kosteQ86 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Przeczytaj w opisie repliki :bialaflaga: A jak to Ci nie wystarczy to napisz do sklepu i dostaniesz odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 W opisie karabinu masz napisane : LiPo 7,4 :) Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Mam pytanie do wszystkich lepiej zorientowanych, mnie skończyły się pomysły. :) Jakiś czas temu, w jednej z moich replik z zamontowanym Under Voltage Protection, zapomniałem odłączyć baterię po strzelaniu (11.1V). Replika leżała tak z 20 dni zanim się zorientowałem. Okazało się iż V spadł poniżej 3.5. Chłopaki w Krakmanie pomogli i podładowali baterię ładowarką bez balancera (od dołu). Wtedy mogłem już użyć swojej z balancerem. Niestety sytuacja się powtórzyła i obecnie moja prosta ładowarka rozpoznaje pakiet jako uszkodzony. Tu następują dwa pytania: Jaką ładowarkę polecacie w takich sytuacjach (bez balancera)? Co jest powodem, iż pakiet się sam rozładowuje podczas bezczynności, nawet przy UVP? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 3.5 V ? Przecież ona jeszcze wtedy działa... Kręcisz coś...:zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 UVP zabezpiecza replikę przed ciągnięciem proądu z rozładowanej baterii, nie przed samym faktem rozładowywania się baterii. Aby "ożywić" baterię musisz podładować ją malutkim prądem (0.1A) ładowarką do baterii NiCd lub NiMH (koniecznie malutkim proądem, może być jakąś lepszą ładowarką na trybie do NiCd lub NiMH). Musisz to robić ostrożnie, najpierw z półtorej minutki - i sprawdzasz czy ładowarka do LiPo już "chwyta baterię". jak nie - to kolejne półtorej minutki. tylko rób to z dala od łatwopalnych rzeczy, ludzi i zwierząt, najlepiej trzymając baterię w ceramicznej doniczce. Tak na wszelki wypadek. Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Ale 3.5 V dla jednego ogniwa czy całego pakietu ? Jeśli dla ogniwa to powinna działać jeśli całego pakietu - to może być ciężko - być może sposób Laokoon'a pomoże Quote Link to post Share on other sites
ARC Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Pamięta ktoś może jaka lipolka pasuje do glocka cymy? Po łbie mi się kołacze że coś w tym stylu: http://allegro.pl/pakiet-turnigy-lipo-2s-7-4v-800mah-lama-fatshark-i1890610315.html Ale nie jestem pewny. Literówka. Za duża. Ja używam 180 lub 350 mAh. Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 ARC mógłbyś sprawdzić dokładnie? te pakiety różnią się grubością (6mm, niby niedużo, ale tam to może mieć znaczenie). Quote Link to post Share on other sites
ARC Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 (edited) ARC mógłbyś sprawdzić dokładnie? te pakiety różnią się grubością (6mm, niby niedużo, ale tam to może mieć znaczenie). Używam obu ;-). 350 jest na wcisk, trzeba wywalić miękką podkładkę z łoża baterii a i tak potrafi trochę "zamek" odstawać. Ona ma 60x23x12 mm i to jest max co udało mi się wcisnąć. Zaś 180 mAh jest OK, i tak wystarcza na ponad 500 strzałów, co u mnie się sprowadza do dwu-trzech ładowań w roku ;-). Edited December 4, 2011 by ARC Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 dzięki wielkie za pomoc, w takim razie 180mah starczy :) Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 @ARC-dzięki :) Niestety już mam założoną 800. Ze względów gabarytowych posiłkując się najlepszym przyjacielem airsoftowca, izolką, zamontowałem ja przed osłoną spustu. Wygląda to średnio, po za tym tak przystrojona replika do mało której kabury wejdzie. Z plusów dodatnich ;) : rewelacyjna reakcja na spust i super rof . Quote Link to post Share on other sites
DJ Undzio Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Panowie, mam pytanie: Otoz omylkowo przez swoja glupote zamowilem ta baterie http://allegro.pl/pakiet-lipo-li-pol-turnigy-3s-2200mah-20c-sklep-i1953180022.html . 11,1 V :hahaha: :hahaha: Czy CM.048A full stock wytrzyma chociaz ze 2 miechy na niej?? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Batka ok ale tłok może długo nie wytrzymać bo spodziewaj sie rofu w granicach 17-20. Proponuje kupić sp130 i tłok z 14 metalowymi zębami SHS. Quote Link to post Share on other sites
DJ Undzio Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 tlok ok, ale po co mocniejsza sprezyne?? stockowa ma 110, pozatym moja jest mocno zbita( 384 fps na 0.25 :O) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Bo jeżeli używasz tylko Hi-cap to na tej sprężynie będzie tak duży rof ze hi-cap moze miec problem z podaniem kulek .Jak używasz midow to bez problemów jedynie co to mała kosiareczka będzie. Z reszta testuj jak coś nie będzie pasic to wtedy dokonasz zmian. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Tylko, że wlaśnie hi-capy mają najmniejsze problemy z podawaniem -,-' Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 (edited) Panowie taka konf kable misko oporowe + moseft zebatki hel cal Kings Armsa silnik High Torque M42 (monstrum bodaj jp ;]) borek ca tłok SHS pełna szczena gb łożyska kulki 7 mm jakiego lipoka? 25-30c 2200magów 3S (11,1 V ;]) i czy taki lipok zmieści mi sie do jakiegoś PAQ ;] Pozdrawaim ajj te internety... :bialaflaga: Edited December 14, 2011 by TheOne Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ciężko Ci dokonać pomiarów puchy i kupić coś co pasuje? Proszę powinien się zmieścić. Quote Link to post Share on other sites
mazur69 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 (edited) Witam Potrzebuję szybkiej porady: http://rc.susco.pl/sklep/details/5577/319/akcesoria/akumulatory/redox/redox-asg-2400-mah-7,4v-20c-rozdzielony.html nie za mocny jak na stockowego rk-01??? ponieważ tylko takie ustrojstwo zmieści mi się pod pokrywę :/ P.S. jeśli ktoś znajdzie jakiś inny pakiet poproszę o podpowiedź P.S.2. wyprowadzenie kabli na kolbę chwilowo odpada Edited December 14, 2011 by mazur69 Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 TheOne ten co podałem to teraz zauważyłem ze do nadajnika( do repliki sie nie nadaje) ale ogólnie to szukaj po wymiarach. mazur69 jak Ci się zmieści pod dekiel to do stokowej repliki będzie ok .Rof nie będzie duży jeśli Ci o to chodzi w granicach 13 rps przy pełnym naładowaniu. Quote Link to post Share on other sites
mazur69 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 (edited) Podziękował za odpowiedź :icon_biggrin: Edited December 14, 2011 by mazur69 Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 (edited) Problem w tym że nie mam gdzie przymierzyć ;] a co do napięcia to części powinny wytrzymać jeśli nie sieję jak głupek z hicupów 100 kulek na raz ;]? EDIT: Nie mogę zedytować... przepraszam za post pod postem ;( znalazłem coś takiego http://turborc.pl/index.php?products=product&prod_id=2592 http://turborc.pl/index.php?products=product&prod_id=494 monitor do tego http://allegro.pl/monitor-napiecia-z-buzzerem-dla-li-po-2-4-s-i1983061254.html Ładowareczka Turnigu accucel 6 do karabinu kable misko oporowe + moseft zebatki hel cal Kings Armsa silnik High Torque M42 (monstrum bodaj jp ;]) borek ca tłok SHS pełna szczena gb łożyska kulki 7 mm strzelam seriami po 3-5 kulek ale zazwyczaj na semi ;] Edited December 15, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
Kacperix Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Potrzebuję pomocy przy doborze Li-Po . Pakiet ma się znajdować w kolbie, wymiary otworu 104x39x23 mm mile widziane 11V , sprężyna 130, kable głośnikowe mosfet gb bardzo przyzwoity problem tkwi w miejscu na baterię, nie wchodzi w grę poszerzenie. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Prawie idealnie:) http://allegro.pl/akumulator-li-po-redox-11-1v-2200-20c-li-pol-i2050212906.html Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Mam kilka pytań co do Li-Poli. 1. Szukam pakietu 2S(7.4) o pojemności powyżej 1200mAh najlepiej powyżej 25C - no i właśnie.. 30C daje stały prąd rozładowywania jakieś 39A - Wszystko pięknie tylko patrzę na Deansy i widzę "do 30A, chwiliwo 50A". Szukam kabli silikonowych i dopiero 2mm mogą słać 30-35A, a raczej większość używa 1,5mm i mi też raczej inne się nie będą mieścić. 2. Są 3 czy więcej złącz serwisowych/do balansera: JST-XHR, JST-EH, Polyquest.. Imax b6 obsługuje wszystkie? 3. W sklepach RC/Modelarskich nie ma w ogóle inaczej składanych pakietów niż jednoczęściowe. Rozumiem, że dzielone na 2 i inne do prowadnic znajdę tylko 5x drożej w sklepach ASG? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts