Domin007 Posted February 16, 2018 Author Report Share Posted February 16, 2018 Widać maski na gębę niezbędne. W Poznaniu , w 15 minucie gry, kolezka wrócił bez jedynki, po jednym strzale z dystansu. Minę miał nie bardzo nie szczęśliwa. Ja miałem więcej szczęścia tylko warga rozcięta. Maski na cała twarz niezbędne, zdrowy rozsądek tu nic nie ma do rzeczy, szybkie kulki owszem. Maski to zawsze dobry pomysł. Trzy lata temu na "Zakarpaciu 1944" w Gdyni mój kolega też oberwał w jedynkę podczas akcji. Ze Stena albo MP40 (a wiadomo ile to ma FPS). Tym razem w drodze wyjątku dałem Seppowi dyspensę, po to by pole walki bardziej nasycić czterotaktami. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 W Poznaniu , w 15 minucie gry, kolezka wrócił bez jedynki, po jednym strzale z dystansu Oj tam, czułem tylko pewien dyskomfort. Ale maskę już kupiłem, choć psuje to efekt wizualny umundurowania z epoki :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
pete_asg Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Sorry, znalazłem taki trochę OFF-TOP ;-) Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Panowie, jestem chętny (z 1-2 kolegami) repliki mamy (sten + webley, thompson) natomiast zupełnie nie mamy umundurowania i szpeju. Czy jest szansa na poradnik tutaj, lub założenie powiązanego wątku pt. "Poradnik: jak się szybko umumundurować /wyposarzyć jako WW2 UK/US soldier" ? Profil takiej porady powinien uwzględniać raczej proste i tanie rozwiązania. Dzięki za wyrozumiałość. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Tu masz kompendium nt. stylizacji na herbaciarza: http://forum.wmasg.pl/topic/157058-o-wyzszosci-herbaty-nad-coca-cola-czyli-dlaczego-warto-sie-stylizowac-na-brytyjczyka/ Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 (edited) Hej, fajnie widzieć nowego. Poradniki są założone ale raczej prezentują już rzeczy o których powinni myśleć Ci co chcą na serio w to wchodzić. Na pierwszy raz wystarczy raczej tylko po prostu ciuch w kolorze oliwki/khaki, zwłaszcza górna część ubioru. Na głowę można kupić tanio jeep capa (dla USmana) w razie co na przyszłość się przyda. Mam zgłoszenie od dwóch osób Wochu (szwab) i Kuken (prawilny aliant) Alianci 1. Mareq (GB) 2. Budweiser [Królik] (USA) 3. Cortes (GB) 4. Wish (101 AB, USA) 5. Hunter (GB - Szkocja)a 6. Camper 7. Mati 8. Ozi (GB) 9. Pit (GB) 10. Vlad GB 11.Bullet (GB) 12. Kuba (US Infantry) (posiadam dodatkowy szpej do US gdyby ktoś potrzebował) 13, Foorman (GB) 14. BOMBEL (GB) 15. Opal (US, 1st InfDiv.) - wyczuwam poważne braki w siłach niemieckich Milordzie 16. Daffi (GB) 17. Rasty (GB) 18. Janik (jeszcze nie zdecydowałem czy US czy GB) 19. Kolba (jeszcze nie zdecydowałe: US czy GB) 20. Renifer (US) 21. Kuken (US) Axis: 1. Marek (WH) 2. Ashigara (FJ) 3. Dziećka (FJ) 4.Ahmed 5. Michael 6. Dr Klauss (WH) 7. Gregorius (Afr.Corp.) 8. Bladek 9. Christian Hartmann 10. Erokesha 11. Schwarzman 12. Gunter 13. Wochu Edited February 16, 2018 by wish Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Panowie, jestem chętny (z 1-2 kolegami) repliki mamy (sten + webley, thompson) natomiast zupełnie nie mamy umundurowania i szpeju. Czy jest szansa na poradnik tutaj, lub założenie powiązanego wątku pt. "Poradnik: jak się szybko umumundurować /wyposarzyć jako WW2 UK/US soldier" ? Profil takiej porady powinien uwzględniać raczej proste i tanie rozwiązania. Dzięki za wyrozumiałość. ....w kategorii linkownia+komis sa dobre linki do zakupow na Allegro, juz sam skorzystalem. Polecam... Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Kompedia czytałem, ale jak wspomniał wish chodzi mi o proste i tanie rozwiązanie na razie "na raz". Btw. Niemcy mają łatwo bo wystarczy bo wystarczy sobie włożyć panterkę sumpftarn + furażerkę + jakieś zielone spodnie :-o Zaproponujcie pls jakieś podobne rozwiązanie dla GB / US ? Jeep cap dla US to już coś ;-) Quote Link to post Share on other sites
TomekCK Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Alianci 1. Mareq (GB) 2. Budweiser [Królik] (USA) 3. Cortes (GB) 4. Wish (101 AB, USA) 5. Hunter (GB - Szkocja)a 6. Camper 7. Mati 8. Ozi (GB) 9. Pit (GB) 10. Vlad GB 11.Bullet (GB) 12. Kuba (US Infantry) (posiadam dodatkowy szpej do US gdyby ktoś potrzebował) 13, Foorman (GB) 14. BOMBEL (GB) 15. Opal (US, 1st InfDiv.) - wyczuwam poważne braki w siłach niemieckich Milordzie 16. Daffi (GB) 17. Rasty (GB) 18. Janik (jeszcze nie zdecydowałem czy US czy GB) 19. Kolba (jeszcze nie zdecydowałe: US czy GB) 20. Renifer (US) 21. Kuken (US) Axis: 1. Marek (WH) 2. Ashigara (FJ) 3. Dziećka (FJ) 4.Ahmed 5. Michael 6. Dr Klauss (WH) 7. Gregorius (Afr.Corp.) 8. Bladek 9. Christian Hartmann 10. Erokesha 11. Schwarzman 12. Gunter 13. Wochu 14. Hajdi 15. Lee 15. Michaił Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Dla Brytyjczyka: Spodnie (szorty, jak będzie ciepło) i koszula khaki. Koszula z kieszeniami na piersiach, spodnie bez kieszeni na udach. Mogą być cienkie, bawełniane - na Afrykę w sam raz. Zamiast koszuli sweter, oliwkowy/ khaki. Na głowę beret- czarny, khaki, zielony. Zielony beret pasuje do swetra - stylizacja na komandosa. Czarne buty. Do szortów zielone/ khaki skarpety- podkolanówki. Oporządzenie: pas parciany, jakiś chlebak. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 No to tak jak pisałem, oliwkowa/khaki/ciemy beż koszula i w podobnej tonacji spodnie. Jak przejrzysz szafę na pewno coś znajdziesz. Jeśli myślisz na przyszłość o piechocie możesz zakupić opinacze. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Widać maski na gębę niezbędne. W Poznaniu , w 15 minucie gry, kolezka wrócił bez jedynki, po jednym strzale z dystansu. Minę miał nie bardzo nie szczęśliwa. Ja miałem więcej szczęścia tylko warga rozcięta. Maski na cała twarz niezbędne, zdrowy rozsądek tu nic nie ma do rzeczy, szybkie kulki owszem. Maski to zawsze dobry pomysł. Trzy lata temu na "Zakarpaciu 1944" w Gdyni mój kolega też oberwał w jedynkę podczas akcji. Ze Stena albo MP40 (a wiadomo ile to ma FPS). Tym razem w drodze wyjątku dałem Seppowi dyspensę, po to by pole walki bardziej nasycić czterotaktami. Chłopaki, nie martwcie się, na "bliskie spotkania" mam HP1935 firmy WE Quote Link to post Share on other sites
janik44 Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Właśnie kumpel mnie zaprosił na wesele w terminie imprezy, więc muszę odpuścić strzelankę :(( Alianci 1. Mareq (GB) 2. Budweiser [Królik] (USA) 3. Cortes (GB) 4. Wish (101 AB, USA) 5. Hunter (GB - Szkocja)a 6. Camper 7. Mati 8. Ozi (GB) 9. Pit (GB) 10. Vlad GB 11.Bullet (GB) 12. Kuba (US Infantry) (posiadam dodatkowy szpej do US gdyby ktoś potrzebował) 13, Foorman (GB) 14. BOMBEL (GB) 15. Opal (US, 1st InfDiv.) - wyczuwam poważne braki w siłach niemieckich Milordzie 16. Daffi (GB) 17. Rasty (GB) 18. Kolba (jeszcze nie zdecydowałe: US czy GB) 19. Renifer (US) 20. Kuken (US) Axis: 1. Marek (WH) 2. Ashigara (FJ) 3. Dziećka (FJ) 4.Ahmed 5. Michael 6. Dr Klauss (WH) 7. Gregorius (Afr.Corp.) 8. Bladek 9. Christian Hartmann 10. Erokesha 11. Schwarzman 12. Gunter 13. Wochu 14. Hajdi 15. Lee 15. Michaił Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 19, 2018 Author Report Share Posted February 19, 2018 Kompedia czytałem, ale jak wspomniał wish chodzi mi o proste i tanie rozwiązanie na razie "na raz". Btw. Niemcy mają łatwo bo wystarczy bo wystarczy sobie włożyć panterkę sumpftarn + furażerkę + jakieś zielone spodnie :-o Zaproponujcie pls jakieś podobne rozwiązanie dla GB / US ? Jeep cap dla US to już coś ;-) C'mon! Rozwiązanie "na raz", zwłaszcza w temacie tropików jest podane w kompendium na tacy. Brytyjczycy mają najłatwiej, bo wystarczy to w czym idziesz na plażę. Piaskowa/beżowa koszula, do tego szorty w takim samym kolorze i na głowę beret. A jak jeszcze wygrzebiesz podkolanówki w kolorze szarości to już wogle cacy będzie. W przypadku Niemców kangurka kosztuje circa 150 PLN a szorty czy koszula w sklepie z odzieżą używaną 15. Beret jak dobrze ustrzelisz to w przedziale 20-35 PLN, taniej niż jeep cap. Właśnie kumpel mnie zaprosił na wesele w terminie imprezy, więc muszę odpuścić strzelankę :((...) Wstydź się Piotrek. Który to już raz idziesz na darmowe jedzenie, picie, tańce zamiast umorusać się w błocie, kurzu i być może deszczu. Starzejecie się Panie doktorze. ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Miała być plaża i pustynia a ty nagle piszesz o błocie i deszczu. Brawo Ty! Człowiek szuka taktycznego leżaka z epoki a widać, że trzeba gumofilce i parasol :). Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Miała być plaża i pustynia a ty nagle piszesz o błocie i deszczu. Brawo Ty! Człowiek szuka taktycznego leżaka z epoki a widać, że trzeba gumofilce i parasol :icon_smile:. OFF TOP: po przeczytaniu powyższego posta banan od ucha do ucha albo i dalej. też bym się chętnie zapisał na taktyczny leżak z epoki, ale jedyne co znajduje na allegro to taktyczne nosze Generalnie jeśli wszystko wypali szykuje się duża frekwencja. Wiem, że jeszcze kilka osób się zastanawia, ale może nam wypalić największa gra od lat. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 19, 2018 Author Report Share Posted February 19, 2018 OFF TOP: po przeczytaniu powyższego posta banan od ucha do ucha albo i dalej. też bym się chętnie zapisał na taktyczny leżak z epoki, ale jedyne co znajduje na allegro to taktyczne nosze Generalnie jeśli wszystko wypali szykuje się duża frekwencja. Wiem, że jeszcze kilka osób się zastanawia, ale może nam wypalić największa gra od lat. Nie no Wish nie przesadzaj. Na "Big Benie" było nas równe 50 osób. Póki co na liście widzę 35 osób, co bardzo cieszy. Miała być plaża i pustynia a ty nagle piszesz o błocie i deszczu. Brawo Ty! Człowiek szuka taktycznego leżaka z epoki a widać, że trzeba gumofilce i parasol :icon_smile:. Taktyczne leżaki z epoki to dla sztabu będą. Wy to będziecie ganiać w piachu. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 (edited) Nie no, nie pisałem, że też chcę Hindusa do wachlowania :icon_smile: . Jakby ktoś potrzebował pożyczyć do stylizacji, to mam do syspozycji dodatkowego smallpacka, tyle że nie ma l-strapów a zwykłe szelki (wiem, dziwne ale mam takowe) i dwie ładownice samochodowe - wystarczy każdy zwykły pasek, żeby używać. Edited February 19, 2018 by mareq Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Ma ktoś namiar do Vlada ? ...coś zniknął z horyzontu a takich imprez nie odpuszczał, tym bardziej w Warszawie. Może jeszcze ściągnę osobę dwie, pracuję nad tym. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Nie no, nie pisałem, że też chcę Hindusa do wachlowania :icon_smile: .(...) Ciekawe, co na to Hindus hehehe Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 20, 2018 Author Report Share Posted February 20, 2018 Ma ktoś namiar do Vlada ? ...coś zniknął z horyzontu a takich imprez nie odpuszczał, tym bardziej w Warszawie. Może jeszcze ściągnę osobę dwie, pracuję nad tym. Widziałem się z nim wczoraj, jest poinformowany, ma być. Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Rozpropagowałem imprezę tam gdzie miałem dojścia, zwracajcie także proszę uwagę na ewentualne imprezy asg wiosennej tury bowiem Mokry Ług jest częstym wyborem mazowieckich grup. 2 ekipy na jednym terenie, w weekend plus spacerowicze to nieco za gęsto choć jest obiekt dość obszerny to parking i liczne ścieżki zachęcają cywilów. ... Wiosna już za mroźnym rogiem :) ... Quote Link to post Share on other sites
janik44 Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 C'mon! Rozwiązanie "na raz", zwłaszcza w temacie tropików jest podane w kompendium na tacy. Brytyjczycy mają najłatwiej, bo wystarczy to w czym idziesz na plażę. Piaskowa/beżowa koszula, do tego szorty w takim samym kolorze i na głowę beret. A jak jeszcze wygrzebiesz podkolanówki w kolorze szarości to już wogle cacy będzie. W przypadku Niemców kangurka kosztuje circa 150 PLN a szorty czy koszula w sklepie z odzieżą używaną 15. Beret jak dobrze ustrzelisz to w przedziale 20-35 PLN, taniej niż jeep cap. Wstydź się Piotrek. Który to już raz idziesz na darmowe jedzenie, picie, tańce zamiast umorusać się w błocie, kurzu i być może deszczu. Starzejecie się Panie doktorze. :icon_wink: Wstydzę, tym bardziej że widzę na forum powstają plany przyznawania baretek za całe kampanię, a wyjdzie na to, że nie byłem na żadnej Twojej pustynnej imprezie :( Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 24, 2018 Author Report Share Posted February 24, 2018 Ostatnia gra z cyklu "Szczury Pustyni przeciw Afrika Korps". Ale być może (a właściwie z pewnością) będzie jak w filmach o agencie 007 i "Pustynia powróci". ;) Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Ja rezerwuję rolę Lawrence’a z Arabii! Poszukuję ochotnika do roli wielbłąda! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts