Kiwi Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 No przecież napisałem to jako "-" (słownie minus). A ja nie lubiętych hi-capów, bo przynajmniej w WELLu głupio podają kulki na auto, a poza tym nie podoba mi się ich wygląd-wolę długie (kwestia gustu więc nie dyskutujmy) Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 A ja w ogóle nie lubię hi capów... Mnie też bardziej podobają się "30 nabojowe" magi, a nie to 15 nabojowe gónwo ( :D ) od MP5K, ale zawsze! przeceniałem ergonomię i funkcjonalność nad wygląd. Post prawdopodobnie do skasowania. Quote Link to post Share on other sites
bonzaj Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 Wracajac do mp5 Cymy... czy testowal juz ktos ten sprzet?? I jak wychodzi w porównaniu z Wellem?? Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 Takk testował już go ktoś. Masz topic obok. Quote Link to post Share on other sites
Randol07 Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Już się pogubiłem, jedni piszą, że magazynki CA pasują drudzy nie, jedni że te tanie pasują, drudzy nie. To jak to jest z tymi magazynkami? Czy magazynek http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1191 będzie pasował do tego wella i mógłby mi ktoś podesłać linka, gdzie mogę na 100% kupic pasujacy mag (małej lub średniej pojemnosci)? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=591 Ja używam te. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Witam mam 2 złe wiadomosci 1 mi w drugim wellu padł selektor... teraz jest tylko auto-auto-safe 2 w pierwszym tez padł, zatsanawiam sie czy tylko moje welle są takie...? Quote Link to post Share on other sites
Link Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 hej niedługo mam zamiar sobie kupić za taką kasę jakiegoś elektryka mówicie, że lepiej wybrać mp5 od cymy?? niż wella?? Quote Link to post Share on other sites
wiciak Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Tak,dużo bardziej od wella moim zdaniem oplaca się kupić cymę. Quote Link to post Share on other sites
maksio Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Witammam 2 złe wiadomosci 1 mi w drugim wellu padł selektor... teraz jest tylko auto-auto-safe 2 w pierwszym tez padł, zatsanawiam sie czy tylko moje welle są takie...? Gdzieś na forum czytałem (nie wiem czy to nie ten temat), że selektor ognia to "oryginalny" błąd w budowie wella. Podobno wystarczy rozebrać replike i coś tam przygiąć i już jest dobrze (poszukaj na forum ;) )W moim też padł ten selektor, ale po odesłaniu na gwarancje, wszystko świetnie działa ;) Quote Link to post Share on other sites
pafcio Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Wiem, że temat poruszano wiele razy ale już się zgubiłem.Czy Wella można tuningować?Bo niekturym się gerbox posypał, a ja chciałbym mojego ztuningować i nie wiem czy się nie posypie. :? Quote Link to post Share on other sites
maksio Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 pafcio <---- można tuningować po zachowaniu pewnych środków ostrożności i tuningu w granicach umiaru... ;) Niezbędne przedmioty do upgradu znajdziesz w dziale upgrade i tuning, w temacie R5 Well Upgrade. Ja w swoim wymienie te rzeczy: - wzmocnioną głowicę tłoka ("żółta") od CA - 20 zł - wzmocnioną prowadnicę sprężyny v.2 CA - 45 zł - metalowe łożyska CA (35zł) - podkładki (CA 15zł) - sprężynę 120 PDI - jakąś bateryjkę 9,6V. Link do tematu ----> http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=...t=18929&start=0 Quote Link to post Share on other sites
Link Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 a jeśliby zrobić ten tuning, o którym mówi Maksio i sie zostawi baterie 8,4 to drastycznie spadnie szybkostrzelność? czyli Twój tuning to minimum 200 zł, chyba nawet więcej by wyszło nie wiem czy to się opłaca, jak można kupić za 600zł jakąś emke od stti z 300fps pozdr. Quote Link to post Share on other sites
maksio Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Link <---- Baterie 9,6 już miałem, a replike kupiłem używaną - dwustrzelankąwą :D za 290zł ;) tuning wyniesie mnie 160zł, a więc 450zł to chyba nie tak dużo ;) A co do baterii 8,4 to mogła by wogóle nie pociągnąć tej sprężyny, ale niektórzy pisali na forum, że daje rade, ale szybkostrzelność wyraźnie spada i po 200 kulek wysiada ;) Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Te wellowskie baterie to loteria. Mi na 130 PDI ciągnie jakieś 700 kulek, stockowo 2000. Koledze 110 Guardera nawet nie ruszyła, a innym działało. Quote Link to post Share on other sites
Link Posted April 17, 2006 Report Share Posted April 17, 2006 ja tak sie pytałem bo wiem jak chodził g36c tm, które raz kumpel mial na strzelance ale na baterii 8,4 mini 600 mAH ze sprężyną 130% jak nadusił spust to tak z pół sekundy się naciągała sprężyna ale jak przytrzymał to już seria szła ostra;) i jeden dzień ta bateria wytrzymywała no ale ten koleś w rambo się nie bawił;) a racja Tobie Maksio to się opłaca ;) a nie uważacie, że lepiej jest dopłacić 60 zł i kupić cyme? w koncu te 40-50 fps wiecej, tylko cymy nikt prawie nie ma, a well już trochę testowany był;-) pozdr. Quote Link to post Share on other sites
vecna Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 hellmans mi też selektor padł ;/ i też mam tylko full auto i safe... Ktoś wie jak to naprawic? Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 Te wellowskie baterie to loteria. Mi na 130 PDI ciągnie jakieś 700 kulek, stockowo 2000. Koledze 110 Guardera nawet nie ruszyła, a innym działało. ad baterii u mnie jest to 2k+ (innymi slowy po 2,5 obfitej strzelanki, takiej po 1000kulek kazda). Quote Link to post Share on other sites
matthew destroyer Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 Czy ktoś modyfikował magazynek? Mam problem, przy ogniu ciągłym lecą puste serie.Wydaje mi się, że za sprawą zębatki do podawania kulek.Może ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził? 8) Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 ja mam podobny problem i wydaje sie ze jedyna rzecza ktora moze pomoc jest zakupienie magazynkow typu low/mid-cap. jest jeszcze jedno rozwiazanie. mozesz krecac caly czas podkrecaczem walic seriami (wtedy puste strzaly sa minimalne).. ale nikle z tego pocieszenie. Quote Link to post Share on other sites
Carnagge Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 Z tego, co wiem to wada tego hicap'a. Sam mam mp5 i juz na 3 strzelance na auto kulki nie chcialy zbyt czesto wylatywac, lub sie zacinaly i w ogole nic nei lecialo. Podobnie mial jeszce jeden znajomy ktory tez ma Wella. Quote Link to post Share on other sites
matthew destroyer Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 Prawdopodobnie znalazłem rozwiązanie na "niepodający kulek magazynek", oczywiście przypadkiem. Mój kumpel ma R6 WELLA. Rozkręcał go wiele razy i dalej nic, aż wczoraj składając go zapomniał (późno już było hehe) włożyć mieszacz do kulek (tą zębatkę z wypustkami), I teraz nie ma szans, żeby poszedł jaskiś strzał na pusto. Jeśli spróbuję zrobić to w MP5, to dam znać jak poszło. 8) Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 przypadek ojcem wynalazku (czy jakos tak :F ) no to czekamy w takim razie. Ja tak czy siak kupuje mid/real capy bo mam juz tego crapa dosc, a jak juz je posiade to rozkrece te grzechotke i zamieszcze wyniki sekcji zwlok (bo tylko tyle z tego zostanie ;) ) Quote Link to post Share on other sites
matthew destroyer Posted April 25, 2006 Report Share Posted April 25, 2006 na taiwangun.com pojawił się magazynek na 500 kulek.Co o nim myślicie? mlin, a gdzie Ty kupujesz te mid/real capy? 8) Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 25, 2006 Report Share Posted April 25, 2006 w machinegunie nigdzie indziej niestety nie ma a nie mam na cala skrzynke zeby sciagac z wgc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts