Kinko Posted March 10, 2006 Report Share Posted March 10, 2006 Przeglądając strone airosftguns.pl natknąłem się na takie coś : http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...i9p6jmdtg24oul7 Niby wszystko ładnie, używa ich ktoś? Sądząc po cenie to są to białe aniołki, ale może... I jescze jedne, 0,25 http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1141916162 Są też one dostępne na wgc - 8,50 $ Czyżby to nie kulki producenta Desert Eagle? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 10, 2006 Report Share Posted March 10, 2006 Jak mi z MP5 przysłali kiedyś wór białych .12g, to większość jest na tyle dobra, że nie zacina mi Ingrama (a to bydlę jest na kiepskie kulki wybitnie czułe). Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 10, 2006 Report Share Posted March 10, 2006 Troche dziwne ale na zdjęciach te 20tki są różnokolorowe... troche puźno już jest ale chyba dobrze widze ;). Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Rzeczywiście, 0.2 są różnokolorowe na zdjęciach. To jak, kupił je ktoś w końcu? PS. 0.2 są z Chin, a 0.25 z Japonii, jednak w Japoni też mogą bubla zrobić :F Szczególnie martwi mnie napis: Przed użyciem zaleca się naoliwnienie w oleju silikonowym. Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Po niektorych widac ze maja nieregularne kształty takze nie spodziewalbym sie rewelacji.To ten sam szajs co dodaja do swoich replik Quote Link to post Share on other sites
zia Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Nasi oglądali te kulki i potwierdzają - do AEGa czy markowego guna bymtych 0,25 nie wsadził, odradzam. Quote Link to post Share on other sites
woody maciek Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 do AEGa czy markowego guna bymtych 0,25 nie wsadził, odradzam. potwierdzam mój kolega je kupił "na spróbowanie" bardziej przypominają sześciany niż kulki. Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 przypomina mi sie akcja jak ostatnio chyba tylko dzieki opatrznosci Bogow wyjalem sobie podczas strzelanki magazynek z aega, patrze do podajnika a tam kulka w ksztalcie pianki jojo (dla tych nie jedli hyhy jest to mniej wiecej kwadracik ze spilowanymi rogami). kulki model krakman, 0.2, zakupione w tajwangunie. przerzucam sie na guardery chocbym mial zbankrutowac. szkoda repliki.. Quote Link to post Share on other sites
gosiek Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 witam mam pytanko czy ktoś już próbował tych kulasów: http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1141916162 kiedyś słyszałem że są na WGC więc chyba są dobre nie? (jak ktoś ma z nimi jakiekolwiek doświadczenia to prosze tutaj cuś napisać :D ) Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 witam mam pytanko czy ktoś już próbował tych kulasów: http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1141916162kiedyś słyszałem że są na WGC więc chyba są dobre nie? (jak ktoś ma z nimi jakiekolwiek doświadczenia to prosze tutaj cuś napisać :D ) czy jestem slepy czy Ty pytasz się o kulki o których jest cały wątek i już wystarczająco było powiedziane ........................... Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Ja miałem te 0,25g. Z MP5 well idą na jekieś 35metrów. Co do kulek, w worku ok. 4000szt wszystkie pobcierane i w pyle, musiałem je umyć i nasmarować olejkiem silikonowym, dopiero po tym zabiegu nadawały siw do strzelania. Oceniam na 3+. Quote Link to post Share on other sites
Raphalus Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Co moze sie zepsuc jak uzywam takich badziewnych kulek? Bo dali mi 4000 takich zółtych chinskich kulek, i jak kupie sobie markową replike to myslałem ze sobie postrzelam na podwórku aby je wymarnowac :) Nie zepsuje mi to guna? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Owszem zepsuje :ściana: Ludzie, warto oszczędzać 5zł na kulkach jeśli naprawa aega czy innej repliki wyniesie was powiedzmy 200zł? Quote Link to post Share on other sites
GOT_Veto Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Arafat (KSK) >> od kiedy jesteś specjalistą od AEGów ?? :> Raphalus >> żółte kulki ważą zazwyczaj 0,12g. Dla "markowych" AEGów jest to troszke za mało, więc raczej nie będą latać tak jakby użytkownik chciał ;) Jesli do tego będą klejone z 2 połówek, to : 1) przy udeżeniu w jakąś twardą przeszkodę mogą zamienic się w pył kulkowy, przed którym i okulary czasem nie uchronią 2) może ci sie taka kulka rozlecieć w lufie lub komorze HU... co nigdy nie jest dobre ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Arafat (KSK) >> od kiedy jesteś specjalistą od AEGów ?? :> Specjalistą może nie ale co nieco wiem :wink: Quote Link to post Share on other sites
Raphalus Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 1) przy udeżeniu w jakąś twardą przeszkodę mogą zamienic się w pył kulkowy, przed którym i okulary czasem nie uchronią To mi nie grozi bo mam zamiar strzelac sobie na podwórku do jakiejs tarczy albo tak zeby sie pobawic:) niemam zamiaru chodzic z tymi kulkami na strzelanki :) 2) może ci sie taka kulka rozlecieć w lufie lub komorze HU... co nigdy nie jest dobre ;) Tymbardziej moze sie rozleciec, ze bede miał tuningowany model :| (380fps) a to moze byc groźne! Skoro tak to jakie kulki, do tuningowanego modelu polecacie? Polećcie mi jakies kulki do strzelania: a) w domu, czyli tak zeby sie wyzyc :) (chodzi o jak najtańsze a dobe kulki) B) kulki na strzelanke (cena około 30zł za 3000 kulek) Co sądzicie o tych: a) http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/311 B) http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat.../products_id/47 Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Wejdź na www.asg.com.pl i tam mają dobre tanie kulki. Np. Excele 0,2 w butli 6000 sztuk kosztują 56 zeta. Quote Link to post Share on other sites
Raphalus Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 2) może ci sie taka kulka rozlecieć w lufie lub komorze HU... co nigdy nie jest dobre ;) Tak sobie myslałem i sie dziwie jak taka kulka moze sie rozlecieć w lufie albo HU? przeciez tłok jej nie uderza (chyba) ani w nic tam nie wali taką siłą zeby sie rozleciała (chyba :P) Bo to powietrze ją wypycha i nadaje jej siłę tak? Komuś juz sie tak zdażyło ze kulka rozsypała sie w lufie albo HU? PS: Moze sie myle, nie znam sie na tym, tylko tak sobie myslałem moze za duzo myśle ;)? Quote Link to post Share on other sites
GOT_Veto Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Komuś juz sie tak zdażyło ze kulka rozsypała sie w lufie albo HU tak... mi ;) przeciez tłok jej nie uderza (chyba) ani w nic tam nie wali taką siłą zeby sie rozleciała a myslisz, że ciśnienie wytworzene przez tłok do wypchnięcia kulki to nic ?? To tak jakby powiedzieć, że upadek ze 100m do wody to nic, bo woda jest miękka ;) Pozdrawiam Veto Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Ale woda ma coś takiego jak napięcie powierzchniowe ;) Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 "Miękka woda" :lol: Osrajcie te kulki , nie ma co sie rozwodzić. Tanie są GF'y. Nie nazwałbym ich precyzyjnymi ale na stockową lufe TM'a starczą spokojnie. Polecam 0.25 bo są najcelniejsze. 0.2 z powodu jakości latają jak chcą. Quote Link to post Share on other sites
Raphalus Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 PS: Moze sie myle, nie znam sie na tym, tylko tak sobie myslałem moze za duzo myśle ;)? Tak :mrgreen: Cos Ci sie rozwaliło w gunie po tym jak kulka pękła w środku? Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Kulek 0,25g Gold Fire używam w moim gunie. Mam lufę 6,03 mm prometheus'a i jak narazie na 6000 sztuk zero jakichkolwiek zacięć 8) Ogólnie jest to chyba najtańsze wyjście dla ludzi z preclufami. Może i są lepsze .... ale np czasami Exele 0,25 cieły mi się w magach a tu mam o dziwo święty spokój.... a poza tym przy obecnym ROFie używając Exeli podpisał bym upadłość . :wink: Pozdrawiam żylet Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 W piątek dostłem te 0,2g wykonanie, gładkośc powierzchni jest o wiele lepsze niz w tych 0,25g. Wystrzeliłem ok 500szt. zero problemów na magach Stara. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 http://allegro.pl/item96791905_profilowane...000_sztuk_.html a co powiecie o tych do AEG steyra AUG z both elephant? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts