VanDerSeba Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Jaki niepotrzebny wynalazek? Na zakupy będzie czym jeździć, do pracy pojedzie, no i Mercedes. Chłopaki zrzućcie mi się na replikę a każdemu wyślę zdjęcie, a jak się spotkamy to dam potrzymać i zrobić sobie fotkę do CV. Przecież to w żaden sposób się kupy nie trzyma. Akcja pod tytułem "Dej". Nadal nie rozumiem jaki trzeba mieć tupet. Skoro szukasz sponsora to od tego są inne portale przecież... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Przynajmniej spróbowałeś. Wielu nie próbuje :P A w ogóle to czuję się oszukany nazwą tematu. Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Żyjemy w dziwnych czasach. Teraz żebranie nie jest już tylko domeną nieumytych panów mówiących do mnie "kierowniku". W naszej świetlanej przyszłości każdy może prosić o pieniądze, bo wpadł mu pomysł do głowy żeby mieć nowy komputer albo samochód. Ja bym się wstydził, ale chyba jestem z innego pokolenia. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 (edited) To nieźle "stary" już jesteś, bo koleś ma dziecko :icon_biggrin: Pomysł w sumie nie jest, aż taki zły. Wprawdzie tak jak wspomniałem wyżej; sens ma to dla mnie jeśli jest to wóz bojowy, a nie zaplecze techniczne, ale co kto lubi. Niestety sposób na wykonanie żenujący. Edited February 9, 2018 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Zobacz kto założył temat, a kim jestem ja. aj, sorki, brak awatara mnie zmylił i nie spojrzałem na nick :) Węgorz masz racje ze ta zbiórka się niczym nie różni dlatego przerobiłem trochę ją i po skończeniu projektu będę chciał zorganizować duży zlot na terenie Wrocławia/dolnego śląska A masz w tym jakieś doświadczenie? :) Nie zrozumieliśmy się i w dalszym ciągu masz słabą zbiórkę. Zacznij od przeglądnięcia przykładowych udanych finansowań projektów https://polakpotrafi.pl/projekty/?typ=udane (pomińmy projekty muzyczne i podobne, gdyż zwykle zespoły mają już swoich fanów którzy wspierają finansowo) Co oni mają, a czego nie masz ty? Dokonania. Jeżeli coś już osiągnąłeś to dlaczego się tym nie chwalisz? Poświęciłem kilka minut i wybrałem kilka przykładowych zrealizowanych akcji. https://polakpotrafi.pl/projekt/moje-sportowe-marzenia budżet 11 tysięcy dla 11 latka na windsurfing. Pokazał swoje małe sukcesy i trafił do ludzi. https://polakpotrafi.pl/projekt/tandemowe-trip-love-tandemem-i-z-psem-do-laponii- 10 tysięcy dla pary na finansowanie podróży rowerem po Laponii. Idea wyjazdu spodobała się ludziom i pojechali. https://polakpotrafi.pl/projekt/nysa-dookola-azji 5 tysięcy na wysłanie starej Nysy do Pakistanu. Pomysł tak odważny, że sam bym się dołożył :D Zmobilizuj też kolegów i zobaczcie ile jesteście w stanie sami wyłożyć, by mieć już część budżetu - to już na wstępie będzie wyglądać znacznie lepiej niż obecnie. Nie bawisz się przecież sam tylko najpewniej działasz w jakiejś grupie. Zróbcie coś dla innych PRZED zbiórką, stańcie się w jakiś sposób rozpoznawalni, rzućcie jakimś oryginalnym pomysłem by pozyskać sympatię środowiska. Żyjemy w dziwnych czasach. Teraz żebranie nie jest już tylko domeną nieumytych panów mówiących do mnie "kierowniku". W naszej świetlanej przyszłości każdy może prosić o pieniądze, bo wpadł mu pomysł do głowy żeby mieć nowy komputer albo samochód. Ja bym się wstydził, ale chyba jestem z innego pokolenia. Czasem ludzie mają uzasadnione potrzeby bądź oryginalne pomysły i warto je wspierać - przykłady powyżej. To, że autor tematu nie przemyślał sprawy nie neguje całej idei crowdfundingu ;) Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Czy przypadkiem zbiórka publiczna nie wymaga zgody MSWiA? Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Jeżeli zbierasz do puszek na ulicy to wymaga. Crowdfunding przez internet nie jest zbiórką publiczną. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Był też jeden pan co to oszwabił tyle ludzi, prowadził pseudo serwis, hochsztapler się zwał, i też zbierał na maszyny i wyposażenie do pseudo serwisu. Na szczęście chyba nikt nie dał się naciąć w jego przypadku. Quote Link to post Share on other sites
Grim_Warrior Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 O kurwełe... To jest na serio... Ludzie dajcie mi kasę. Kupię T-55 i przyjadę i strzelę :D Jak jebnie to na raz. Kto się dorzuci będzie mógł mi pociski nosić :P ( wypowiedź ironiczna, gramatyka zamierzona :P ) Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Bartosik Posted February 11, 2018 Author Report Share Posted February 11, 2018 Węgorz kiedyś pare lat temu robiłem strzelanki nie tylko w kręgach znajomych ale tez na tym portalu je organizowałem i to były duże strzelanki bo miałem dobre pomysły, teraz te strzelanki widzę to rutyna, np zorganizowałem nocna strzelankę na sołtysowicach we Wrocławiu która wyszło bardzo dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Zarówno pomysł, jak i realizacja o kant rzyci potłuc. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Weź Ty się lepiej dzieckiem zajmij a nie jakieś pierdoły wypisujesz! Quote Link to post Share on other sites
chichot Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 a ja mam takie auto :) w kamo, z 3 łóżkami, blatem, prądem, skrzyniami na repliki, kuchnią poligonową, kotłami do gotowania, siatkami maskującymi, termosami na kawe/zupę, zasiekami i możliwością montażu m60.. wszystko jeździ i działa i nie kosztowało 15k nawet z kupnem auta! część z Was zna mojego Panzerwagena z gier i akcji więc fotek nie będę wrzucał! hehe je***ć bjede :P ale pomysł to czysty januszyzm, bo serio już lepiej by było kupić pande 4x4 i przerobić na "czołg" - przynajmniej sensowne i przydatne! Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 a ja mam takie auto :icon_smile: w kamo, z 3 łóżkami, blatem, prądem, skrzyniami na repliki, kuchnią poligonową, kotłami do gotowania, siatkami maskującymi, termosami na kawe/zupę, zasiekami i możliwością montażu m60.. wszystko jeździ i działa i nie kosztowało 15k nawet z kupnem auta! część z Was zna mojego Panzerwagena z gier i akcji więc fotek nie będę wrzucał! hehe je***ć bjede :icon_razz: ale pomysł to czysty januszyzm, bo serio już lepiej by było kupić pande 4x4 i przerobić na "czołg" - przynajmniej sensowne i przydatne! A może żeby ten temat miał jakoś wartość merytoryczną wstawisz jakieś zdjęcia? :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Ej, a dorzucicie mi się tak ze 400 zeta na regenerację zawieszenia i czujnik ABS w 206? Autem jeżdżę w zasadzie tylko z kolegami na strzelania, bo na co dzień to MPK... Nawet na MA chwilę po terenie pojeździłem i się prawie malowniczo zakopałem! Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Hłe, hłe. Nie załapałem żartu... Należało mi się. Quote Link to post Share on other sites
chichot Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 A może żeby ten temat miał jakoś wartość merytoryczną wstawisz jakieś zdjęcia? :icon_wink: na szybko pierwsze z netu - z armatą! może być? Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Temat wiecznie żywy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts