mczesiu Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Aż boję zadać to pytanie, a jednak. Która lepsza? AK47 Cymy czy M47 DE. Nie chcę tutaj brać pod uwagę sklepu w któym została kupiona, lecz osiągi i wygląd. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 ...ale M47 to strzelba, replika Remingtona 870... Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 1, 2006 Report Share Posted June 1, 2006 Bierz M47 DE przynajmiej osiągi są przyzwoite... Quote Link to post Share on other sites
mczesiu Posted June 1, 2006 Author Report Share Posted June 1, 2006 Bierz M47 DE przynajmiej osiągi są przyzwoite... Podobno ten AK też strzela przyzwoicie. M47 już mam... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 1, 2006 Report Share Posted June 1, 2006 Pompka jest stworzona do szybkiego ognia pojedynczego - jesteś w stanie przeładować ją szybciej niż jakiegokolwiek innego springa (MP5, kałach, M16, Famas...) co już daje ci pewną przewagę "w polu". Quote Link to post Share on other sites
kapitanbubel Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Westie o jakiej mówisz broni o ak 47 czy m47 de? Quote Link to post Share on other sites
mczesiu Posted June 2, 2006 Author Report Share Posted June 2, 2006 Pompka jest stworzona do szybkiego ognia pojedynczego - jesteś w stanie przeładować ją szybciej niż jakiegokolwiek innego springa (MP5, kałach, M16, Famas...) co już daje ci pewną przewagę "w polu". Oczywiscie teoratycznie, bardzo często jednak musze przycelowac kogoś bardzo precyzyjnie a ten shotgun strzela na kulkach 0.25 róznie :roll: Po prostu wydaje mi się, ze ten AK bedzie mocniejszy i celniejszy. Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Jak masz shotguna DE to zorganizuj sobie skadś AK cymy(np kupując) i porównaj. Twoje poświęcenie marnych 70zł docenią potomni. Bubel AK to nie pompka. Pompka czyli inaczej pump-action to nazwa na shotguny przeładowywane ruchem czułenka pod lufą. Westie, shotguny strzelają szybciej od wszystkich innych springów z wyjątkiem tych posiadających przeładowanie a'la shotgun(np.UZI, M16 z TM, M15 CA, MP5 HFC) ;) No chyba, żę te tez uznać za shotguny ;) :F Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 weź kalacha m47 bedziesz miał 2 3 miesiace... uriwe ci sie zazcep od tłoka. Mi w 3 poszedł w 2 dało sie naprawic poprzez stopienie plastiku i uformowanie go na cylindzre i skręcenie z pozostałym kawałkiem tzrymającym sie o wlasnych siłach wkrętem, tak bylo w 2, w 3 urwał sie kawałek cylindra... AK bierz osiagi takie same w shotach bax lubi być krzywy. pozdro Quote Link to post Share on other sites
AvA Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Ja też bym wziął AK,jest już otym temat i tam jest all opisane, podobno jest porównywalny do AK black z CG,a nawet lepszy. http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=21928 (prosze) Quote Link to post Share on other sites
feed Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Bierz AK, dużo na ten temat czytałem, w końcu wziąłem! I wiesz co? Jestem całkowicie zadowolony... Miałem AK z TM w rękach i Cyma jest Minimalnie gorsza... Wizualnie lepsza (chodzi mi głownie o to "drewno z plastiku" ofkz, od TM 2 razy lepsze) mówię gorsza pod względem zasięgu, ale, uwaga, uwaga, TM JEST 2 RAZY DROŻSZE! Omg! Ale się rozpędziłem... Porównywując AK i M47 moja sybiektywna ocena jest stanowczo ZA AK Pozdro, mam nadzieję, że pomgłem :) Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 To TM robi jakiegoś springa AK??Mogę link?? Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 moze sie myle ale czy czasem feed nie myslal o ak47tm AEG vs cyma ak47 AEG :) Quote Link to post Share on other sites
