JaBO Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Witam zastanawiam sie nad kupnem m60tki Topa , ale slyszalem ze ma on wiele wad i chcialem sie dowiedziec jakiego rodzaju sa to wady i czy da sie je jakos naprawic ? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Wad w zasadzie naprawić się nie da:) Mozna je ewentualni espróbwac usunąć/poprawić :) A naprawić to dopiero jak te wady przyczynią się do zepsucia czegoś w środku :) Quote Link to post Share on other sites
JaBO Posted January 25, 2006 Author Report Share Posted January 25, 2006 A co najczesciej ulega zepsuciu ? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Z tego co czytałem, aby te wady porawić, nalezy liczyć się z wymianą calego GB ;) Nie posiadam tej repliki, więc moge tylko spekulować. Było sporo też o innych replikach tej firmy- mp40 i minimi- nie przypominam sobie żeby ktoś pozytywnie się o nich wyrażał... Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 JaBO, skoro masz tyle pieniędzy, że stać Cię na kupno tej emsześćdziesiątki to kup coś innego. :wink: Quote Link to post Share on other sites
JaBO Posted January 25, 2006 Author Report Share Posted January 25, 2006 Panie Pesus the Hunter ^^ chce kupic to m60 poniewaz po pierwsze zbieram umundorowanie z okresu wojny w vietnamie po drugie chce miec jakis ciezki karabin a po trzecie mam jakis dziwny pociag do m60 >serduszka< ^^ a jesli chodzi o wymiane cale GB to ile to by kosztowalo ? Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Napisz/wejdź na stronę jakiegoś sklepu. Niektóre mają tyle M60, że aż sprzedają. Podobnie z częściami do nich. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Przystosowane do zabawy w airsoft M60 kosztują ok 1000 $ + koszta wysyłki z HK Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 chyba koszty... :wink: zagadaj do Supera z Fok Częstochowa, oni chcą sprzedać swoją "świnię" już z poprawionym gb itd... A sprowadzić stocka się wogóle nie opłaca, bo psuje się w nim wszystko-od mocowania dwójnogu po gb własnie, poza tym giwera jest bardzo "plastikowa". Idealnym rozwiązaniem byłoby, żeby CA wypusciło swoje m60 :twisted: Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 dokaldnie sie na tym nie znam ale sa 2 drogi upgradeu: 1 to czesci angs/pgc - zebatki , zestaw cylinder , tlok itp komplecik ok 120-150$ 2 to przerobic i wstawic gbox v3 od kalacha itp (wiele sklepow w HK robi tak sprzedajac customy , podejrzewam ze spory % ceny to robocizna) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 Odgrzeję ten niemal roczny temat :) Niesamowicie się napaliłem na M60. MINIMI już mnie kompletnie nie kręci, ale M60... miodzio. No i musze wiedzieć, czy warto ruszyć się z łóżka i znaleźć sobie pracę, czy raczej odpuścić sobie tą replikę. Po pierwsze - wszyscy piszą, że szybko sypie się tłok i mieszek. Szybko tzn? Po ilu tys kulek? Przy jak intensywnym użytkowaniu? Tłok to jeszcze mały problem, bo właśnie pojawiły się w ASG Shopie. Gorzej z tym cały mieszkiem. Ktoś w innym temacie pisał ze zębatki też się wycierają :? Rozumiem, ze sa inne niż w typowych gearboxach? Brymer - naprawdę wszystko tak w nim pada? I sprawia plastikowe wrażenie? Najbardziej zależy mi na jak najlepszym wykonaniu zewnętrznym, wrażeniu "real steel" i w miarę bezawaryjnej pracu w stocku/lekkim tuningu do około 380fps. Będę dźwięczny za wszystkie informacje. Skontaktowałem się też z Super'em, czekam na jego odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 TOPa na wszystkich forum ludzie odradzaja jak moga... W zasadzie sa 2 rozsadne rozwiazania: VFC (wejsa MK43) lub Inokatsu. Oczywiscie jak stac cie na wydatek ponad 1000 USD! Tutaj porownanie tych modeli, z czesciami real steel: http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...c=78593&hl= Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 Shit. No własnie wiem, że ludzie odradzają... Żeby nie cło i VATcik, to 1000$ spokojnie mogłoby być - ale tak to niestety odpada. Gdyby tylko tłok szedł do wymiany raz na kilka miesięcy to no problem, bo jak mówiłem jest na asg shopie... :cry: Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Idealnym rozwiązaniem byłoby, żeby CA wypusciło swoje m60 :twisted:Nie wiem, czy to taka dobra wiadomość, ale jeden koleś z Hong Kongu przy każdej okazji newsa o chińskim M249/M60 na Arnie's twierdzi, że w produkcji są obydwa...Chociaż znając Chińczyków, to priorytetowe jest to, co bardziej trendy, czyli Minimi. Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 witam kumpel z grupy jest posiadaczem modelu M60 DX (deluxe). Z plastikowością nie jest źle, większość elementów, które powinny być metalowe takie są i są dość solidne. kolba i przedni chwyt trochę psują wrażenie bo abs z którego są wykonane jest trochę, ekhm, badziewny. waży swoje i ogólnie wrażenie jest imponujące, szczególnie z podczepioną taśmą amunicyjną. co do strzelania to jest to bieda z nędzą. wali tragicznie i zepsuła się zanim opróżniliśmy jeden magazynek (1000 kulek :/). kumpel miał ją upgradować ale nie znam rezultatów tych planów. Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 My mamy m60 vietnam version. Nie czuć plastiku od niej. Awarii uległa po 5 strzelance. Jak ktoś chętny to priva moge dać gg do właściciela. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Wyskoczę jak FIlip z konopii: Co Top zrobił co się nie psuje i nie kosztuje fortunę?? Na przykładzie mp40 - Tuning do 350FPS to koszta zbliżone 1000zł. Gdyby TOP zorbił coś w standardzie np. GB V.2 czy V.3 nie było by problemu. Ogólnie odnosze się do tego że Top jest fuj....ale repliki wizualnie sa b.ładne no i chyba jedyne. Monopoliści. Dlaczego TM, CA czy G&G nie zrobi M60? (nic mi o tym nie wiadomo jak zorbili to uznajcie nmei za wariata)? Takich pytań jest chyba masa! Dlaczego inne firmy te znane jak TM,CA,G&G nie robia czegoś co wzbudziło by wielkei zainteresowanie jak np. STG44, MG, VIS itd. ? Rany ale offTop Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Bo się łajzy nie znają :) No więc albo kupuję TOPa i wymieniam bebechy, albo dozbieram na VFC (raczej pierwsza opcja... :( ) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 to tak czy siak wybulisz sporo kasy. Bedziesz musial wszytsko w nim wymienic... :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Byłby luz, gdyby w Polsce było dostępne coś więcej niż tylko tłoki :) Wymieniałbym sobie części "na raty". Zobaczymy, może jakaś sensowna praca się znajdzie ;-) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) OK. Mam obecnie na warsztacie M60 TOPa. Jak to rozebrałem to myślałem, że upadnę z krzesła... totalna porażka. Kto wymyślał tę replikę. Przednia cześć i tylna połączone są 2 śrubami, mieszek oczywiście rozerwany na kilka kawałków (nie wiem czy w wyniku normalnego użytkowania, czy prób naprawy), wał wychodzący z silnika przez całą długość repliki - dopiero na końcu ma zębatkę do "gearboxa", a zębatkę od "magazynka" w połowie, która zresztą przy większym oporze nie da rady zakręcić bo jest luźna, poskręcany śrubami ampułowymi, czego nie będę komentować o ile rozbierania niektórych replik sprawia przyjemność, tu niestety nie można tego powiedzieć, 2 lub 3 zęby już wyrwane z zębatek, nie wspomnę już o śmiesznym magazynku wsypowym którego połączenie z układem "tłok-cyliner" (który jest właściwie mieszkiem :wink:) pozostawia wiele do rzeczenia. Ale do brzegu. Jako, że jak już wcześniej wspomniałem mieszek poszedł się kochać, nie chcę wsadzać znów tego samego i planuję standardowy cylinder+tłok. Wiem, że robi coś takiego Gurader, czy może ktoś jeszcze? I ewentualnie gdzie takie coś można kupić. Edited February 4, 2007 by woma Quote Link to post Share on other sites
MŁODY_ŚWIESTA Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 siedze tak od paru miesiecy i sie zastanawiam nad M60 bede mial 4 tys do rozdysponowania, i 2000 $ za M60 Inokatsu to jest dosyc spora cena (ale ta firma ma to do siebie ) co prawda bulisz niezla kase ale dostajesz replike identyczna jak oryginał ( wielki plus za to ) firma TOP to porazka az strach wydawac pieniadze . I tutaj moje pytanie czy wie ktos moze czy panowie z CA lub inna ,,komercyjna" firma ma zamiar wypuscic M60 ??moze idac za ciosem (M15VN) nareszcie powstanie swinka do wietnamu ? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Westie w temacie "Plotki z Chin 2" wspominal o chinskim M60... Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 A nie o chińskim M249 przypadkiem? Quote Link to post Share on other sites
mani Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Wersja Mk1 ma być, ale później, szkielet GB jest zerżnięty z CA249, w zestawie elektryczny pudełkowy, a Krakmana zapytam kiedy replika wreszcie pokaże się w którymkolwiek sklepie na świecie (jak nie u Gunnera albo RSOV, to pewnie jakiś napalony Filipińczyk da na Arnie's znać, że ktoś to ściągnął).Ciekawe, kiedy M60. To będzie ciekawe dopiero Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts