Kinko Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Na specshopie pojawiło się mp5 od g&g :D http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...314f5b9159dd63a Ktoś już go "macał" ? Bo na zdjęciach wygląda pięknie :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Strzały na sekunde R.O.F. 16 s/sEnergia kinetyczna: 1 J Prędkość początkowa: 99m/s o shit 8O to bedzie mlyn kulek poprostu :D , a jesli sie pojawilo to watpie zeby ktos juz to macał,chyba ze ssobie wczesniej gdzie indziej kupił... A co do specShopa to naprawde ten sklem mi ostatnio imponuje w tak nie wielkim czasie wprowadzil tak wiele replik :) Quote Link to post Share on other sites
Schabek Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 No repliki G&G robia teraz na mnie wrazenie .. 16kulek na sekunde 8O Quote Link to post Share on other sites
gordy Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Nie macałem, ale gdzieś na zagranicznym forum(chyba francuski) była recka i to dobra. Ale to 16 kulek robi wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Ja bym był sceptyczny nieco w stosunku do firmy G&G. Mam z tej firmy G&G GR 16 R4c i dopiero wymiana całego kompletnego GB spowodowała, że giwera nadaja się do strzelania. Drugi raz juz bym G&G nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 MP5 jeszcze nie oglądałem, ale jakość wykonania M14 czy M4 z GG woła o pomstę do nieba...Na mnie repliki GG nie robią wrażenia...:) Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Na zdjeciu w specshopie zamiast mp5 dali nazwe pm5 ^^ Ladne to to ale wole jakos moje CA :P Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Nie strzelaliście chłopaki z UMP G&G :) Jeśli Mp5 jest tak wykotane i ma taki rof jak UMP, to jest warte polecenia :) Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 ja mam SOC16 z G&G a w zespole jest jeszcze M14. W drugiej ekipie ktora sie z nami strzela jest M14 TM, kiedys wymienilismy sie na caly dzien. W porownaniu TM do G&G, G&G ma zdecydowanie lepsza jakosc. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Ostatnio G&G poprawiło jakość :D . Gallain- niedawno przysłałeś mi foty swojego UMP. Dzięki. Tylko smaka mi narobiłeś. Jak sprawdza się zestaw tłumikowy i granatnik pod SMGiem? Chyba kupię cuś z G&G... :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Ostatnio G&G poprawiło jakość :D .Gallain- niedawno przysłałeś mi foty swojego UMP. Dzięki. Tylko smaka mi narobiłeś. Jak sprawdza się zestaw tłumikowy i granatnik pod SMGiem? Chyba kupię cuś z G&G... :D Granatnik idealny do wyczyszczenia calego korytarza jednym strzalem :D Kiedys ubilem nim 3 osoby na raz :) A tlumik bardzo dobrze tlumi, co mnie osobiscie mocno zdziwilo :) No i zaklada sie go i zdejmuje jednym ruchem :) Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 A jak "szczela" to twoje UMP? (porównanie z jakimkolwiek innym karabinkiem). Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 A jak "szczela" to twoje UMP? (porównanie z jakimkolwiek innym karabinkiem). Po jakichs 15k kulek bezawaryjnie. Skupienie jak na tak krotka lufe ok, zasieg tez niezgorszy. Na pewno dalej i szybciej niz stockowe TM. A konstrukcja pancerna - spadlo mi z ok. 1 metra na beton lufa w dol i lufa zewn. wgiela sie na jakies 1,5mm (na zewnatrz) :D Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted June 6, 2006 Report Share Posted June 6, 2006 Jak ktoś się pokusi na kupno tej mp5, niech porówna ją do mp5 CA nowej serii B&T. Kolega zamierza właśnie kupić mp5 CA, a ja mu robię dylematy. Quote Link to post Share on other sites
ravengwo Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 witam. odswiezam temat, bo planuje kupno guna i jestem ciekaw, czy wlasnie ta mp5 jest warta swojej ceny. w necie jakos nie moglem znalezc recenzji na temat owej repliki, a wsrod ludzi panuje podzielona opinia na temat produktow G&G. podzielcie sie swoimi odczuciami w stosunku do tej firmy jak i modelu, bo chce dobrze wydac zaoszczedzone pieniazki :) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Na zdjeciu w specshopie zamiast mp5 dali nazwe pm5 ^^ Ladne to to ale wole jakos moje CA :P Machinen Pistole 5 = MP5 Pistolet Maszynowy = PM5 ;-) Jesli to rzeczywiscie ma taki rof to siuper ale co z zywotnoscia :roll: Pozatym krotka seria (3-4kulki) rox. Po co komu kosiarka ?? takie troszke nierealistyczne 8) Quote Link to post Share on other sites
ravengwo Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 witam ponownie. otóż od wczoraj jestem posiadaczem mp5 z gg i mam dylemat. jaką baterie zamówić?? w manualu rekomendują 8.4mAh natomiast w specshopie widnieje 9.6 lub 10.8mAh. interesuje mnie, która z nich jest uważana za stockowa do tego modelu. pozdr Quote Link to post Share on other sites
ravengwo Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 wiem że będe musiał przycisnąć pasa albo zablokować tryb auto :) wracając do tematu to ma sprężyne M90. z tego co pamiętam to takie coś pociagnie 8.4. jeżeli sie myle to poprawcie. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Bierz 9.6V. Ja mam rof 16 w UMP i wcale nie zżera dużo kulek, a bardzo pomaga w grze. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Osobiscie jestem wielkim przeciwnikiem "siania", aczkowiek tez jestem za opcja 9.6v chociazby patrzac w przyszlosc z mysla o tuningu Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Witam! Odświeżam temat 8) Zastanawiam się nad kupnem mp5a4 g&g albo mpa4 ca lub UMP g&G. Zacząłem się zastanawiać nad G&G bo przeczytałem że TM to kupa plastiku, Ca ma sporo drobnych niedociągnięć a ICS też taki sobie. Czy ktoś dysponuje tym sprzętem i mógłby przybliżyć nam wszystkim jakieś bardziej konkretne informacje. Np. wady ( według posiadacza ) , co jest dobrze wykonane? Czy kupić ze spec shopu czy lepiej poprosić inny sklep o sprowadzenie? Czy w ogóle opłaca się kupić czy lepiej brać CA lub UMP?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Możliwe, że już w przyszłym tygodniu pojawi się recenzja MP5 z G&G. TM może i jest plastikowe, ale w MP5 to nie robi różnicy, gdyż nic się nie wygina i nie trzeszczy. Kolby do MP5 są najlepsze w TM - w CA czasami się rozchodzą w szwach, G&G mają brzydkie łączenia. TM strzela cicho, jest lżejsze i ma dobrą celność (wydaje mi się, że lepszą niż CA). Z drugiej strony słyszałem o przypadkach pęknięcia gearboxów v.2 w TM. G&G robi dobre pierwsze wrażenie - atrapa zamka chodzi lepiej niż w CA, selektor przałącza się płynnie, ale z wyczuwalnym kliknięciem. Hopup reguluje się precyzyjnie i nie przestawia się sam. Nawet w wersji Economy (body z plastiku) dostajemy tłumik płomienia z gwintem do zamontowania tłumika dźwięku i osłonką na gwint. Lufa w G&G jest "precyzyjniejsza" - podobno 6.05mm. "Na oko" strzela lepiej w stocku niż CA, ale mniej celnie niż preclufa Systemy. G&G jest cichszy niż CA (lepiej ustawione zębatki, być może bardziej precyzyjnie niż CA.) Hicap G&G podaje bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Generalnie ja nie chciałbym mieć TMki. Więc co byś mi poleca. CA czy G&G?? Dodam że chce od razu tuningować moją MP5 na Capri ASG. Czy polecacie ten tuning na Capri?? A może nie MP5 tylko G&G UMP?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Czy użytkownicy mogą napisać na temat repliki parę słów? Czy doszło do jakiś awarii w między czasie? Czy ktoś próbował zamontować jakiś chwyt TLF do repliki? Jakie magazynki są kompatybilne i ogólnie czy warto kupić tego cudaka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts