wania56 Posted September 6, 2017 Report Share Posted September 6, 2017 (edited) Kolejny Mosin produkcji Zeba, tym razem wersja snajperska (czeka jeszcze na optykę): I zdjęcia mojego MP41 SRC po zabiegach: Edited September 6, 2017 by wania56 Quote Link to post Share on other sites
Bullet 83 Posted November 21, 2017 Report Share Posted November 21, 2017 (edited) Cześć czy bylby ktoś z posiadaczy w stanie pomierzyć magazynek do lee enfielda z góry dzięki Edited November 21, 2017 by Bullet 83 Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Bullet - jutro! Quote Link to post Share on other sites
Bullet 83 Posted November 26, 2017 Report Share Posted November 26, 2017 (edited) Dzięki Cortes rzeźbię teraz Elfa No 4 na mb 03 zobaczymy jak to wyjdzie Edited November 26, 2017 by Bullet 83 Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted November 26, 2017 Report Share Posted November 26, 2017 Podaj mi adres, to wyślę zdjecia. Quote Link to post Share on other sites
pszem Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Ani form, ani Google nie dają jednoznacznej odpowiedzi na pytanie: czym różni się mb-03 od varmint m70 pod kątem customa? Interesuje mnie, która replika jest do tego lepsza, czyli jak jest z jakością/wytrzymałością/wykonaniem elementów, które zostaną z nich ostatecznie w customie. Mile widziane komentarze ludzi, którzy mieli styczność z obiema replikami, jak i customami Zeba lub innych. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Właśnie zamówiłem Lee Enfielda no4mk1 u Mistrza Zebu, gdzie bazą jest mb03. Uparłem się żeby to strzelało lepiej niż dobrze. Zamierzam zmienić lufę i gumkę. FPS powinny byc w okolicach 450-500 fps. Co jeszcze rekomendującym zmienić? Zespół spustu ? Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Właśnie zamówiłem Lee Enfielda no4mk1 u Mistrza Zebu, gdzie bazą jest mb03. Uparłem się żeby to strzelało lepiej niż dobrze. Zamierzam zmienić lufę i gumkę. FPS powinny byc w okolicach 450-500 fps. Co jeszcze rekomendującym zmienić? Zespół spustu ? Jeśli masz większy budżet, to warto wymienić bebechy. Sam brałem wszystko u bart_a, bo przynajmniej masz pewność, że nie posypie się w trakcie gry. Tylko wtedy musisz wziąć poprawkę na nieco inny kształt zespołu spustu, czyli nieco inne dopasowanie do kolby (w MB03 trzeba ściąć kawałek osłony spustu). Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Tylko najpierw zrób tuning repliki, a potem wyślij do Zebu. W odwrotnej kolejności możesz mieć problem z montażem. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 No właśnie staram się to ustalić. Tylko najpierw zrób tuning repliki, a potem wyślij do Zebu. W odwrotnej kolejności możesz mieć problem z montażem. Wysłane z Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 3kor, jak nie będziesz zmieniać zespołu spustowego, to nie musisz. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Chcę zmienić bo potem to będzie nie-możliwe/trudne. Jestem z kontakcie z Zebem i Bartem. Po wszystkim opowiem jak działać żeby taka operacja wyszła płynnie. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 11, 2018 Report Share Posted May 11, 2018 (edited) Jako, że zapatruje się na gotową kolbę, to mam pytanie dot. wykorzystania ich do snajperek. Ciężko z dopasowaniem części w sposób na tyle precyzyjny, żeby to miało sens? Edit: Enfield ofc. Edited May 11, 2018 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 11, 2018 Report Share Posted May 11, 2018 Przede wszystkim snajperki mają zazwyczaj grubą lufę zewnetrzną, której w żaden sposób nie wsadzisz do orygialnego łoża. Musi być obcięta zaraz za komorą hopup. To powoduje, że trudno jest zachować osiowość układu. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 11, 2018 Report Share Posted May 11, 2018 Nastawiałbym się na wymiane lufy zewn. na zwykłą rurkę o sr. wewn. 15mm. Wtedy połaczyć z początkiem oryginalnej lufy zewnętrznej. I dopiero wtedy osadzać w drewnie. Powinno to być nieco stabilniejsze. Powinienem się martwić cienkimi ściankami przy SP140-150, czy naprężenia podczas przeładowania nie powinny robić wrażenia na kolbie po przeróbkach? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 11, 2018 Report Share Posted May 11, 2018 Jeśli dobrze się zamocuje komorę zamkową do łoża i łoże do kolby, to z takimi sprężynami nie powinno być problemu. Jak masz zamiar połączyć lufę zewnętrzną z komorą, żeby zachowac osiowość? To jest właśnie problem po obcięciu oryginalnej lufy. Ja bym się nie nastawiał na zrobienie snajperki, a raczej na karabin o przyzwoitych osiągach. W takim przypadku lepiej mieć słabszą sprężynę i lżejsze przeładowanie, żeby mieć większą szybkostrzelność. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 11, 2018 Report Share Posted May 11, 2018 https://photos.app.goo.gl/x8ihhZJvD7LnoxiC2 Tu możn zobaczyć, o co chodzi z tym obcięciem lufy. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 12, 2018 Report Share Posted May 12, 2018 Okej, nieco inaczej to sobie wyobrażałem... Dobra, dzięki za info ;) Pewnie jeszcze trochę popytam jak ruszę z przerabianiem drewna. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 12, 2018 Report Share Posted May 12, 2018 Jeszcze jedna sprawa w temacie customowej snajperki (LeeEnfield): trzeba mieć historyczny montaż i lunetę. Albo trzeba na to wydać mi 500 funtów, albo mieć coś współczesnego, owiniętego w jutę. Tylko, w drugim przypadku, po co w ogóle bawić się w robienie historycznego customa? Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted May 12, 2018 Report Share Posted May 12, 2018 Dlatego customowy Elf z oryginalnym bagnetem zawsze wyjdzie taniej niż wersja z lunetą :D Quote Link to post Share on other sites
Andej997 Posted April 12, 2019 Report Share Posted April 12, 2019 Witam kolegów :D Można prosić o namiar na Zeb'a? Byłbym wdzięczny. Od siebie chciałem napisać, że jeśli ktoś potrzebowałby dokładnych zdjęć typowo 2 wojennej broni, wymiarów itd. To raczej będę w stanie pomóc ;) Praktycznie 90% co bardziej znanych konstrukcji, co mniej też ;) Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 13, 2019 Report Share Posted April 13, 2019 Widzę, że studenckie koło techniki uzbrojenia ma się dobrze - tak trzymać ;) FG42 tylko nie zepsujcie XD Quote Link to post Share on other sites
Andej997 Posted April 13, 2019 Report Share Posted April 13, 2019 SturmFJ oj czyma się czyma :D FG42 nawet nie tykam, jest tak niestabilne emocjonalnie, że szok. Już większą radochę mam z rozbierania Madsena :D Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted April 13, 2019 Report Share Posted April 13, 2019 Andrej, Nie Zeb'a, tylko Zebu (tak jak indyjska krowa z garbem :-)). Pisz do niego na WMASG na priv, albo do Wania56, albo do (...) Bez nazwisk proszę. ;) Na prośbę Wani edytuję. D. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted April 14, 2019 Report Share Posted April 14, 2019 W dniu 13.04.2019 o 17:18, Cortes napisał: Andrej, Nie Zeb'a, tylko Zebu (tak jak indyjska krowa z garbem :-)). Pisz do niego na WMASG na priv, albo do Wania56 (...) Prosiłbym i niepodawanie moich danych. Jeśli ktoś koniecznie chce się kontaktować PW starczy. Uprzejmie proszę o usunięcie moich danych, RODO :P Zrobione Wania. Tak może być? D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts