SK8 Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Nie polecam zbytnio szkieletów DF, może trafiłem na kiepski egzemplarz, ale szczerze wątpię . Dokładnie pękł mi w tym samym miejscu co koledze Rzuf_. Może to przez lipola 8-) , ale jednak nie są to szkielety godne polecenia :cry: . Quote Link to post Share on other sites
Hypki Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Nie polecam zbytnio szkieletów DF, może trafiłem na kiepski egzemplarz, ale szczerze wątpię . Dokładnie pękł mi w tym samym miejscu co koledze Rzuf_. Może to przez lipola 8-) , ale jednak nie są to szkielety godne polecenia :cry: . Dopisuję się do długiej listy użytkowników szkieletu Deep Fire 7mm, którym to "cudo" zaczęło pękać (w typowym punkcie prawej połówki). Używałem M120 i pakietu Li-Po - pęknięcie pojawiło się po bliżej nieokreślonym przebiegu i od kilku miesięcy powoli się powiększa. Wygląda na to że nie warto sobie tymi szkieletami zawracać głowy... O wersjach 6mm słyszałem podobną opinię. Pozdrawiam! :) /Andrzej Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Szkielety DF pękają tak samo jak szkielety CA, G&P, Systemy itd. itd. To, że pęka przód to nic nadzwyczajnego. 99% wszystkich GB tak właśnie pęka i jest to raczej logiczne. Śmieszne jest również to, że np. jak były modne repliki CA i sprzedawało się ich dużo, to od groma było wypowiedzi, że szkielet CA jest słaby i pęka szybko ;) Taki urok każdego forum... Biorąc pod uwagę ilość sprzedanych replik DF, ilość założonych szkieletów GB na naszym serwisie to mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że liczba reklamacji w stosunku do sprzedanych sztuk, zalicza szkielety DF do czołówki najlepszych GB. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Dopisuję się do długiej listy użytkowników szkieletu Deep Fire 7mm, którym to "cudo" zaczęło pękać (w typowym punkcie prawej połówki). Używałem M120 i pakietu Li-Po - pęknięcie pojawiło się po bliżej nieokreślonym przebiegu i od kilku miesięcy powoli się powiększa. Wygląda na to że nie warto sobie tymi szkieletami zawracać głowy... O wersjach 6mm słyszałem podobną opinię. Pozdrawiam! :) /Andrzej Dziwnym zbiegiem okoliczności pękł mi na takich samych podzespołach :-F - Jak widać lipol i M120 nie jest najlepszym rozwiązaniem do tego GB :wink: . Mi już zaczął pękać po przebiegu jakimś +/- 4 k kulek - jestem ciekaw jak długo jeszcze pociągnie, lecz myślę że to kwestia jednej strzelanki. Jestem posiadaczem tej nieszczęśliwej 6mm DF :cry: . Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Widać gearboxy V2 są wyraźnie słabsze niż v3. Swojego v3 na 6mm łożyskach i sp150 nie mogę zajechać od około roku... Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 V3 z natury mocniejsze są Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) po 6 miechach na bu guardera i m140 gb df 7mm pękł mi jak na zdięciach wcześniej - w 2 miejscach. Coprawda mam li-po ale tryb strzelania raczej singiel. Macie jakiś godny polecenia gb który wytrzyma m140/m150? Edited March 16, 2010 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 jak dobrze pójdzie za ok 3-4 miechy ruszam z produkcją własnych szkieletów gb. (v2, v3, v6, v"7" pasujace zebatki od v.2,v.3, głowica cylindra boreup do m14.) materiały alu 7005 T6, stal cr-mo 4130. ;) Quote Link to post Share on other sites
v1 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 jak dobrze pójdzie za ok 3-4 miechy ruszam z produkcją własnych szkieletów gb. (v2, v3, v6, v"7" pasujace zebatki od v.2,v.3, głowica cylindra boreup do m14.) materiały alu 7005 T6, stal cr-mo 4130. ;) Seger ,to ja czekam z niecierpliwością na stalową v2 :D Masz już jakieś orientacyjne ceny? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 po wyprodukowaniu testowych egzemplarzy i sprawdzeniu ich w boju ruszy juz produkcja dla klienta ;) ceny na pewno nie będą niskie niestety... (materiały, frezarka, narzedzia, , oprogramowanie nie naleza do tanich wiec narazie oby zwróciło sie na zero ;) ) były w polsce dostępne stalowe v2 za ok 500-600zł mój nie wiem ile bedzie kosztował ale cos koło tego. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 A cena szkieletu z Alu ? Powinny wystarczyć. Ostatnio znajomy robił ekspertyzę (nie wiem czy to poprawne słowo - badał skład) szkieletu V2 od CA - Wyszło że stop z którego jest zrobiony posiada AŻ 7% Glinu... Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Seger, jakby co mogę zniszczyć testowo jeden z twoich gearboxów :) A na poważnie, mam nadzieję, że wszystko wypali i doczekamy się porządnych szkieletów v2. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 (edited) właśnie myślałem o Tobie zwierzu jako jednym z testerów ;) jeżlei spryt, chęci i poświęcony czas i tony wypalonych fajek nad projektami pozwolą, światło dzienne ujrza szkielety wytrzymujące ok 150 000 na 170 guardera przy wysokim rofie w temp 0 stopni C. takie jest moje założenie :) wiem ze jest osiagalne lecz mnóstwo modyfikacji trzeba bezie wykonać aby to pasowało w replice... Edited March 19, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
v1 Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Pojawiły sie już jakieś postępy w pracy nad nowymi gb? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 wyszły tydzień temu 3 sztuki. Jeden stalowy v2 jeden alu v2 i v3 stalowy. wszystkie złożone na sprezynach m170, magnumach, li-po 35C, HSTU Systemy, faza testów teraz trwa ( szkielety maja wytrzymac min 150k do 200k kulek) Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Jakieś zdjęcia tych szkieletów? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 No i pisałeś seger o kosztach w granicach 500-600 PLN, cena by tyczyła się V2 czy też V3? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 cena była by taka sama dla v2 i v3. poczekajmy do konca testów. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Testy "na sucho" czy z kulkami? Bo to pierwsze raczej nierealne dla standardowego użytkownika, a z kulkami - drogo? ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Z kulkami of course. 0,25g. Każda replika ma liczony przebieg co do kulki. Dziś seria 1200kulek na jednym pociągnięciu spustu... kabelki ciepłe :) jedziemy dalej :) aha, komory nie podpierają gb jak coś, standardowy docisk aby jest. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Ajaj, pirandzuf duszo na kólasy :E. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 (edited) Kiedy będzie się można zapisywać na listę oczekujących? ;) I na jakie łożyska jest prototyp? Edited June 8, 2010 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Wyszły 7mm proto. Będą 7 i 8mm. Dopiero po testach lista. Quote Link to post Share on other sites
v1 Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Wyszły 7mm proto. Będą 7 i 8mm. Dopiero po testach lista. czekamy :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 v3 - gniazda łożysk rozbite ( nie wiem sam czemu :( ) v2 alu 192 tys 865 kulek i pękł troszkę przód v2 stal - przetrwał 202tys 560 kulek uszkodzone bolce od głowicy cylindra. (pęknięcie 1,5mm od góry na 0,8mm. niestety nie będzie wiecej sztuk :( ( politechnika jak i wykonawca szkieletów stwierdzili że nieekonomiczne to jest. ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts