Majkel86 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 No to tak też myślałem, że o to Ci chodzi ale wolałem się upewnić ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Jesli mowa o kroju SF z helikona, to macie racje. Ale jesli juz mowa o Combacie to juz sprawa wyglada inaczej :) Spodnie Combat Helikon. Bluza chinska kopia Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Ja kombata Multicama szczerze polecam ponieważ się sprawdził według mnie. Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Ojejku, jakoś przebrnąłem przez 18 stron...ale średnio ogarniam więc zadam konkretne pytania: - która firma robie najmocniejsze mundury, najbardziej wytrzymałe (propper?, pomijam oryginalne ;) ) - która kopia waszym zdaniem najlepiej pasuje do naszego środowiska - do 500 zł za spodnie i górę co byście wybrali Z góry dzięki za odpowiedz, już 2 dzień szukam odpowiedzi jak najlepiej ulokować kasę w mundur z kamuflarzem "zbliżonym" do Multicam-u ale wszędzie piszą inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 - truspec nyco (oryginalne CP podobno sie prują pod pachami ;) ) - podobno suez (po to wprowadzano w nim zmiany a nie jak twierdzą złosliwi zeby uniknac procesu o kradzież praw autorskich ;) ) ale jak znam zycie i jakosc polskich nadrukow kamuflazowych to bym odpuścił - spodnie trucpec nyco i bluza poliester z bawełną truspec nyco. Coprawda bluza będzie ciemniejsza ale jakie to ma znaczenie? Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 bluza poliester z bawełną truspec nyco Jaeger - a co to za wynalazek poliester z bawełną nyco? Bluza z polycottonu, a kołnierzyk z nyco czy odwrotnie? A co do bluz truspeca z polycottonu to mam taką jedną i nie chciałbym uzywac jej za żadne skarby w terenie, wolę za te pieniądze kupić dwa Helikony lub jedno Miwo, bo Praszka chyba ostanio wrzuciła ten kamuflaż w ofercie. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Eeeee babol. Bez nyco. Quote Link to post Share on other sites
hyena Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 (edited) - spodnie trucpec nyco i bluza poliester z bawełną truspec nyco. Coprawda bluza będzie ciemniejsza ale jakie to ma znaczenie? Co prawda nie chcę przeszkadzać, ale kto powiedział że spodnie i bluza róznią się kolorami sam posiadałem cały komplet i nie widzałem róznicy między kapeluszem, spdniami i bluzą. Jeżeli mowa oczywiście o NYCO 50-50 Edited March 10, 2009 by hyena Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Jaeger - a co to za wynalazek poliester z bawełną nyco? Bluza z polycottonu, a kołnierzyk z nyco czy odwrotnie? A co do bluz truspeca z polycottonu to mam taką jedną i nie chciałbym uzywac jej za żadne skarby w terenie, wolę za te pieniądze kupić dwa Helikony lub jedno Miwo, bo Praszka chyba ostanio wrzuciła ten kamuflaż w ofercie. Jak widać tu wytknięto mi że popełniłem babola do czego w następnym poście się przyznałem. Bluza miała być tylko z poliestru z bawełną. Bez nyco. A takowa jest ciemniejsza niż nyco. Tak na marginesie. Bren a jak myślisz z czego jest praszka? Bo na pewno nie jest to nyco. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Może to być tylko polycotton bo SUEZ był tylko na tego typu tkaninach (US21 i różne warianty frontiery) szerzej drukowany. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Dokladnie to mialem na myśli C22. Frontiera III to chyba polycotton 50/50 Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 (edited) Mam pytanko gdzie można w Polsce dostać spodnie Multicama ale z tymi wszytymi ochraniaczami? Drugie pytanie jak zapina sie ten pas http://www.gunsmokearmyshop.pl/multicamzon...8_front_300.jpg bo ze zdjęcia nie potrafie odczytać. Kiedyś gościu na Allegro miał całe komplety, coś takiego z ochraniaczami na łokcie i kolana: http://www.cryeprecision.com/Item_Detail.a...s+Ac#extensions http://www.cryeprecision.com/P-APRCS402LGR/Combat+Shirt+Ac za około 550 zł Ale teraz nie znalazłem. A tu masz pas http://allegro.pl/item601509019_pas_blackh...nalny_nowy.html Edited April 5, 2009 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 O dzięki na tym zdjęciu dobrze widać ten pas. No szkoda że tamten człowiek na allegro juz tego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 ale na gunsmokearmyshop.pl masz Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 O dzięki na tym zdjęciu dobrze widać ten pas. No szkoda że tamten człowiek na allegro juz tego nie ma. A własnie sie pojawiło http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=604694617 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=604694630 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=604694637 Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 i godny polecenia jest ten komplet? z jakiego on jest robiony materiału? Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Tak moim zdaniem jest godzien polecenia ten komplet.a z czego jest robiony to chyba na którejś stronie jest tuataj podane. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 A wedlug mnie srednio, szczegolnie jesli ktos patrzy na odcien kolorow. Tutaj zamiast brazu jest kolor... rdzy?:D Fotki na aukcji nie prezentuja tego prawdziwego kompletu, tylko zupelnie inny produkt Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Widziałem ten mundur i mogę śmiało stwierdzić, iż pieprzysz głupoty. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
PawelN Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) Mam właśnie ten komplet i jestem zadowolony. Z śmiałością mogę polecić. Nigdzie tam rdzy nie widzę. Do wyboru miałem albo droższego Helikona, albo ten tańszy zestaw. Wybrałem tańszy, później porównałem z Helikonem - nie dosyć że cena lepsza to do tego poprawnie wykonany (tam gdzie powinna być tkanina nylonowa, tam jest) i kolory nie tak świecące jak w "CAMOGROM'ie". Owszem, do zdjęć się można przypieprzyć, sprzedawca nawet stwierdził, że po prostu nie ma możliwości wykonania lepiej wyglądających (brak modela), więc zastosował te. Edited April 7, 2009 by PawelN Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 On jest tak ze zdjęcia to bardziej zielony niż ogryginał...tak mi sie wydaje ale to nawet lepiej. A w porównaniu z Properrem to co wybrać? (nie tylko na cene patrzac) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 No jasne że proppera. Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ol Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) Jak masz kasę to Propper, jak szkoda Ci wydać tyle kasy to Helikon. Sporo osób u nas ma Helikona i są zadowoleni, dobry stosunek ceny do jakości. Ja osobiście używam Proppera i następny mundur też pewnie będzie od Proppera :) Edited April 7, 2009 by Kacper_ol Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) Widziałem ten mundur i mogę śmiało stwierdzić, iż pieprzysz głupoty. Pozdro. W ekipie mamy 2 takie mundury, więc nie twierdz, że pieprze głupoty jak na coś spoglądałem juz kilka godzin, macałem, przymierzałem A co do propperów to ja wole już mojego Helikona Combat albo tego chinola z EB niz zwykly mundur Proppera, bo combat to jednak wyj**** sprawa :) Edited April 7, 2009 by Ari Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) No fakt Propper to zwykły mundur a ten zestaw z allegro to cos innego, bardziej zmyślnego. Edited April 7, 2009 by kajos1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts