gloomer Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Patrzcie jaki sztucer wpadł do Taiwanguna :D. Dlatego zaczynamy nowy wątek bo jestem ciekaw tej repli. http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie-2/cm-700-black-cm?from=listing&campaign-id=13 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Wygląda interesująco, ciekawe jaki system w środku :). Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 500fps w stocku? Cymka szaleje Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Replika tańsza niż ja za samo łoże do swojej snajpy płaciłem... Ale przez 10 lat trochę się w asg zmieniło :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Najważniejsze jest to jaka jest komora. Na pewno nie jest taka jak vsr :(. Ale może przynajmniej guma będzie w tym standardzie... Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 w sumie racja, zestaw cylindra + spust do zrobienia przez naszych magików (czyt. bart_a) :D Quote Link to post Share on other sites
yakkoo Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Zastanawiam się, bo w międzyczasie wpadło też m40a3 od aresa - co siedzi w tej wersji - w zupełnie innym miejscu jest magazynek i wygląda już praktycznie jak oryginał http://gunfire.pl/product-pol-1152212710-Replika-karabinu-snajperskiego-MSR-014.html Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Po pazernej jakości Cymy cudów raczej bym się nie spodziewał. Quote Link to post Share on other sites
bart_a Posted November 12, 2016 Report Share Posted November 12, 2016 (edited) Ta Aresa ma mechanizm spustowy jak pozostałe MSR, a zespół cylindra najpewniej zbliżony do VSR. Komora HU w MSR-ach ujdzie, ale po przeróbkach. Poza tym funkcjonalny magazynek w oryginalnym miejscu wygląda fajnie i dodaje realizmu, ale pod względem niezawodności tego rozwiązania już tak fajnie nie jest. Cyma jak to cyma - jak to wyżej zostało wspomniane, kluczowa jest komora HU. Komora będzie w miarę ok to i replika się do czegoś nada. Edited November 12, 2016 by bart_a Quote Link to post Share on other sites
Dami1166 Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Kupiłem tą cymke bo miałem możliwość i jak na razie nie znalazłem hopka (nie ma albo stały :/) chociaż na replice jest nawet zawieszka że jest i nadal się głowie gdzie bo jak rozkręciłem to nie widziałem :/ jeśli ktoś ma ta replike i ma hopka proszę o zdj. :D Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Jak znajdziesz hopka, to zrób zdjęcia wszystkim podzespołom :) Quote Link to post Share on other sites
Dami1166 Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 znalazłem i powiem, że pierwszy raz taki widzę spodziewałem się raczej standardowej przekładni czy jak to nazwać co jest przy lufie po lewej str albo pokrętła ale okazuje się że hopek ustawia się poprzez 2 małe dziurki w komorze które widać dobrze tylko przy dobrym świetle po miesiącu myślę że zrb o tej replice jakiś artykuł :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 podobna jest regulacja w komorach PDI, więc może nie będzie to takie złe :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 21, 2016 Author Report Share Posted November 21, 2016 Ouuuu podwójna regulacja. Zło! Ale może od razu pasują gumki i lufy AEGOwe co by ułatwiło tuning Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 I jak rozebrał to ktoś i obfocił? Miałem kupić zieloną, ale ubiegli mnie na TG :/ Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 Przeglądałem temat o tej replice na zagranicznym forum i jakiś gościu rozłożył ją i porobił zdjęcia. Z tego co wyczytałem i widziałem to w stocku mamy coś ala zt od pdi. Komora to również kopia tej od pdi. Do cylindra pasuje idealnie tłok od vsr. Czyli obiecująco. Ogólnie replika wyglada na rebrand tej od S&T powstałej we współpracy z PDI. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Jakby kogoś interesowały fotki komory tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Full rozebrane: http://aerographe-airsoft-custom.fr/aerographe-airsoft-custom.fr/sniper/142-m40a3-st-usmc.html http://www.airsoftsniperforum.com/32-general-sniper-talk/25369-cyma-m40a3.html Czyli trigger jak od PDI, ze stalowymi flakami, komora jak od PDI sprawdzimy co to będzie, już leci :) Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 A jak z magazynkami? Są gdzieś dostępne? I jak z adapterem na tłumik? Pasuję od VSR? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 15, 2016 Author Report Share Posted December 15, 2016 No to kurde nieźle. Odpada zakup spustu. Tylko zestaw cylindra i lufa :D. Czo ta cyma :D? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 (edited) Może parę słów o tym karabinie: - lufa wew. wygląda na bardzo wysokiej jakości, ma głęboką koronę itd, ale jest miętka jak nie wiem, robiłem teflonfix i przy skręcaniu komory śruby wgieły lufę do wewnątrz... - już drugą mam w łapach, pierwsza miała szczelność strzykawkę, na lufie zew. i cylindrze była nalepka QC passed itd a w drugiej jest na lufie zew tylko i nie było strzykawki... - tłok jest pod 13mm springi, prowadnica nie... - lufa to 460mm jakby ktoś się zastanawiał. - ogólnie spoko karabin, pierwszy strzelał okolice 460fps na 0,28 GG (bo takie mam najlżejsze) drugi podobnie ale z troszkę większym rozrzutem. - cylinder imo jest do wymiany, nie jest stalowy, mam wrażenie że mój się już rozchodzi lekko... - magi podchodzą chyba z m24 - lufa zew. nie jest przymocowana do łoża tak jak w l96 albo vsr, tylko tak jak w palnej leży na łożu, nie jest sztywna bardzo przez to, ale nie przejmowałbym się tym, chyba że ktoś chciałby montować tłumik dźwięku 70 metrowy to raczej bym tego nie robił. - spust jest bardzo fajny, szkoda że nie ma regulacji jak w pdi, ale nie narzekam, jest spoko - gumka HU jest zadziwiająco porządna, ale w sztuce którą mam obecnie mam wrażenie że puszcza kołnierzem Ogólnie plan mam taki: - zestaw cylindra od barta - precka jakaś nie wiem jaka promyk alboco jak narazie wpadnie jakiś stalowy wyrób - zobaczę jak to gada :icon_smile: Update: Lufa jest na tyle plastyczna, że po odkręceniu HU wróciła do pierwotnych wymiarów. To tyle z grubsza, jak ktoś ma jakieś pytania zapraszam w temacie do dyskusji, nie piszcie do mnie PW. Edited December 21, 2016 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Jaka tam jest lufa-aegowa? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Aegowa, tak. Na niektórych filmikach cylinder chwyta magnes u mnie tego nie było, albo mam za słaby magnes :) Quote Link to post Share on other sites
Jejas Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Jak strzela w stocku ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Właśnie-jak masz to zrób jakiś test zasięgu na stocku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts