SoP-PeL Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 @ rumak - Dobrze że wiesz lepiej ode mnie:) W końcu to ja miałem i zestaw z EB i zestaw od RA-Techa. W końcu tylko kilka litrów gazu przez nie przewaliłem... Ale pewnie ty o tym wiesz prawda? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Nawiert GB i wykonanie dziurki w zamku. Ewentualnie dziura za cylindrem, przez którą przeciągasz gumkę - montujesz ją do głowicy tłoka, a drugi koniec jakoś do zamka. P.s. Miszczu jest celowo :) P.s.2 Rumak już wybaczyłem :) Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 spoko tylko ze gb na gwarze i boje się ze ją stracę Quote Link to post Share on other sites
Joocek Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Miał ktoś styczność z kolbą z drewna nie ze sklejki? Czym się różni od tej sklejkowej? W której łatwiej się "dłubie"? Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 (edited) z drewna jest wytrzymalsza, nie trzeba aż tak bardzo o nią dbać, nie będzie się rozszczepiać i tak łatwo się nie połamie teraz druga gorsza rzecz sklejkę 2x3 m kupisz za 25 zł a za kawałek grubego heblowanego drewna wielkości panela podłogowego zapłacisz 50 zł Edited April 2, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
Joocek Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Mam zamiar kupować gotową kolbę od oryginalnego, a "wydłubać" mam zamiar miejsce na baterie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Sklejka jest wytrzymalsza od drewna. No i o drewno bardziej trzeba dbać. Dobra sklejka się nie rozwarstwia, chyba, że ją gotujesz, albo łamiesz. Poza tym, jak przetniesz kolbę wzdłuż, to mniej szpetne będzie miejsce klejenia na sklejce w porównaniu z drewnem. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 ja tam mam drewnianą i sklejkową drewniana ładniejsza i znosi więcej niż sklejkowa a na pewno się nie rozwarstwia. Jakie szpetne klejenia? Na mojej żadnych śladów nie widać a sam robiłem. Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 mój gnat podczas kalibrowania przyrządów celowniczych, jednak wiatr nie pozwolił na skończenie roboty.. Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 (edited) ups, replika nie do tego tematu.. Przepraszam :) Edited April 25, 2010 by Trykulec Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Trochę nienaturalne te przetarcia w niektórych miejscach... Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 (edited) nawet ładne ale po co ten trójnóg ;) SoP-Pel możesz przybliżyć o co ci chodzi z tą przeróbką na gbb z EB airsoft? jestem bardzo ciekawy. Edited April 26, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 -"nawet ładne ale po co ten trójnóg" -"mój gnat podczas kalibrowania przyrządów celowniczych" Czytanie ze zrozumieniem :P Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 nie czytałem dokładnie... a może mi ktoś powiedzieć czy idzie jeszcze takie coś do kałacha dostać i ile może to kosztować chodzi mi o ten mechanizm gbb z EB airsoft Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 http://shop.ehobbyasia.com/big-dragon-gas-...-aeg-steel.html http://www.ebairsoft.com/steel-made-ak74-b...ion-p-2488.html http://www.massive.hk/eshop/index.php?main...products_id=641 Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Ja robię to na podzespołach od daytonagun. co za tym przemawia? Standardowe magi AEG :) które można wymodelować jak ostre ;] Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) dread dzięki za linka, hmm ciekawe urządzonko ale jakoś nie za mało tam części? czy to się jakoś go gearboxa montuje? A i czemu ze wszystkich pisze ze pasuje do DBoys a do cymy raczej nie? trzeba wprowadzać jakieś poważne zmiany żeby to działało? I czy jest to w Polsce bo w to wątpię, albo ma ktoś tego wymiary bo frezarki u nas w mieście są i to takie ekstra wypas Edited April 27, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 To są części wzorowane na częściach do ostergo więc wybijasz atrapy pinów w body i wstawiasz tam prawdziwe"piny" i inne bajery. Nie ma tam żadnego GB. Ponadto jeśli sobie policzysz to i tak ci wyjdzie zrobienie tego "samemu" 2x więcej niż sciąganie z HK więc czy jest sens? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 (edited) hmm czyli lepiej zaoszczędzić te 300 złotych i mieć nadzieje że dojdzie z jakiś miesiąc? Mógłbym ściągnąć to przez jakiś sklep żeby nie martwić się o to że nie dojdzie? I najważniejsze czy wybicie "pinów" i wstawienie pinów to jedyna rzecz którą trzeba przerabiać? Edited April 28, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 http://www.brotherprice.com/ebphoto/instruction.rar Tu masz krok po kroku i ze zdjęciami. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 thx za linki ale jednak boje się o kasę sprowadzać z hk samemu to trochę strach można za pośrednictwem sklepu to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 strach :>... skoro firma jest na paypal'u to paypal daje gwarancje na to że jeśli nie przyślą Ci paczki to paypal sciagnie im z konta i odda Tobie ;) Można przez sklepy sciągać elementy markowe - nie wiem jak z chińczykami. Może poprostu popytaj - ale nie łudź się że sciągniesz je szybciej niż w 1.5 miesiąca Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 dłuuugo trochę ale mogę się poświęcę Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Jak Ci się uda przez sklep ściągnąć, to daj znać, może też się skuszę z ciekawości wrodzonej. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 spoko, ale najpierw mundur muszę kupić nowy i kamizelę bo mnie facet na allegro ochu..al z mundurem i chyba będę musiał nowy kupić Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts