Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G&G - MP5 A4

Recommended Posts

Strzały na sekunde R.O.F. 16 s/s

Energia kinetyczna: 1 J

Prędkość początkowa: 99m/s

o shit 8O to bedzie mlyn kulek poprostu :D , a jesli sie pojawilo to watpie zeby ktos juz to macał,chyba ze ssobie wczesniej gdzie indziej kupił...

A co do specShopa to naprawde ten sklem mi ostatnio imponuje w tak nie wielkim czasie wprowadzil tak wiele replik :)

Ostatnio G&G poprawiło jakość :D .

Gallain- niedawno przysłałeś mi foty swojego UMP. Dzięki. Tylko smaka mi narobiłeś. Jak sprawdza się zestaw tłumikowy i granatnik pod SMGiem?

Chyba kupię cuś z G&G... :D

Granatnik idealny do wyczyszczenia calego korytarza jednym strzalem :D Kiedys ubilem nim 3 osoby na raz :)

A tlumik bardzo dobrze tlumi, co mnie osobiscie mocno zdziwilo :) No i zaklada sie go i zdejmuje jednym ruchem :)

A jak "szczela" to twoje UMP? (porównanie z jakimkolwiek innym karabinkiem).

Po jakichs 15k kulek bezawaryjnie.

Skupienie jak na tak krotka lufe ok, zasieg tez niezgorszy. Na pewno dalej i szybciej niz stockowe TM.

A konstrukcja pancerna - spadlo mi z ok. 1 metra na beton lufa w dol i lufa zewn. wgiela sie na jakies 1,5mm (na zewnatrz) :D

• 2 months later...

witam. odswiezam temat, bo planuje kupno guna i jestem ciekaw, czy wlasnie ta mp5 jest warta swojej ceny. w necie jakos nie moglem znalezc recenzji na temat owej repliki, a wsrod ludzi panuje podzielona opinia na temat produktow G&G. podzielcie sie swoimi odczuciami w stosunku do tej firmy jak i modelu, bo chce dobrze wydac zaoszczedzone pieniazki :)

Na zdjeciu w specshopie zamiast mp5 dali nazwe pm5 ^^ Ladne to to ale wole jakos moje CA :P

Machinen Pistole 5 = MP5

Pistolet Maszynowy = PM5

;-)

Jesli to rzeczywiscie ma taki rof to siuper ale co z zywotnoscia :roll:

Pozatym krotka seria (3-4kulki) rox. Po co komu kosiarka ?? takie troszke nierealistyczne 8)

• 2 weeks later...
  • 6 months later...

Witam!

Odświeżam temat 8) Zastanawiam się nad kupnem mp5a4 g&g albo mpa4 ca lub UMP g&G. Zacząłem się zastanawiać nad G&G bo przeczytałem że TM to kupa plastiku, Ca ma sporo drobnych niedociągnięć a ICS też taki sobie. Czy ktoś dysponuje tym sprzętem i mógłby przybliżyć nam wszystkim jakieś bardziej konkretne informacje. Np. wady ( według posiadacza ) , co jest dobrze wykonane? Czy kupić ze spec shopu czy lepiej poprosić inny sklep o sprowadzenie? Czy w ogóle opłaca się kupić czy lepiej brać CA lub UMP??

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

Możliwe, że już w przyszłym tygodniu pojawi się recenzja MP5 z G&G.

TM może i jest plastikowe, ale w MP5 to nie robi różnicy, gdyż nic się nie wygina i nie trzeszczy. Kolby do MP5 są najlepsze w TM - w CA czasami się rozchodzą w szwach, G&G mają brzydkie łączenia. TM strzela cicho, jest lżejsze i ma dobrą celność (wydaje mi się, że lepszą niż CA). Z drugiej strony słyszałem o przypadkach pęknięcia gearboxów v.2 w TM.

G&G robi dobre pierwsze wrażenie - atrapa zamka chodzi lepiej niż w CA, selektor przałącza się płynnie, ale z wyczuwalnym kliknięciem. Hopup reguluje się precyzyjnie i nie przestawia się sam. Nawet w wersji Economy (body z plastiku) dostajemy tłumik płomienia z gwintem do zamontowania tłumika dźwięku i osłonką na gwint. Lufa w G&G jest "precyzyjniejsza" - podobno 6.05mm. "Na oko" strzela lepiej w stocku niż CA, ale mniej celnie niż preclufa Systemy. G&G jest cichszy niż CA (lepiej ustawione zębatki, być może bardziej precyzyjnie niż CA.) Hicap G&G podaje bez problemu.

• 4 months later...