AD_Lomza Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Dołanczam siędo opinii Feeda, z tego co wiem to kałach strzela jak mp5, a ja mp5 widziałem dobrze jak strzela, to dlatego bierz kałacha Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 moze sie myle ale czy czasem feed nie myslal o ak47tm AEG vs cyma ak47 AEG Smile Też o tym myślałem ale po co porównywać TM'owskie AK(AEG) za ok. 1000zł z shotgunem za 50?To chyba była pomyłka zwykła jakaś :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Ludzie co wy durni jesteście? To jest tablica SPRĘŻYNOWYCH więc nie chrzańcie o AEGu Cymy. @mczesiu - Ja mogę Ci polecić AK. Kumpel ma, replika strzela daleko i w miarę celnie. Shota nigdy nie miałem w rękach. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 Ludzie co wy durni jesteście? To jest tablica SPRĘŻYNOWYCH więc nie chrzańcie o AEGu Cymy. O to właśnie nam chodziło,że kolega się pomylił i pisał o AEGu TM, a nie Cymy. [ Dodano: Sat 23 Sep, 2006 ] Ale dość już offtopu. [ Dodano: Sun 24 Sep, 2006 ] A tak od siebie to mogę polecić M47. Quote Link to post Share on other sites
cord Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Ja bym brał AK, na cymę, nawet przyzwoicie wykonany Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 A ja bym brał strzelbę m47 bo nawet nawet zasięg i celność........... a sprężyną cymy bym nie zaufał...........AEG'ą z metal gb tak ale nie springą...to by było na tyle PZDR Desert 8) Quote Link to post Share on other sites
kredek Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 mialem do czynienia z dwoma tymi zabawkami...m47-niezla moc, szybkostrzelna, dobry zasieg, gorzej z wygladem(dla mnie troche zabawkowo)...Ak47-niezla moc, bdb zasieg, gorzej z szybkostrzelnoscia (przeladowanie z prawej strony), wyglad i waga bdb. Wedlug mnie obie sa dobre, ale bardziej mi do gustu przypada Ak47... Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Kredek piszesz, że tu jest coś dobre, tu bardzo dobre, ale podaj jakies konkrety.Napisz z której repliki lepiej się celuje, z której kulka leci dalej. To z pewnościż ułatwi niektórym wybór, a napisanie to jest dobre i to też ale mi sie bardziej tamto podoba nic nie wnosi. Quote Link to post Share on other sites
Bohun74 Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Jestem za AK z CYMY, mam i jak na sprężynę jest naprawdę niezły, dobre wykonanie (solidne), niezły ciężar. Mogę polecić ze spokojnym sumieniem Quote Link to post Share on other sites
Frimer Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 AK tylko widziałem i wygląda przyzwoicie. M47 za to posiadam i mogę pokrótce opisać ten model. Posiadam wersję z długą kolbą czyli tą co ma 260 fps. Największą zalętą tej broni jest moc i regulowany HU. Przy precyzyjnej regulacji i dobrej jakości BBsom (najlepiej 0,2 g) zasięg skuteczny wynosi nawet do 30 m. Szybkostrzelność i wygoda przeładowania to kolejna zaleta (wiadomo jak to w shotgunach). Wykonanie jest przyzwoite choć gorsze od AK, w moim egzemplarzu były nadlewki plastiku i żle spasowana stopka kolby. Jakość tworzywa korpusu jest niezła, wytrzymałość też całkiem wysoka. Duża możliwość dociążenia i trochę metalowych części. Celność moim zdaniem raczej kiepska, brak przyżadów celowniczych daje się we znaki, ale można łatwo je dorobić. Kolejnym plusem M47 jest cena, moja wersja kosztowała 55 zł. Dwa magazynki kosztują 15 zł. Magazynki mieszczą 19 kulek z czego dwie ostatnie trzeba przeładowywać z bronią do góry nogami bo sprężyna jest już całkowicie rozprężona a BB są poza magiem. Jest jeszcze werscja M47 z "drewnianymi: okładzinami posiadająca 310 fps. Ogólnie polecam tą strzelbę, kosztuje malutko, jest mocna a jak się zepsuje to aż tak bardzo strata nie będzie bolała, moja trzyma się świetnie a już koło 1k kulek z niego wywaliłem (choć wiem, że to jeszcze mało). AK niestety opisać szerzej nie mogę bo z niego nigdy nie strzelałem. Quote Link to post Share on other sites
Guest lonek393 Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 Według mnie m47 jest lepiej wykonany i lepiej strzela. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Jeżeli nie odpowiada ci forma pompki to proponuję M49 DE - moć ma taką jak shotgun a wygląd karabinka G36 - Ja ze swojego jestem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts