XrayPl Posted December 10, 2016 Report Share Posted December 10, 2016 GRH „19 Division der Wehrmacht” zaprasza na rozgrywkę historyczną ASH „Festung Posen 1945” Termin: 25.02.2017 Miejsce: Battle arena - http://www.battle-arena.pl/ Wpisowe: 30zł przy wcześniejszej wpłacie na konto Fundusze w większości są przeznaczone na opłacenie wynajęcia terenu. Zgłoszenia prosimy wysyłać do XrayPl (mareksadej@wp.pl). Numer konta będzie podany po zgłoszeniu. Tabela zgłoszeń: https://docs.google....nMGY/edit#gid=0 Wiek: Od 16 lat. Osoby niepełnoletnie muszą mieć pełnoletniego opiekuna Strony: -Niemcy i przyjaciele (Wehrmacht) -Rosjanie i towarzysze (Armia czerwona) Stylizacja obowiązkowa: Niemcy – wysoki standard, żadnych współczesnych kamuflaży, spodni i bluz (poza stylizowanymi). Rosjanie – minimum to pałatka i furażerka/hełm. Pod spód żadnych współczesnych kamuflaży i rzucających się w oczy ubrań. Najlepiej proste w kolorze khaki lub brązowym. Absolutny zakaz jakichkolwiek współczesnych kamuflaży Czas: Od 10:00 do 20:00. Przed fazą nocną będzie 1,5 - 2 godzinna przerwa na zjedzenie czegoś, pogadanie, przygotowanie się i terenu, doładowanie baterii itp. Zasady: Broń: -Historyczna – Serią mogą strzelać wszystkie historyczne p-my np.: PPsha, mp40, Thompson, sten itp. a także bronie wsparcia. Dopuszczenie innych broni do strzelania serią będzie proporcjonalne w obu drużynach. -Nie historyczna – Musi być stylizowana. Strzela ogniem pojedynczym -Broń wsparcia nie historyczna – Musi byś stylizowana, może strzelać serią Sanitariusze i respawny: -Osoba ranna może być uleczona przez medyka (dotyk 30 sekund). Drugie zranienie skutkuje pójściem na respa. Jeśli nie ma w pobliżu medyka należy od razu udać się na respa – Osoby z historycznym pancerzem wytrzymują każdy strzał na pancerz z pistoletów, pistoletów maszynowych i w pomieszczeniach. Strzały karabinowe niezależnie od pancerza są śmiertelne. W przypadku wątpliwości jaki padł strzał, należy go uznać za karabinowy. Osoby z pancerzem mogą być uleczone 2 razy. Walka w pomieszczeniach: We wszystkich pomieszczeniach (poza halami) wolno strzelać tylko ogniem pojedynczym. W halach zasady jak na otwartym polu (ograniczone zdrowym rozsądkiem) W małych pomieszczeniach limit mocy do 380 fps. Pirotechnika: Bez ograniczeń, ale należy uprzednio powiadomić o posiadanych środkach pirotechnicznych Zasady nocne: -We wszystkich pomieszczeniach tylko ogień pojedynczy. Na otwartych przestrzeniach sugerujemy również używanie ognia pojedynczego. -Należy posiadać tracera na lufie symulującego błysk wystrzału, jeśli się go nie posiada, zostanie do lufy przywiązane za kare światło chemiczne. Podczas przemieszczania się można je zasłaniać, ale podczas strzelania musi być odsłonięte. -Trzeba posiadać przy sobie czerwone światło np. lampkę rowerową czy światło chemiczne by sygnalizować trupa. Minimalna liczba osób to 30. Poniżej tej liczby impreza się nie odbędzie. Prosimy o jak najszybsze deklaracje obecności i wpłaty Jeśli ktoś ma możliwość wyboru, sugerujemy dołączenie do sił Armii Czerwonej Temat i zdjęcia z poprzedniej organizowanej na Battle Arenie imprezy: http://forum.wmasg.p...ge__st__160 https://photos.googl...m5maHJtaDZXdnF3 Zapewniamy niezapomniany klimat, scenografię, pirotechnikę, ciepłą herbatę i wiele, wiele innych Quote Link to post Share on other sites
wish Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Jeden do ruskich. Zaczne maglowac reszte. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Zapisuję się po stronie niemieckiej Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 11, 2016 Author Report Share Posted December 11, 2016 W tej imprezie prosiłbym już o zgłoszenia na pw lub meila. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Do Sowietow! PW poszła. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Zapowiada się, że termin akurat będę mieć wolny, ostatecznie dam znać początkiem lutego, wtedy też puszczę oficjalne zgłoszenie na PW. Strona niemiecka :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 No kurczę, nie wypada nie być ( tym bardziej, że jestem Poznaniakiem ) ale termin na tyle odległy, że w tej chwili nie wiem jak mi się w robocie ułoży. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Matt, postaraj się! Quote Link to post Share on other sites
Zalmen Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 +1 do Niemców. Quote Link to post Share on other sites
janik44 Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 ja niestety odpadam :( mam w tym dniu egzamin Quote Link to post Share on other sites
gregorius7 Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Kampfgruppe Gregorius w składzie około 4 osobowym. Oficjalne zgłoszenie bliżej terminu. Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Wstępnie też się pojawię, ale dopiero po nowym roku będę wiedzieć czy na pewno. Oczywiście jako sowieta :) Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Mam nadzieję że się uda. Niemiec. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Do potwierdzenia, ale pisałbym się do załogi twierdzy. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 zapisuję termin - Czy jako Tavariszcz czy jako fotopstryk to się okaże ( zależy jak zdrowie pozwoli..) Quote Link to post Share on other sites
acid0908 Posted January 5, 2017 Report Share Posted January 5, 2017 2 osoby z NAMS też chyba wpadną. Określimy się bliżej terminu. Niemce. Quote Link to post Share on other sites
Bullet 83 Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Bullet i Apek dopisani do sowietów Quote Link to post Share on other sites
Rainbow Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Jak się nic nie zesra to plus dwie osoby do Niemców ;) Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Ja niestety nie dam rady, będę ledwo tydzień po operacji, więc mogę co najwyżej dopingować towarzyszy z pielęgniarką Marusią :D Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 Organizację imprezy przejmuje nowo powstała grupa "GRH 44 Division Hoch- und Deutschmeister" (strona na fb - https://www.facebook...233381/?fref=ts). Niestety "GRH 19 Division der Wehrmacht" po 5 latach zakończyło swą działalność, ale większość członków założyła właśnie ww. nową grupę. Jako że do imprezy został już tylko miesiąc i 3 dni chcielibyśmy prosić o jak najszybsze przysłanie zgłoszeń, max do niedzieli 19 lutego, abyśmy mogli jak najlepiej przygotować imprezę pod liczbę uczestników :icon_wink: Na razie jest zgłoszonych 10 osób z wymaganych 30. Zgłoszenia widać w tabelce której link znajduje się w pierwszym poście. W porównaniu do zeszłorocznego Stalingradu obiecujemy, że plan "Festung Posen" jest o wiele bardziej ambitny i każdy będzie mógł doświadczyć, zarówno typowej jebawki na terenie zurbanizowanym i otwartym jak i kilkuetapowych zadań czy misji :icon_smile: Ale nie będziemy zdradzać szczegółów :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Teo Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Rozważam wycieczkę. Strona niemiecka. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Organizację imprezy przejmuje nowo powstała grupa "GRH 44 Division Hoch- und Deutschmeister" (strona na fb - https://www.facebook...233381/?fref=ts). Niestety "GRH 19 Division der Wehrmacht" po 5 latach zakończyło swą działalność, ale większość członków założyła właśnie ww. nową grupę. Jako że do imprezy został już tylko miesiąc i 3 dni chcielibyśmy prosić o jak najszybsze przysłanie zgłoszeń, max do niedzieli 19 lutego, abyśmy mogli jak najlepiej przygotować imprezę pod liczbę uczestników :icon_wink: Na razie jest zgłoszonych 10 osób z wymaganych 30. Zgłoszenia widać w tabelce której link znajduje się w pierwszym poście. W porównaniu do zeszłorocznego Stalingradu obiecujemy, że plan "Festung Posen" jest o wiele bardziej ambitny i każdy będzie mógł doświadczyć, zarówno typowej jebawki na terenie zurbanizowanym i otwartym jak i kilkuetapowych zadań czy misji :icon_smile: Ale nie będziemy zdradzać szczegółów :icon_wink: Xray Nie mogę dokonać wpisu w liście zgłoszeń - wywala mi cały czas brak uprawnień Przyjechać planuję na 100% ale tak na prawdę w dniu imprezy zadecyduję ( a na prawdę moje kolano mi powie - nieststy trochę się popsuło ) czy jako Tovariszcz czy jako korespondent wojenny z aparatem. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 23, 2017 Author Report Share Posted January 23, 2017 Xray Nie mogę dokonać wpisu w liście zgłoszeń - wywala mi cały czas brak uprawnień Przyjechać planuję na 100% ale tak na prawdę w dniu imprezy zadecyduję ( a na prawdę moje kolano mi powie - nieststy trochę się popsuło ) czy jako Tovariszcz czy jako korespondent wojenny z aparatem. Ja dokonuję wpisu po zgłoszeniu się na pw lub meila. Tam też od razu wysyłam numer konta. Mam nadzieję, że kolano będzie łaskawe tego dnia i pozwoli pokonać wielu wrogów. Ale bycie korespondentem to też równie ważna walka, tylko innymi środkami :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Pisz mnie waść do czerwonej zarazy ..... Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 XrayPl poszło zgłoszenie do Niemców Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts