MarekMac Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Bez wyroku sądu nie popełnił przestępstwa i to ISP złamałby warunki umowy zawartej z klientem, gdyby zablokował mu dostęp do jakiejś witryny bez takiego wyroku. Quote Link to post Share on other sites
rider_of_fire Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 To chyba nie pozostaje nic, prócz banowania następnych jego alter ego Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Wraz z nowym komisem rozwiąże się sprawa naciągaczy na wmasgu :) Quote Link to post Share on other sites
rider_of_fire Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Noo i tak powinno być, co prawda też święty nie jestem ale gardzę sobą i innych którzy zakładają multi konta i na hama wciskają coś czego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Wraz z nowym komisem rozwiąże się sprawa naciągaczy na wmasgu :icon_smile: A w jakich ramach czasowych ma się on pojawić? W miesiącach, czy latach? Bo obietnice o nowej odsłonie WMASGa staną się niedługo mitem. :D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 A w jakich ramach czasowych ma się on pojawić? W miesiącach, czy latach? Bo obietnice o nowej odsłonie WMASGa staną się niedługo mitem. :icon_biggrin: W swoim czasie. Spokojnie, nie przegapisz tego :D Quote Link to post Share on other sites
rider_of_fire Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Czyżby komis będzie dostępny tylko dla grup,a nie pojedynczych osób (wystawianie ogłoszeń). Byłoby to rozwiązanie jakieś. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Wg mnie żadne. Tak jak mogę założyć 10 multikont tak mogę z nich założyć grupę. Ba, grupa będzie jeszcze uwiarygodniać oszusta - każdy z grupy zaświadczy, że Zenek to w porządku chłop. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Proszę o zakończenie offtopu. Quote Link to post Share on other sites
GomesLDZ Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Z tego co można zaobserwować każdy oskarżony o cokolwiek na tym forum może postraszyć administracje sądami przez co temat zostanie zawieszony i następnie usunięty :) Dziwie się ,że oskarżony jeszcze tego nie zrobił ;) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 To akurat nie nasza wina, a prawa w Polsce... Quote Link to post Share on other sites
gawron912 Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Ruszyło coś u kogoś? Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 (edited) Cześć wszystkim! Tak jak się spodziewałem bytyś49,inek942 oraz gawron912 to ten sam użytkownik, który działa w taki sam sposób jak dobrze nam znany kolega z tego tematu. I dziwnym trafem oszust gawron912 pyta się w tym temacie czy coś ruszyło... Przypadek?? Panowie wspomóżcie kolegę (i innych poszkodowanych) i podajcie mi dane personalne oszusta z tego tematu (imię, nazwisko, FB, itd.) najlepiej na PW żebym miał się do czego odnieść. Linki już niedostępne... Myślę, że nasz oszust się niczego nie nauczył... Pzdr, Korczu. Edited April 3, 2018 by KorczO Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Napisz do administracji w tej sprawie, z tego co wiem to mogą porównać dane IP i adresy mailowe. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Napisz do administracji w tej sprawie, z tego co wiem to mogą porównać dane IP i adresy mailowe. Sprawę monitorujemy i konta były sprawdzane. Nie było innych powiązań póki co. Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Dla zainteresowanych link do tematu bytysia49/ineka942/gawrona912 czy jak tam się jeszcze te nowe odsłony Krzyśia nazywają. Można się w sumie uśmiać, gdyby nie cały kontekst sprawy. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/166232-bytyś49/inek942/gawron912 Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted June 13, 2018 Report Share Posted June 13, 2018 Nikogo nie pocieszę ale wygląda na to że znowu ktoś podszywa się pod Adriana Kozubala na wmasgu i sprzedaje nie istniejący sprzęt asg. Konto niby już usunął ale może się uda coś więcej wyciągnąć info od poszkodowanego. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 No hejka, jak tam? Poziom oszustw przez pana "milion ksyw" spadł, czy może urósł? Quote Link to post Share on other sites
chmiel23 Posted January 14, 2019 Report Share Posted January 14, 2019 Witam! Sprawa wraca- jakiś rok na wmasg krąży(ł) oszust, nabierał ludzi na zakup replik których nie posiadał- np cm.052, była raz wydmucha mini beryla. Po prostu kradnie zdjęcia i opisy starych aukcji z wmasg od różnych użytkowników. Jakie było moja zdziwienie kiedy w liście z prokuratury ujrzałem, że człowiek odpowiedzialny za oszukanie mnie rok temu (bodajże 400 zł) to Aleksander M. z Rzeszowa Jeśli ktoś w tym temacie siedzi dłużej to na pewno pamięta, że nasz oszust Krzyś ma brata o takim imieniu, oczywiście nazwisko się zgadza ;) Powiem też, co moze troche ucieszy, że po ponad roku wreszcie się doigrał - 4 marca w Rzeszowie jest rozprawa, trzymajcie kciuki żeby poszła po naszej myśli. Ciekaw jestem czy pierwsze sprawy oszustw z tego tematu to też była jego sprawa czy faktycznie jego brata Quote Link to post Share on other sites
Lucky777 Posted April 29, 2019 Report Share Posted April 29, 2019 (edited) Również dostałem, nie 52 ale 102 osoby, niektore na prawie 2tys inne na 100zl -olx, wmasg, allegro. Dość dobrze na tym wyszedł i jak by jeszcze to potrwało z 2 msc... pełnoletność może inaczej by sie to skończyło no ale dają mu szanse na poprawę po tym jak przez rok wyłudził prawie 60k robiąc z tego stałe źródło dochodu :D tak czy inaczej, życzę mu powodzenia w dorosłym życiu :) Edited April 29, 2019 by Lucky777 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts