Bladek Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Byłoby super Wish, dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Też wezmę coś na zapas, Beretta 1938 jako zapas/pożyczak :icon_idea: Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Właśnie, jak ktoś ma stick mini tamiyą to byłym wdzięczny. Zapasu nigdy za dużo. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 1, 2016 Author Report Share Posted December 1, 2016 Ja mogę pożyczyć trochę szpeju na stylizację na Niemca lub Ruska, tylko proszę o uprzednie zgłoszenie się ;) Przypominam też o zabraniu latarek do walk w ciemnych pomieszczeniach. Jako, że aktualnie Warszawa jest cała biała chyba możecie szykować jakieś elementy kamuflażu pod śnieg, np. prześcieradła ;) Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 1, 2016 Author Report Share Posted December 1, 2016 Dojazd: Najlepiej dojechać z obwodnicy: Jeśli jedziemy od wschodu tj. prawej strony Wisły, należy zjechać na Sochaczew (Bemowo) i dalej w prawo wzdłuż Lazurowej, która zamienia się w Kaliskiego Jeśli od Zachodu to zjeżdżamy na Warszawa (Bemowo) i na skrzyżowaniu w lewo w Lazurową. Na Kaliskiego po prawej mijamy Wojskową Akademię Techniczną i na rondzie skręcamy w lewo w Radiową. Z Radiowej po jakimś kilometrze skręcamy w lewo w ulicę Płk. Kazimierza Leskiego (dosyć łatwo to przegapić, jeśli na Radiowej dojedziecie do torów kolejowych, to przejechaliście zjazd). Dalej mijamy po lewej jednostkę wojskową, przejeżdżamy przez tory i jedziemy aż do początek terenu. Samochody najlepiej ustawić wzdłuż drogi. Na mapie (droga jest od zjazdu z obwodnicy) - https://www.google.p...1e3!4m2!4m1!3e0 W razie potrzeby kontakt do mnie: 502 594 723 Rozpoczęcie będzie bez opóźnień o 9:00 Ci którzy przyjadą później będą po prostu dołączać po moim krótkim objaśnieniu scenariusza ;) Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Marku ja mógłbym przygarnąć pałatkę jakąś lub biały maskałat. I mieszok. Jutro ma być 0 stopni, bez opadów śniegu, więc podejrzewam, że będzie mokro. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 2, 2016 Author Report Share Posted December 2, 2016 Pałatka bez problemu ;) Czy zamiast mieszoka może być trofiejny parciany plecak niemiecki? Czy ma ktoś pożyczyć gogle które można zakładać na okulary. Potrzebuję dla brata. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Super Marku, dzięki, To ja poproszę też o ten plecak. A co do gogli - gdybym wiedział to bym zabrał z domu tydzień wcześniej... Quote Link to post Share on other sites
Bladek Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Słuchajcie potrzebuję baterii na T-connect (deans). Gunfire nas zrobił w chuja i sprzęt nie dotarł, Byłbym wdzięczny za pożyczenie jakiejkolwiek :) Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Będę, dopiszcie mnie do Niemców Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Bladek, wezmę baterię LiFe 3Ah, tylko możesz mieć problem ze zmieszczeniem jej, więc weź izolkę, najwyżej gdzieś przykleisz Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Człowiek ma nadzieję która zawsze umiera ostatnia no i niestety, mimo chęci po raz kolejny pozostaje mi iść do pracy a wam życzyć przedniej i udanej zabawy.Zresztą w tak zacnym gronie to oczywiste :) Pozdrawiam i życzę obu stronom udanych łowów ! Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Śnieg leży, około 0*C. Będzie mokro i przyjemnie. Quote Link to post Share on other sites
Bladek Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Dzięki Cortes. Koszalin wyrusza. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Panowie, z ciężkim sercem obserwuję przygotowania; ja sam niestety nie dałem rady dotrzeć, ale trzymam kciuki za imprezę. Niecierpliwie oczekuję na relację i zdjęcia. Powodzenia! Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Było super! Atmosfera zrobiona przez zimno i śnieg zrobiła swoje! Impreza naprawdę udana. Przewaga liczebna (9/15) i ogniowa Niemców olbrzymia, ale daliśmy radę. Ostatnia reduta została obroniona, a Niemcy odparci w upartych kontratakach. Zmęczenie i związany z tym spadek morale przyszło wcześniej niż zakładali organizatorzy i skończyliśmy wcześniej, ale i tak dłużej byśmy nie pograli ze względu na rowerzystów i spacerowiczów z pieskami i bez. Czas spędzony przy ognisku był tak samo ważny, jak w polu. Dziękuję orgom i wszystkim uczestnikom. I do następnego razu! Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Czytając wypowiedź Cortes'a zaczynam czuć wyrzuty sumienia, że zbieram "szpej" niemiecki (myślę o przewadze; sam bym rzucił się do waliki z faszystowskim najeźdźcą). Z drugiej strony, to chyba smutek, że nie mogłem dojechać na czas... Szkoda,ale jestem pewien: do następnego spotkania! P.S. Domin, w sumie do Ciebie skierowałem zapytanie na wątku: o wyższości herbaty... P.S.2 - zażyczyłem sobie komplet gimnastiorki od Mikołaja, abstrahując od braku zrozumienia przez rodzinę, mam nadzieję na zebranie (w końcu) pełnego "abarudowanija" "krasnoarmiejca" (zapis fonetyczny - nie wszyscy zgodzą się z taką transkrypcją - nie do końca oddaje stosunek do tych elementów "szpeju"). P.S. 3 mikołaj miał też zakupić mi - w miarę możliwości - elementy brytyjskiego sprzęty (PSZ ewentualnie), więc w przyszłym roku mam nadzieję wystąpię w różnych (multiple) stylizacjach :maniak_usmiech: P.S.4 - w P.S. 3 mikołaj miał być z dużej litery ("M") P.S. 5 - żeby Mikołaj się nie obraził P.S. 6 - jakby Mikołaj czytał te posty Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 (edited) Kolba_DK pod Monte Cassino po germańcujemy Edited December 4, 2016 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
kamo_86 Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Dziękuję wszystkim uczestnikom! Była świetna zabawa :) Szkoda, że nie mogłem zostać do końca. To była pierwsza moja gra, kiedy udało mi się nie zginąć ani razu, siejąc zniszczenie na tyłach wroga przy końcowej fazie rozgrywki ;) Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Boje były zacięte a sowiecka obrona pomimo mniejszej liczebności zadawały Niemcom spore straty, za pewne dzięki obecności komisarzy :icon_lol: Zdobyczna Pepesza odmówiła posłuszeństwa jeszcze przed wymarszem, chwyciłem więc za Mosina ale rosyjska zima i jemu dokuczała :icon_razz2: Pomimo tego manewry uważam za bardzo udane a scenariusz za prosty i dobrze przemyślany. Jak dla mnie do pełni szczęścia brakowało tylko limitów amunicji żeby dodać bitwie trochę dreszczyku :icon_idea: Kwestie upadku morale graczy tłumaczyłbym bardziej awariami sprzętowymi i rozładowanymi bateriami :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Bardzo dziękuję organizatorom i uczestnikom gry, jak zwykle atmosfera była świetna. Myślę, że wszystkim nam się podobało, a ja osobiście chętnie bym zaatakował Moskwę ponownie np. w lutym :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 impreza fajna, wkońcu chyba coś w sniegu i w takich fajnych klimatach a nie ciągle francja ;) Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 4, 2016 Author Report Share Posted December 4, 2016 Zdjęcia - https://goo.gl/photos/9MMmJAL1x8XB1WyDA Na dniach napiszę podsumowanie Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 Jutrzejsze wiadomości: "Szokujące odkrycie naukowców, Trzecia Rzesza miała na wyposażeniu swoich żołnierzy telefony dotykowe!". I nie mówcie, że to Photoshop, bo wtedy jeszcze nie istniał. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
wish Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 (edited) Marku, dzięki za organizację. Wszystko było jak należy a najlepszy był śnieg, nie wiem jak go zorganizowałeś, ale wyszło zaj...dobrze. Prosty scenariusz, proste zasady, nic tylko grać. Bardzo dobra gra, szybka, bez jakiś wielkich przerw. Towarzystwo jak zwykle dopisało, więc czego chcieć więcej. Chyba tylko więcej takich imprez. Pierwszy raz na tak dużej imprezie grałem 4-taktem i chyba muszę częściej. Dużo większa frajda z trafienia kogokolwiek. No i broń krótka, bez niej ani rusz. Przed chłopakami z Koszalina i Katowic chylę czoła, że chciało im się tyle jechać. Niemcom dzięki za możliwość pofragowania, ruskom dzięki za możliwość wspólnego umierania za Mateczkę Rosyję. P.S wiem, że jeszcze muszę nad sylwetką sowieckiego soldata popracować, ale to się ogarnie Do następnego, gdziekolwiek to będzie. Edited December 5, 2016 by wish Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts