SoP-PeL Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Da się dokupić. Wystarczy zajrzeć do Polskich sklepów ASG. Spec Shop i ASGShop mają w swojej ofercie. Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 chłopaki, jest pytanie.Czy ten "bajer" z gotowaniem w starym oleju działa też na plastikowe"drewno w cymie 028? Czy jedyny sposób na styranie tego to kupienie oryginałów? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Chcesz gotować plastik? Nie przejdzie - plastik Ci się stopi. Jak chcesz styrać plastikowe "drewno" Cymy, to zajrzyj do pierwszego posta w tym temacie. Pierwszy post na pierwszej stronie. Masz tam link do poradnika jak styrać plastik. Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 obejrzałem to,ale niewiele zrozumiałem.Wkleiłem do translatora to już w ogóle nie można było tego czytać.Przetłumaczył to może ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Domyślam się, że po podstawówce musiałeś pójść do gimnazjum i nie miałeś okazji załapać się na te lepsze czasy, gdy po ośmiu klasach szło się do szkoły średniej. Wtedy też edukacja stała na wyższym poziomie. Problemy z angielskim były, ale nikt publicznie nie przyznawał się do niezrozumienia pisma obrazkowego. Co do instrukcji - wszystko masz na obrazkach. Na prawie wszystkich masz narysowane, żeby "drewna" popaćkać farbkami (w kolorach jak na foto i w kierunku jak na foto), potem trochę pociorać (foty 11 i 12), a na koniec zabezpieczyć lakierem. Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 pięknie mi to Dread wytłumaczyłeś:D jak skończę, postaram się wrzucić foty "jak to wygląda". Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 ma ktoś to body? http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...47_cm-1040.html i naprawdę trzeba je jakoś dopasowywać? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Czy ktoś widział poza world.guns.ru dobrej jakości zdjęcia chińskiego karabinka Type 56C? Chodzi mi konkretnie o wersję C, skróconą. Google niestety pokazuje jedynie zdjęcie worldgunsowe i dwa zdjęcia modeli do CS'a. Będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 (edited) http://img121.imageshack.us/img121/8558/zdjcie0077b.jpg Mam nadzieję że się podoba:D Niestety nie mam zdolności,czasu i miejsca by dopasowywać oryginały, a dedykowane są za drogie.Więc żem się wziął za plastik:D Do Dreada- poszukaj na militaryphotos.net- tam powinno coś być. EDYT:Sorry za kiepawą jakość fotki,robiona z telefonu.Aparat w serwisie:( Edited January 12, 2010 by Hunt3R Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 (edited) Był AKMS, to ja sie czymś takim pochwale ;D Edited January 12, 2010 by Kondor220V Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 taki ciekawy w sumie:) Ogółem jeśli nie jesteś w rekonstrukcji/stylizacji/etc. ważne żeby był wygodny:) Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 No głównie poszedłem w wygode, ale też w to co mi sie wizualnie podoba czyli kolba CTR i wylot KX3. W planach jest jeszcze wymiana chwytu pistoletowego i przedniego na taki krótki Larue. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Dasz fotkę z rozłożoną kolbą? Dasz coś na dekiel? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Skąd ten adapter do kolby jeśli mogę zapytać? Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 (edited) Adapter kolby jest z ASGshopu oto taki: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2367 Dopasowany szlifierką modelarską do montażu w AKM. Jest szpara ale jak zmienie okablowanie to ją czymś zaszpachluje. Rozłożona kolba Na góre planuje kolimator Docter na czyms takim http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...m_p_j-1495.html Ale to raczej dalekie plany. Na razie chce zrobić kable i kolbe żeby grało ;) Edited January 13, 2010 by Kondor220V Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Czyli robisz coś takiego jak tutaj: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=31236&st=1100 Mi chodzi po głowie taki kałasz: http://img262.imageshack.us/img262/6589/79614927ng9.jpg Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Właściwie jedyne podobieństwo to to że korpus i lufa od AKM, no i przyszłościowo kolimator. Nie lubie tej kolby od AIMS, ale to rzecz gustu. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Nagle pospolite ruszenie na orisowane rury i Doctery/Eotechy :P. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Wszystko twoja wina. Trendsetterze ;) Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Docter fajna rzecz. Mi głównie chodzi o to żeby koli miał niski profil. Może pójde w Aimpoint T1 żeby sie po nikim nie powtarzać ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Mikroaimpont, ale tylko na niskim montażu. Na kałachu wysoki wygląda strasznie! Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Bo wysoki jest do emek. Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Taki, żeby przez okrąg kolimatora było widać zwykłe przyrządy celownicze. Czyli jak najniższy. W kałachu takie coś jest do uzyskania używając szyny na rurze gazowej. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 (edited) Tak być powinno ale często tak nie jest. W AK zapewnia to tylko szyna ultimaka. Szyny TDI ani X47 juz nie. Edited January 18, 2010 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Ano właśnie ultimak. Szyny TDI sprawdzają sie tylko na rynku cywilnym w stanach, gdzie nie wchodzi w gre ogień ciągły. Ale na rynku cywilnym coś takiego jak co-witness nie jest aż tak ważne przecież. Bądźmy szczerzy- AK wcale nie jest przyjazny jeśli chodzi o utaktycznianie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts