Voytas Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 HKasie nie mają takiego "chińskiego feel'u" jak eMki specny ? Body w eMkach wygląda jakby miało pęknąć w ręce Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 HKasie nie mają takiego "chińskiego feel'u" jak eMki specny ? Body w eMkach wygląda jakby miało pęknąć w ręce Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Moim zdaniem nie, wersja H-03c. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Jw. - wyglądają naprawdę solidnie i mocarnie :) Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Coraz bardziej się przekonuję :D do kolby wchodzą batki takie jak do SF-owej ? Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Coraz bardziej się przekonuję :icon_biggrin: do kolby wchodzą batki takie jak do SF-owej ? Ta z zestawu wchodzi bez problemu troszkę trzeba z kablami powalczyć i poukładać ale można też lekko przyciąć wnętrze i będzie łatwiej. Inne batki ciężko będą miały. W boczne przestrzenie w kolbie wejdą tylko baterie z dwoma oddzielnymi ogniwami - tam jest dość ciasno. Za to jeśli nie zrobisz wielkiego mosfeta to do prowadnicy spokojnie wepchniesz baterię typu (WE) Nuprol 1100 7,4V Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 26, 2017 Author Report Share Posted January 26, 2017 Czy ktoś już dał radę wyciągnąć Gearbox z lowera? :D Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 [iNFO] Jakby co, to Cytadela ma bardzo fajną cenę na wersję H02 ;) Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 Mogliby sobie darować te oznaczenia specny, czysty lower albo stylizacja na oznaczenia HK to by było coś. Co ciekawe, ani na stronie Specny ani East Crane'a nie ma wzmianki o HKasiach Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 Jaka gumka dobrze współpracuje z tą repliką? Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 Miał już może ktoś w rękach IAR'a z tej samej opcji? Zastanawiam się nad kupnem i zrobieniem go pod las na +/- 460 fps. Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Miał już może ktoś w rękach IAR'a z tej samej opcji? Zastanawiam się nad kupnem i zrobieniem go pod las na +/- 460 fps. gloomer On ma IAR'ke może się wypowie ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Kolega już mi wysyłał PW, ale jego pytania były zdawkowe. IAR różni się po prostu długością i grubością lufy ze względu na "ciężką lufę" z palnego odpowiednika. 460fps na spokojnie da się wyciągnąć, ale w stocku już hula na 440fps to warto bić się o te 20fps? Myślę, że wstawienie precki i dobrej gumki może dać ten wynik. W mojej opinii przydało by się zamontować dobre kable z mosfetem, zrobić podkładkowanie i smary bo tutaj Specna się nie popisała. Zewnętrznie jak najbardziej IAR jest pyszny :). Quote Link to post Share on other sites
m1xer Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Był byś w stanie podrzucić z 2-3 zdjęcia poglądowe swojej sztuki? Ja wiem ze są na stronach sklepu ale oni zazwyczaj robią z jakimś dziwnym światłem :icon_wink: Rozumiem ze jak w każdej specnie gearbox jest identyczny. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 W każdej specnie Gb jest identyczny. To musisz poczekać do wieczorka na foty. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 (edited) No i pierwsza kicha w moim egzemplarzu. Śrubka w osłonie wyrzutni łusek,która trzyma taki śmieszny kwadracik, który zabezpiecza mechanizm trzymający, postanowiła radośnie się upierdzielić...Oczywiście klapkę można wymienić, ale nie smak pozostaje. Kij mam teraz jak w prawdziwym ciągle otwarte :icon_biggrin:. Edited January 30, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Kilka słów o M27 Replika na chrono pokazała 440fps w stocku. Miałem pewne obawy, czy przy minusowej temperaturze stockowka gumka hop up nie przymarźnie i nie będzie zasięgu typu "dalej rzucę replą". I tutaj pozytywne zaskoczenie, ponieważ replika siała elegancko przez całą strzelankę. Powtarzalność 100%. IAR siał dziś tylko w trybie full auto jako typowy support. W mojej opinii można by było się pokusić o porządne podkładkowanie, ale tragedii nie było. Dołączony Lipolek 1200mah 7,4 wytrzymał ponad 2k kulek. Pierwsza strzelanka IARa, to i pierwsza gleba w tym sezonie gdzie repliką rzuciłem, aby nie przygnieść jej ciałem. Specna i kregosłup całe :D To co zgrzytało to kwestia magazynków, replika jest bardzo wybredna. Duża część magów wpina się, ale można je wyciągnąć bez naciskania zwalniacza, który się nie zatrzaskuje. Zapwne pomoże wymiana zwalniacza magazynka bo Specna zrobiła jakiś dziwny, nie jak spotykamy standardowo. Od wibracji poluzowała się śruba od prowadnicy. Oj straszneeeeeeeeeeee Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Jeszcze jedna fota od Gear Addicts Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 (edited) Jeśli chodzi o magi, to do wersji H01c pasują mid capy od Aresa. Wypadają midy od King Armsa, Battleaxe'a, lowy Airsoft System i P-magi. Edited February 8, 2017 by Luk4sPL Quote Link to post Share on other sites
m1xer Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 gloomer dzięki za zdjęcia i recke. Ps. co to za optyka u Ciebie siedzi ;-) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 (edited) Jeśli chodzi o magi, to do wersji H01c pasują mid capy od Aresa. Wypadają midy od King Armsa, Battleaxe'a, lowy Airsoft System i P-magi. W wypadku gdy magi wypadają, a są one w metalowych skorupach to można odgiąć delikatnie górną część zaczepu magazynka i wtedy nie wypadają. gloomer dzięki za zdjęcia i recke. Ps. co to za optyka u Ciebie siedzi ;-) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Proszem Pana to je Elcan Specter Edited February 9, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 U mnie low-capy z Boyi z Taiwanguna po ~20 zł siedzą idealnie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 U mnie low-capy z Boyi z Taiwanguna po ~20 zł siedzą idealnie. A widzisz u mnie i Niedźwiedzia jak się za nie pociągnie to wypadają. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 A dobijasz od je od spodu? Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 A testował ktoś Lancer'y od Socom'a? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 9, 2017 Author Report Share Posted February 9, 2017 Też mnie te Lancery interesują... Swoją drogą używałem kilku magów - wszystkie poza specnowym hi-capem wymagają silnego dobicia od dołu, żeby w ogóle kulki podawały... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts