Blast Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Dzidzia35869 a co dokładnie rozkręciłeś i jak przetarłeś ?? Pytam bo jeżeli chodzi o rozkręcanie m. spustu to niemam w tym za bardzo wprawy :/ Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 A i jeszcze jedno pytanie : czy jest możliwość regulacji twardości spustu ?? Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Tylko przez zmianę/rozciągnięcie sprężyny w zespole spustowym :) Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 (edited) Mam jeszcze jedną prośbę, czy mógłby ktoś umieścić tu zdjęcia otwartego zespołu spustowego (tzn zdięcie na którym bedzie widać gdzie jaka sprężynka ma leżeć) ? Edited May 30, 2007 by Blast Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Ponawiam pytanko, jaką byście polecali zamienną gumkę hop'a do tego gun'a, nie musi być BAX. (link mile widziany) Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 @Blast Trochę niewyraźne bo robione telefonem, ale myślę, że się połapiesz ;) Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Wielkie dzięki Odi :) Co do gumki hop up to gdzieś już na forum padło to pytanie, więc użyj funkcji szukaj, a na pewno coś znajdziesz (o ile nie usunięto tych tematów) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 :( a ja z moją m6 mam taki problem - naciągam spręzynę do końca..chce włożyć resztę do środka.. i w połowie wkładania coś nawala i tłok pędzie jak szalony do przodu...:( co to może być? Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 sear ja mam to samo w MP001 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Ja krótko napiszę: pęka to co na tym zdjęciu idzie poziomo. Nazywa się to trigger sear jest z badziewnego materiału. nowy kosztuje 189 złotych. [CIACH] Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Właśnie jestem po drastycznej operacji otworzenia cylindra metodą mocno inwazyjną :lol: Jutro idę do znajomego tokarza z tłokiem, prowadnicą i searami. Nie wiem tylko jaką sprężynę nową wstawić? I czy tłok wykonać z Duraluminium czy ze stali nierdzewnej :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Tłok nawet plastikowy jest całkiem wytrzymały. Jeśli nie będziez wymieniał sprężyny to rób z duraluminium, bo lżeszy. Jeśli jakiś tuning szykujesz ( nowy spring ) to lepiej ze stali. Będzie cięższy ale dużo wytrzymalszy. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Nie po to rozbebeszyłem cylinder żeby teraz stockową sprężynę wsadzać ;-) Nie wiem tylko jaką wsadzić żeby nie przesadzić :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Był już topic dotyczący sprężyn 130,300% itd do Black Eagle. wiec radzę poszukać i nie pisać jeszcze raz o tym.. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Przeczytałem cały temat o tuningu ale nie znalazłem odpowiedzi jaką sprężynę wstawić. Pewnie dlatego, że na robienie wszystkiego od nowa zdecydowały się chyba 2 osoby i robiły to ponad rok temu ;-) Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Nie wiem Odi jak szukasz, ale ja znalazłem tematy o sprężynach i była na dodatek mowa jeszcze o wpływie mocniejszej sprężyny na mechanizm spustowy, jego wytrzymalość itp, wiec temat na pewno takowy był, no ale pytaj skoro chcesz.. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Owszem, ale wypowiedziała sie jedna osoba która wstawiła mocniejszą sprężynę. Poza tym ja cały zespół spustowy łącznie z obudową robie ze stali wiec wytrzymałość będzie trochę większa. Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Skoro wymieniasz wszystko, to sądzę ze tu możesz znaleźć jakąś odpowiednią sprężynę, choć zapewne "starzy wyjadacze" podrzucą Ci coś lepszego ;) http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_...289c553ba8947a2 http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=122 Pytanie z innej bajki. Która z tych gumek od hop'a nadawała by się do wymiany w M6? Moja M6 ma uszczelnionego póki co tylko hop'a, czyli zapewne ma koło 400fps (do około tylu wzrasta po uszczelnieniu - tak czytałem) a niestety nie mam chrono. Proszę o pomoc w wyborze. http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=56 Guarder http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=55 Systema http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=304 Guarder 400-450fps http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1109 PGC Edited June 3, 2007 by SaNcEz Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Upatrzyłem sobie Deep Fire 300% i 300% do APS-2 oraz M24 Classic Army. Tylko czy na pewno reszta części wytrzyma :twisted: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Jeśli chcesz mieć pewność, że wytrzyma wszystko to znajdź w temacie "kolejna tania snajperka u Gunner`a" linka (BaUeR wstawił) do archiwum ze zdjęciami APS`a. Tam jest zdjęcie miedzy innymi mechanizmu spustowego i tłoka. Jak wykonywać cokolwiek to w tym stylu. Dużo lepszy patent niz typowe seary. I zwróć uwagę na kształt APS`owego tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Niestety ale archiwum usunięto z serwera ;/ Quote Link to post Share on other sites
Tasiu Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Witam, to mój pierwszy post na WMasg.pl więc proszę mnie nie bić od razu :P Z góry przepraszam że odkopałem temat sprzed 1 miesiąca, ale gdybym napisał nowy to odesłalibyście mnie do tego :) Przejdę do rzeczy: Przeczytałem wszystkie tematy o M6 (a nawet więcej ;p), w kilku z nich pisało o teflon fixie, więc postanowiłem uszczelnić moją M6. To moja pierwsza replika, więc bałem się że coś zepsuję... Odkręciłem łoże, dostałem się do hop'upa, rozkręciłem go- i tu zaczynają się problemy :P Po skręceniu, okazało się że HU przy regulacji nie wydaje charakterystycznego "klik-klik" :P Następnie, nie mogę skręcić razem guna :/ Nie wiem czemu, mag nie chce wchodzić do końca i podawać kulek... Wiem że na odległość trudno jest ocenić sytuację, ale ludzie POMÓŻCIE! Jestem w rozpaczy, z góry dzięki za pomoc ;p Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Witam, to mój pierwszy post na WMasg.pl więc proszę mnie nie bić od razu :P Z góry przepraszam że odkopałem temat sprzed 1 miesiąca, ale gdybym napisał nowy to odesłalibyście mnie do tego :) Przejdę do rzeczy: Przeczytałem wszystkie tematy o M6 (a nawet więcej ;p), w kilku z nich pisało o teflon fixie, więc postanowiłem uszczelnić moją M6. To moja pierwsza replika, więc bałem się że coś zepsuję... Odkręciłem łoże, dostałem się do hop'upa, rozkręciłem go- i tu zaczynają się problemy :P Po skręceniu, okazało się że HU przy regulacji nie wydaje charakterystycznego "klik-klik" :P Następnie, nie mogę skręcić razem guna :/ Nie wiem czemu, mag nie chce wchodzić do końca i podawać kulek... Wiem że na odległość trudno jest ocenić sytuację, ale ludzie POMÓŻCIE! Jestem w rozpaczy, z góry dzięki za pomoc ;p Jeżeli nie możesz skręcić karabinu tzn. że nakręciłeś za dużo taśmy :) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 W HU do robienia "klik-klik" potrzebny jest taki mały bolec ze sprężyną, bardzo łatwo go zgubić :???: Quote Link to post Share on other sites
oski Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 (edited) nom wiem o który bolec chodzi , ten mały pierolnik troche mniejszy od mrówki .... no mam nadzieje ze nie odkurzałeś , sprawdź z latarką wszystkie zakamrki , dywan cały obszukaj , nie wiem , pod kanapą , wkońcu znajdziesz , ja jak uszczelniałem to tez mi sie to zgubiło ale w koncu znalalem :D , ale nie ten bolec był najgorszy tylko mała sęzynka w hopupie , przy składaniu 4 razy wystrzelila mi w twarz , raz sie zgubiła , ale tez znalalem , i znalazlem sposób zeby więcej nie strzelala ... w tej plastkiowej cześci jest taki mały otwór na tę sprężynke , nalałem tam kropelke supergluuta i spręzynka sie trzyma , a po skręceniu wszystko pięknie działa :D Edited July 10, 2007 by oski Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts