zielonej gumie, czy coś modyfikowaliście? Ja obecnie jadę na modify, flacie. Więc po podniesieniu dystansera wychodzi 390, co raczej daje normalny wynik jak na warhog 9 gdzie lufa to 25 cm. PS. Możliwe, hm bo pierwsze wersje były na mocniejszych springach, bo na zachód te repliki przychodzą od 330-360 w zależności od wersji, ale to do sprawdzenia. Może przyszły wersje jak zachód, a w gunie raczej nie chronują każdej repliki która przychodzi tylko piszą to co jest zgodnie z zamówienie od dystrybutora. Ale tak tylko mi się wydaje. JJ Edited February 16, 2017 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 U mnie całkowity stock, nic nie zmieniane. Twoja sztuka ma dłuższą lufę, ale to i tak nie powinno zrobić takich różnic. Quote Link to post Share on other sites
Cyranek Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 W niedziele upewniłem się co do tej repliki - mjut. Strzela jak szalona, na 11.1 pokazuje ząbki. Mimo małej mocy to na średnim dystansie sprawdza się idealnie. Mogę polecić wszystkim, którzy nie boją się 11.1. Magazynki specny pasują do tych replik? Cymowskie mi podawały jak trzeba i siedziały przyjemnie ciasno, jednak to specna kusi ceną. http://azteko.pl/specna-arms-magazynek-mid-cap-100-kulek-do-replik-typu-m4m16-czarny-p-11416.html Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Stockowa lufa 205mm wymieniona na KM Head 300mm + delikatnie dociśnięta komora i fpsy skoczyły z ~360 na 395-400. Quote Link to post Share on other sites
Paweł130 Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 (edited) Jakie magazynki polecacie do warthoga? Szukam polimerowych w okolicach 50 zł. Na razie zastanawiam się nad modify-ajem http://azteko.pl/fma...ny-p-15894.html Używał ktoś? Jak siedzą w gnieździe, dobrze podają? I jeszcze jedno pytanie zwykłe akesoria keymod pasują bez problemu np ten chwyt i te okładziny http://azteko.pl/fma...ny-p-15894.html http://azteko.pl/cs-...ny-p-11217.html Edited March 8, 2017 by Paweł130 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 (edited) Z polimerowych dobrze podają (te testowałem): - G&P Ball Ball http://www.asgshop.p...mid=166&id=5329 - Magpulowskie PMAGi - Hexmagi https://www.airsofta...Dark-Earth/1795 - G&G http://gunfire.pl/pr...ypu-M4-M16.html Te ostatnie są fajne, bo podają wszystkie kulki do końca, ale sprężyna jest dosyć twarda i trzeba nad nim popracować. Kulki potrafią się zaciąć w połowie magazynka podczas nabijania. Jeszcze z minusów są wg mnie najbrzydsze z tej czwórki i najdłuższe. Edited March 8, 2017 by gratek Quote Link to post Share on other sites
Vintage Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 Hej, to koniec końców chciałem zapytać 11.1 czy 7.4v. Mam wersje GC16 Warthog 13,5' i wrażenia moje są różne. W pierwszej kolejnosci kupiłem maga GG mida 120 kulek i był problem z wpasowaniem się magazynka, kulki na highcapie przestały podawać bez dociskania. W pewnym momencie na lipo 7.4 nagle odcinało replike, wyjęcie bateri i włożenie pomagało ale po chwili znowu gasła. Jako, że oddalem na gwarancje Pan w GF dopasował komore do tych magazynków i teraz jest dobrze. Podczas serwisowania powiedział aby wsadzić do niej 11.1 bo na taką jest przystosowana lecz wasze komentarze są rozbieżne co do tej kwestii. Replika w ciagu roku była na akcji jakieś 3 razy sama w sobie pasuje mi bardzo choć myślałem że za 1700 zł można kupić coś bez usterek po pierwszych strzelankach. Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 Przez pierwsze strzelanki używałem 7.4 ale po ok 3h, wystarczył mały spadek napięcia i replika przestawała strzelać (wpływ na baterię miała też pewnie niska temperatura). Kupiłem w końcu 11.1 bo doczytałem się w instrukcji, że taka jest zalecana. Na Twoim miejscu kupiłbym 11.1. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 Przejrzyj wątek. Zazwyczaj 7,4 nie działa dobrze z repliką i za szybko jest odcinana. Quote Link to post Share on other sites
Cyranek Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Ktoś kiedyś pytał, jakie magi pasują. Odpowiadam - midy specny po 100bbs podają jak trzeba, przynajmniej w mojej gc16 mpw Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Warthog 7" W stocku 355 fps +/- 5 Z lufą PDI 6.05 367 fps +/- 2 Po dosunięciu komory poprzez założenie jednego oringa 1,5x9 bez większych zmian w fps oraz podawaniu (wszystko leci jak należy). Więcej niż 1,5 niestety nie chciał przyjąć :) Czy ktoś jeszcze może wypowiedzieć się co do ilości fps krótkich Warthogów? Najlepiej stockowych wersji. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 7" mają 360fps. Nie jest to wynik jakiejś wady, tylko tak je wypuścili. Quote Link to post Share on other sites
Paweł130 Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 Na taiwangunie zainteresowały mnie takie magazynki. http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-hi-cap-2/polimerowy-magazynek-mid-cap-na-150-kulek-do-serii-ar-15-m4-black-battleaxe?from=listing&campaign-id=19 Dobra cena, fajny wygląd, sporo kulek. Tylko nie wiem czy dobrze podaja i współgrają z g&g. Używał ktoś? Quote Link to post Share on other sites
tajemnicza kiełbasa Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 czyli jak mam 1400 zł to wybrać to? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Jak masz 1400 to masz spory wybór. Ale sprzęt fajny. Choć osobiście mam w głowie fakt, że były swego czasu dostępne za 1000-1200. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 czyli jak mam 1400 zł to wybrać to? Poczekaj na promo, krótkie można było kupić już za niecałe 1000 zł. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
tajemnicza kiełbasa Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Wnioskując, ta replika jest godna tej ceny, czy lepiej dozbierać kupić g&p lub kwa? (kwa widziałem na zbrojowni za 1399 po promocji) Proszę o wypowiedź jej posiadaczy Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Promocji z ceną 1k za szybko bym się nie spodziewał, bo raz, że była ona na black friday, a dwa, że mamy teraz początek sezonu. Co wybrać to już Twoja decyzja. G&G jest lipo 11.1 ready, masz mosfet, legendarną zieloną gumkę oraz pro modern fancy keymod look ;-) Quote Link to post Share on other sites
tajemnicza kiełbasa Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 A w stosunku do g&p lub kwa to jak wypada? Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 (edited) Mam to W9 ponad rok czasu, w zasadzie bez awaryjna,po za wspomnianą głowicą tłoka. Lata na m110. Na lipo 11, fajny rof. W miarę celna do 50 metrów, bo i lufa nie długa, powyżej to auto trzeba by zasypać. Z wyglądu w oko wpada. Ogólnie również polecam, nie był to zły zakup. Jest to typowy sprzęt szturmowy do po latania. Nie jest to sprzęt do zdejmowania z dystansu. Ale jak podejdziesz kolegę to kulkami można skutecznie zasypać. Raczej do większego tuningu mocowego się nie nadaje, m120 max, wyżej może zacząć się sypać. Typowy dobry sprzęt prosto z pudełka do gry Ps. Jak wypad do kwaki i gp, hm. GG to trochę inny produkt, gg ma bardziej zaawansowaną elektronikę, silnik lepszy niż dwie pozostałe i wygląd fajniejszy, obustronny selektor, zwalniacz maga, dźwignia przeładowania, no i z pudła strzelasz w miarę akceptowalne, to tak co mi do głowy wpadło. GP ładne bardzo ładnie, ale trzeba przy nim zrobić parę rzeczy na starcie. Dla mnie na starcie nie strzelało to nigdy jak chciałem. Zawsze musiałem coś zmienić by GP zaakceptować, Ale trwałość zewnętrzna max, można tym nawet o podłogę rzucać, dobry stop. Kwaka, bebechy w stocku wystarczające, jedne z lepszych, korpus brzydki nietrwały, ale dla bebechów można kupić. GP będzie za zwyczaj droższe bo płacisz dodatkowo za napisy. Jeżeli chcesz kupić do pobiegania, bierz G&G , lub co Ci się podoba Edited March 28, 2017 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 G&G fajna replika na jebanki, dobrze strzela prosto z pudła. Osobiście uważam, że tylko lufa do wymiany, a w środku nic bym nie ruszał dopóki jest gwarancja. G&P jest chyba lepszą opcją jeśli planujesz w tym grzebać. Wygląd kwestia mocno subiektywna. Osobiście brałbym to co się bardziej podoba i uda się ustrzelić za lepsze pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts