Maciek_D Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Ja od niedawna jestem posiadaczem tego karabinu, ale jeszcze nie mialem okazji pobawić sie nim na strzelance. Jesli chodzi o zewnetrzne wykonanie to jest raczej poparawne, choć widać ze TM to nie jest. Ogromna wiekszosc elementów wykonana jest z plastiku z wyjątkiem szyn RIS ( dwie boczne i gorna) i szyny kolby. Waga PMa jest słuszna i pozytywnie zaskakuje jednak sam gun jest dosyć mały i jeśli ktoś ma łapy jak bochny to bedzie miał spory problem. Wkurza troche pozycja selektora trybu ognia, który, znajdue sie zbyt blisko rączki i spustu przez co często samoczynnie zdarza sie przełączyć na SEMI. Mag jest jest tandetnej jakosci, ale podawac kulki podaje bez problemów. Wchodzi weń ok 40 kulek i wystarcza 3 sek na full auto zeby wysypac wszytko co sie zaladowalo - mi sie to bardzo podoba. Co do osiągów nie chce sie narazie wypowiadać, bo jak pisałem nie sprawdzałem go w boju. Bron jest cqalkiem cicha i szybkostrzelna. Niepokoi trochę fakt, że na BB 0.20 ok 15 m kulka zaczyna drastycznie leciec w dół, mimo podkręcenia hopa na maxa. Mozliwe ze jest to efekt przesmarowania HU przez Krakmanów i dopiero po jakims czasie podkręcenie zacznie dzialać jak należy. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 To weźsięzdecyduj-karabin, czy PM? Podpowiem, że MP7 karabinem nie jest... ;) Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 A czy ktoś sprawił sobie magazynki frmy MAG i może powiedzieć, czy są kompatybilne z repliką tej firmy? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=823 Bo tańsze o 20zł niż lowcapy na taiwangunie a pojemniejsze o 20 kulek :D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Testowali w sklepach, testowali prywatnie, pasuje. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 (edited) Udalo sie wam poprawic dzialanie systemu hop-up? Znalezliscie jakies rozwiazanie, zeby ta przednia raczka nie latala luzno? Edited July 15, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 A jest jakiś tuning bo 240 FPS to mało. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Nie ma. Nawet zestawy Nineball za dużo nie dają. Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 A ile bedzie miał Słoń FPS??(Mp7 Both Elephant) Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 (edited) Kilka fotek z zagranicznych sklepów: http://www.gun163.com/views.asp?hw_id=582 http://www.actionhobbys.co.uk/-Special-Off...-AEG_ABT2K.aspx Jak by ktoś chciał wiedzieć jak wygląda GB w tej replice: http://www.airsoftpress.com/mp7upg6.jpg Czy mi sie wydaje czy są tu cztery zębatki w GB? Ktoś wie może jaka jest głowica tłoka, kierunkowa czy zwykła? Edited July 18, 2007 by soldat Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 A jam mam pytanie o kulturę i dźwięk pracy mechanizmu, chciałbym wstawić do mp7 ciche głowice i tłumik dźwięku, w wersji TM to dało naprawdę dużo i z 5m nie można było zlokalizować strzelca. Czy tak samo będzie w wellu ? czy chińskie łapki pochrzaniły sprawę i wszystko rzęzi jak w ciągniku ? Dodam że zasięg mnie nie obchodzi aż tak bardzo bo to ma być replika do 20m do ściągania po cichu. (od rozwałki jest główna i boczna 1911) Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Mój Well pracuje (pracował - sprzedałem :???: ) dość specyficznie. Sama praca zębatek jest naprawdę kulturalna i cicha, natomiast wyjątkowo głośny jest strzał. Podejrzewam że rezonansuje body, bo z otwartą tylną częścią już jest sporo ciszej. Ogólnie mechanika działa bardzo ładnie, tragedią jest jedynie hop-up. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1549 Taki magazynek będzie pasował? Jak się sprawują wasze MP7? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1549 Taki magazynek będzie pasował? Owszem będzie, ale bardziej opłacają się Mid-capy z MAGa: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=824 Obecnie niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Obecnie niedostępne. Nie ma na stronie, ale na stanie już są ;-) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Doszedł :) Plastik fajnie zrobiony, zbliżony do G36c JG jednak mniej chropowaty jest. Dość "dużo" części metalowych to plus. Czy komora HU jest plastikowa? U mnie na taką wygląda. Drugie pytanie: Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 To jest Bolt Catch - zwalniacz zamka(?) czy też iglicy, to samo co ten "wichajster" w kształcie lizaka w Mkach po lewej stronie body. Rozpiska części MP7: http://www.defensereview.com/video/MP7_3copy.jpg Ofkoz w replice ten zwalniacz nie robi nic :???: Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Hmm, zastanwiam się, czy sobie tego Wella nie kupić jak już będę tuningował swoją "długa" strzelbę? Na razie latam wszędzie z kałachem, ale jak bym zrobił tuning, to taki MP7 byłby chyba niezły do budynków? 300 zł to jeszcze nie fortuna, vhyba można zaryzykować;) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 No właśnie - czy ktoś może wypowiedzieć się szerzej o tej replice? Mam zamiar kupić sobie boczniaka a że to maleństwo kosztuje 300zł to w sam raz na moją nie za bardzo przepastną kieszeń. Chodzi mi raczej o (nie)zawodność, bo osiągi pal licho, i tak to do CQB jest... Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Hmm, zastanwiam się, czy sobie tego Wella nie kupić... Powiem tak: waży 1,4 kilo, jest duży, większy niż jakikolwiek pistolet "semi", nawet w kaburze udowej biegać z tym nie bardzo. Przy złożonej kolbie ciężko mi było z niego przycelować. Raz z zaskoczenia wziąłem gości na ~6m i ... nie trafiłem :evil: Z jednej ręki niewygodnie się strzela. Przez "lewy" hop-up kulki nie dolatywały nawet na tyle, żebym je widział przed lufą (ok.22-25m). Po 2 nieprzerwanych magach na auto zaczął śmierdzieć od przegrzanyh styków z batką. Batka od tego momentu czasem nie łączy. Low cup i rof okazują się znacznie za małe do skutecznej walki. Plusy?: batka długo trzyma, głośny, dość ładny, mały i zwarty. Obiektywną/subiektywną decyzję zakupu pozostawiam Wam. Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 Spodobał mi się wizualnie, kiedy ostatnio siedziałem chwilę u Krakmanów i czekałem na swoją replikę. Faktycznie magazynek ma mizerna pojemność, ale może dało by się skombinować jakiś inny, większy. Choć w sumie to nie wiem, z tego co napisał Brayli, moje spojrzenie na tę replikę jest teraz sporo chłodniejsze;) Prędzej już może MP7 od TM -nówka 800 zł, ale moż eby się udało coś z drugiej ręki? Generalnie chodzi mi o to, żeby mieć do budynków coś co strzela serią, i żeby nie był to pistolet:D Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 MP5 PDW galaxy, bardzo fajnie się z tego strzela, zasięg przyzwoity, jedyne co potrzebne to porządna bateria aby miał lepszy ROF, bo w stocku lipny... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 (edited) Raz z zaskoczenia wziąłem gości na ~6m i ... nie trafiłem Ćwicz, ćwicz, ćwicz... Z 10 m nie ma szansy NIE TRAFIĆ do człowieka średnich rozmiarów, a może ten Twój był krasnalem :wink: Mam tę replikę od trzech tygodni, nie jest to rewelacja, ale do CQB jest idealna, a do tego celu została stworzona. Nie był jeszcze w akcji ale testowałem go na działce i nie potwierdzam Waszych zastrzeżeń dotyczących zasięgu, na 20 m szwagier poczuł na d...e, a to wystarczy. Pozostałe zastrzeżenia potwierdzam. Traktuję go jako broń boczną dla snajpera, a snajper zbyt dużo nie biega, więc ciężar nie jest wielkim mankamentem, zauważcie, że Desert Eagle waży zaledwie 0,2 kg mniej :wink: Moja subiektywna ocena = 8 (w skali 1:10) :wink: Edited September 24, 2007 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 (edited) MP5 PDW galaxy, bardzo fajnie się z tego strzela, zasięg przyzwoity, jedyne co potrzebne to porządna bateria aby miał lepszy ROF, bo w stocku lipny... No tak, tylko że MP7 jeszcze wsadzę do kabury (widziałem gdzieś takie ogromne, choć zdaję sobie sprawę że to niezbyt wygodne) a MP5 juz raczej nie. A raczej nie mam co zrobić z drugą repliką w czasie strzelanki, muszę taszczyć obie naraz. Edited September 27, 2007 by de Villars Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Zdaje mi się że Kabury do mp5k były... Wiem nie jest bardzo wygodne mieć prawie 2kg na udzie, ale kurz ma przynajmniej zasięg oraz ROF'a (możliwość zmiany baterii w mp7 dziwne przejściówki i zawracanie głowy duperelami...)lepszego niż to mp7... Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Jakbym dorwał kaburę do MP5 to oczywiście dośc mocno zmienia postać rzeczy. Zasiegiem się specjalnie nie martwię, bo to i tak ma być do budynków, ale dobry ROF to faktycznie by się przydał. Najlepiej było by dorwać MP7 od Tokyo Marui używanego stocka, bo nówka jest za droga na broń boczną (800 PLN). A jak sie nie uda to może faktycznie ten MP5? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts